Mik Isten tervei velem? Hogyan derithetném ki ezeket?
Ha Isten létezik, akkor ugye Ő kreált meg, és ha valamit megalkot avval akkor tervei is vannak, szóval van valami oka annak, hogy itt lehetek.
Mik ezek, és hogyan tudom kiderîteni. Olvasok bibliát, és tudom, hogy keresztényi kötelességem hirdetni az evangéliumokat például, de nem hiszem, hogy ez az egyetlen értelme a létezésnek. Ràadásul rossz szószónok lennék, és nem érzem magamban a kényszert, hogy másokat térítsek meg. Márpedig szerintem ha Isten valakit hittérítőnek rendel, abba szónoki vágyakat táplál.
Hogy próbál velem Isten kommunikálni (ha egyáltalán próbál?) mik a jelek, mikre kéne figyelnem?
Kedves Kérdező,
Jó kérdést tettél fel. Istennek van egy minden emberre vonatkozó általános terve. Ezt a 6-os hozzászóló jól leírta: megtérés a bűnökből Istenhez, hit Istenben, hitből bemerítkezés, Szent Lélek vétele. Ezek után pedig a Szent Szellem követése, a Szellem szerint járás.
Ha ezt a keresztény újjászületés útját bejárod, akkor egy kincsesláda fog számodra megnyílni: Istennel való személyes kapcsolat, és ezen belül Isten minden kérdésedre tud választ adni majd, tud majd veled kommunikálni az ő beszédén keresztül, vagy akár látomáson, kijelentésen keresztül is. Isten mindig kijelenti az övéinek azt, amit Ő cselekszik, mielőtt még az megtörténik.
Az újjászületéshez fontos egy olyan keresztény gyülekezethez tartoznod, ahol ezt tanítják, és az emberek valóságosan ujjaszuletnek, ez nyilván protestáns gyülekezet lesz, mondani sem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!