Miért ver az Úr több évtizede és még mindig, ha olvasom a Bibliát, nem bűnözök, erkölcsös vagyok, igazat mondok, miért mindig az erkölcstelen gonosz a boldog és sikeres, nagy?
Ez egy tévhit. Nincs benne a Bibliában, ez egy közmondás.
Szia
Nem ver a "Úr" sem tégedet, sem másat. A bajaink, nehézségeink három okra vezethető vissza: 1. az öröklött tökéletlenségünk, 2. a környezetünk, 3. mi magunk.
Mivel azt írod már nem vagy fiatal, akkor biztosan nem csak az élet rossz dolgait tapasztaltad meg - inkább jelenleg összecsaphattak fölötted a hullámok. De a következő hullámmal ismét felszínre kerülhetsz.
Olvastad Jób könyvét? mennyi tragédiát élt át? Megkeseredett emberként halt meg? Mit ír erről a Biblia? Pedig rengeteg kín érte az élete során.
Amikor olvasod a Bibliát, elmélkedel azon, tégedet személyesen az olvasott rész hogyan érint? Mit akar tanítani neked Isten? Mit mond el Istenről az olvasott rész? Milyen tulajdonságát fedezed fel? Azért lenne szükség önvizsgálatra, mert Istenben "hívő" ember létedre hamisan vádolod Istent!(Már bocsánat)
Miért gondolod azt, hogy tégedet ver????, több évizede???
Talán ha belenéznél a szívedbe, elmélkednél nem másokon, inkább magadon, talán valami másra jönnél rá.
Mit olvastál a Bibliában arról, ki a boldog ember? Olvastad valahol azt, hogy a boldogsághoz ilyen dolgok kellenek?:"ők boldogak, szeretik őket, barátnő, pénz, nyaralás, egészség, jó ital, röhögcsélés, cigizés, ivás, trágárkodás, Úr káromlása,..."
Én nem találkoztam ilyen "boldogság" leírással. A Máté 5:1-12 versei egészen másat erről.
A saját boldogságunkért mi tehetünk valamit(es a boldogtalanságunkért is), és azt a fajta boldogságot amit Isten ad, senki nem veheti el tőlünk, mert az Isten iránti szeretetből fakad.
De az érzéssel amit leírtál nem vagy egyedül. Sok emberben felmerült már. Ilyen volt Asáf is, aki látva a Istentelen emberek életét, azt írta, "majdnem letértem a helyes útról, kis híján elcsúsztam." De elmélkedett Isten dolgain, és helyrebillent az értékrendje.
Sem bántani, sem kioktatni nem volt szándékom. Amit írtam azért írtam, hogy lásd, lehet más szemszögből is nézni a dolgokat.
Pl. Idézted a Jelenések 1:3 versét, és a hangsúlyt az "olvassa" szóra helyezted. Mi lenne ha a "megtartja" szóra öszpontosítva gondolnál a saját boldogságodra? Mert mit ér ha csak hallja az ember, de nem teszi? Boldog lehet?
"Boldog aki olvassa e könyvet, és meg is tartja amik benne írva vannak, az idő ugyanis közel van." én nem vagyok boldog pedig olvastam az írást."
Szia kérdező! Azért boldog aki olvassa, mert értelmezi is a benne írottakat, és aszerint él.
Leírásod alapján te törvénykező felfogással kezeled a Bibliát, azaz az üres cselekedeteid alapján akarsz jó pontokat szerezni Istennél. Ezekről Pál írja, hogy átok alatt vannak.
Lépj túl az ószövetségen, hagyd a Jelenések könyvét, értelmezd Pál pogány-keresztényeknek szóló leveleit és élj hitből.
Te magad tökéletesnek és bűntelennek tartod, így nem fogsz elindulni a megszentelődés útján, nem fogsz szeretetben nevelkedni, mert nem érzed szükségét ennek.
Sorolod a (mózesi)törvény alapján hogy mit nem teszel, de a krisztusi szeretet törvény alapján még egy dolgot nem írtál le, hogy mit teszel.
És ha a szeretetben élsz, akkor sem te határozod meg azt, hogy mikor kell segíteni Istennek. Hitből élünk, bízunk Isten szavában, ami kimondja, hogy legyünk állhatatosak a jó cselekedetekben és alkalmas időben jön a segítség. Addig pedig örüljünk és legyünk megelégedve mindazzal, amink van.
Ne olvass egy fejezetet hétszer üres vallási cselekedetként, hanem olvasd egyszer és értelmezd. Ha te elolvasol hétszer egy részt, attól nem lakik jól egy éhező sem. Érted már?
Persze jó dolog az erkölcsös, egészséges életmód, de várj türelemmel, és minden jóból profitálsz.
Írtad: gonoszok és boldogak...
Honnan gondolod, hogy ők boldogok? Mert sok pénzük, nagy házuk és nagy kocsijuk van? A boldogság nem ezt jelenti. A gonoszok nem tudnak igazán boldogok lenni.
Kérdező, ha nem foglalkoznál velük, nem irigykednél, akkor te is boldogabb lennél, már itt a Földön. Még akkor is, ha betegen fekszel, a házadat elvitte az ár, a gyerekeid pedig feléd sem néznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!