Tisztelnéd vagy imádnád ezt az embert?
12
Nagyon sok a boldogtalan hívő. A boldogság nem ezen múlik.
Mindig ezek a fogalmi zavarok...
Az intelem, a védelmed érdekében hozott szabályokat jelenti. Hívhatod parancsolatnak is, ettől még a célja változatlan, és az, hogy ezt fenyegetésnek éled meg, talán nem is a te hibád.
Nem és egy istent sem, ha ilyen.
A szeretet érzés, van vagy sem, nem elvárható.
Azért van saját fejem, hogy azzal döntsek, nem mások parancsára cselekszem.
Ha hiszek valamilyen istenben (szerintem agnosztikus vagyok, személyes isten tuti nincs, de valami rendező elv lehet), akkor egy normálisban, nem intoleránsban. Bár én nagyon optimista vagyok s szeretem az igazságos dolgokat. De ha igazságtalan, gonosz, riogató isten van, akkor sem tisztelném s nem pedáloznék, nekem már úgyis rossz lenne.
Az istenképek az ember agyszüleményei, a saját kis fejletlenségük szintjén képzeltek mindenféle egyáltalán nem tanító célzatú, logikátlan büntetést. Erről nálam ehhez jobban értő emberek írnak könyvekben, hogy primitívebb embereknek büntető apa stílusú istenképe van. Tőlem ez távol áll.
Embert nem.
Viszont az élet forrása, akit Istennek nevezünk, nem ok nélkül kéri.
Embert nem imádok.
Isten abban a kis nüansznyi apróságban eltér egy embertől, hogy ő teremtette a világot, így engem/téged is.
Embert, állatot, tárgyat, bármiféle teremtményt nem imádok. Vannak olyan emberek, akiket tisztelek, de az itt leírt emberben ez alapján nem sok tisztelnivalót látok.
Elolvasva a válaszokat, többen Istenre gondoltak, hogy errefelé provokálna a kérdés. Nekem ez nem jutott eszembe, ugyanis Isten és Jézus egészen más, mint az itt leírtak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!