Hogy viszonyulnak a raszta vallású emberek a homoszexualitáshoz?
Rasztafariánus a rendes neve, a raszta az haj típus.
Ez olyan mintha azt mondanád a keresztényekre, hogy a szöges vallás
Szia!
Tudtommal a judaizmuson és az iszlámon kívül egyik vallás sem foglalkozik a szexuális irányultsággal.
Én úgy tudom, a kereszténység is elítéli a homoszexualitást:
Rómaiaknak(!) írt levele Pál apostolnak:
21
Mert bár az Istent megismerték, mindazáltal nem mint Istent dicsőítették őt, sem néki hálákat nem adtak; hanem az ő okoskodásaikban hiábavalókká lettek, és az ő balgatag szívök megsötétedett.
22
Magokat bölcseknek vallván, balgatagokká lettek;
23
És az örökkévaló Istennek dicsőségét felcserélték a mulandó embereknek és madaraknak és négylábú állatoknak és csúszó-mászó állatoknak képmásával.
24
Annakokáért adta is őket az Isten szívök kivánságaiban tisztátalanságra, hogy egymás testét megszeplősítsék;
25
Mint akik az Isten igazságát hazugsággá változtatták, és a teremtett dolgokat tisztelték és szolgálták a teremtő helyett, aki mind örökké áldott. Ámen.
26
Annakokáért adta őket az Isten tisztátalan indulatokra; mert az ő asszonynépeik is elváltoztatták a természet folyását természetellenesre:
27
Hasonlóképpen a férfiak is elhagyván az asszonynéppel való természetes élést, egymásra gerjedtek bujaságukban, férfiak férfiakkal fertelmeskedvén, és az ő tévelygésöknek méltó jutalmát elvevén önmagokban.
A korintusiaknak írt levélben igazságtalannak nevezi Pál apostol a homoszexuálisokat:
Avagy nem tudjátok-é, hogy igazságtalanok nem örökölhetik Istennek országát? Ne tévelyegjetek; se paráznák, se bálványimádók, se házasságtörők, se pulyák, se férfiszeplősítők,
10
Se lopók, se telhetetlenek, se részegesek, se szidalmazók, se ragadozók nem örökölhetik Isten országát.
Akiknek emiatt üdvösségük sem lehet.
#5!
Én meg úgy tudom, hogy a kereszténység Jézus Krisztus tanításait követi, nem pedig Pálét vagy Mózesét. Jézus Krisztus meg nem foglalkozott a szexuális orientációval.
A Rasztafari vallás ma már nem úgy értelmezendő,mint a '80-as - '90-es években.
Bob Marley megmondta,hogy nem számít ki milyen zenét hallgat,milyen nemi és politikai irányultságai vannak
Csak béke legyen, és égjen Babylon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!