Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mennyire látjátok jellemzőnek...

KZitus kérdése:

Mennyire látjátok jellemzőnek ezt napjainkban?

Figyelt kérdés

Vagy, nem jellemzőnek?

2Timóteusz 3:1-6

Máté 24 fejezet

Ha igaz napjainkba, akkor mit kellene tennünk?

Vagy ha még nem igaz, hogyan kellen tekintenünk ezekre az idézett írásokra?

2018. ápr. 11. 09:30
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
69%

Amióta van történetírás, azóta tudjuk: ezek a megállapítások végigkísérik emberiségünk történelmét, az egész Földön.

De elég csak végigmenni az Ószövetségen. Van benne olyan időszak, hogy ezek ne lennének jellemzőek?

2018. ápr. 11. 10:31
 2/14 anonim ***** válasza:
57%
Namegpersze azt se felejtsük el, hogy amióta a fenti írások léteznek, azóta azokat sokan mindig az adott jelenre vonatkozóan értelmezik. Lassan már 2000 éve...
2018. ápr. 11. 10:34
 3/14 anonim ***** válasza:
97%
Tessék, a szokásos. Semmi ellenvélemény, pontosítás, észrevétel... csak a lepont. Én is titeket! :D
2018. ápr. 11. 11:27
 4/14 anonim ***** válasza:
64%

KZitus megadhatnád az idézetet, ne kelljen kikeresni

PencroftTivald ne pontyozz le engem, nem én vótam ott se vótam, Zitus meg nem szokott pontyozni, békés. Pontyozók száguldanak végig, mint ahogy "kísértet járja be Európát a kommunizmus kísértete".

" hogy amióta a fenti írások léteznek, azóta azokat sokan mindig az adott jelenre vonatkozóan értelmezik. Lassan már 2000 éve..."

Ráadásul amit írtál Tivald érdekes, és ahhoz tenném:

amikor olvasok szentiratot (bármelyiket)- akkor azt a jelenbe hozom, és minden szereplője én vagyok

Tkp ez minden olvasásánál így van - ezért is veszélyes szennyet olvasni, értékeket kell olvasni, azok közt is a legnagyobb értékeket a szentiratokat [mert nem véletlenül lettek azok, az a Védáktól kezdve Buddha beszédein át a (fáj, leírnom, de Koránig), újabb már nem nagyon lesz]

a fentieket nincs időm kifejteni bővebben - kevés a hely a margón

2018. ápr. 11. 11:45
 5/14 anonim ***** válasza:

Kikerestem:

"Tudd meg, hogy az utolsó napokban nehéz idők következnek. Az emberek önzők, kapzsik, elbizakodottak, kevélyek, szüleik iránt engedetlenek, hálátlanok, istentelenek, szeretetlenek, összeférhetetlenek, rágalmazók, mértéktelenek, kegyetlenek, lelketlenek, árulók, vakmerők és felfuvalkodottak lesznek. Inkább az élvezetet keresik, mint az Istent; a jámborságnak a látszatát még megtartják, de a lényeget megtagadják. Kerüld az ilyen embereket. Mert közülük valók azok, akik betolakodnak a házakba, és megnyernek maguknak olyan nőket, akiket bűnök terhelnek s mindenféle vágyak hajtanak, akik mindig csak tanulnak, de az igazság megismerésére soha el nem jutnak."

Ez az írás igaz ma is és igaz volt akkor is, amikor íródott. Ez a rész arra buzdít, hogy ne éljünk a bűnnek.

2018. ápr. 11. 12:44
 6/14 anonim ***** válasza:

Tényleg legalább röviden idézhetted volna...

Egyébként mint írták, nincs új a nap alatt, ez mindig jellemző volt az emberiségre. Nekünk arra kell figyelni, hogy egyre jobbá váljunk.

2018. ápr. 11. 18:18
 7/14 ka.ka.o ***** válasza:
Az utolsó (6-os) válasza (a 2. mondat) nekem eszembe juttatta a 2Péter 3:3-7-et.
2018. ápr. 11. 20:15
 8/14 anonim ***** válasza:

Neked sem esett volna le a gyűrű az újadról, ha idézed is, igaz?

Egyébként nem tudom miről juttatta eszedbe, mert sehol sem gúnyolódtam.

Vagy szerinted nem arra kell figyelnünk, hogy egyre inkább megfeleljünk az isteni szeretetparancsnak?

2018. ápr. 11. 20:24
 9/14 ka.ka.o ***** válasza:

Nem, nem gúnyolódtál, ne haragudj, nem így értettem. Csak a "nincs új a nap alatt" részre gondoltam.

És de, természetesen figyelnünk kell rá, szó sincs róla, hogy azt mondanám, hogy nem.

De arra gondolok, hogy ha olvassuk a jövendöléseket az utolsó napokról, a végidőkről, akkor szerintem érdemes megkérdezni, vajon miért lettek ezek leíratva. Szerintem erre választ ad a Máté 24:32,33. És most idézem, kívánságod szerint:

"Értsétek meg ezt a szemléltetést a fügefáról: mihelyt fiatal ága rügyezni kezd, és leveleket hajt, tudjátok, hogy közel a nyár. Hasonlóképpen, amikor látjátok mindezeket, teljesen biztosak lehettek benne, hogy ő közel van, az ajtónál áll" (Máté 24:32,33)

2018. ápr. 11. 20:47
 10/14 ka.ka.o ***** válasza:
* próféciákat ("jövendölések" helyett)
2018. ápr. 11. 21:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!