Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Személyesen kinek mit jelent...

KZitus kérdése:

Személyesen kinek mit jelent Krisztus áldozata?

Figyelt kérdés

Indít-e valamire az irántad érzett szeretete?

Hogyan lehet ezt kifejezni?, kimutatni?

2018. ápr. 4. 11:50
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Nem értem. A zsidóknak Isten kinyilatkozta, hogy ha nem tartják be a törvényét, jajj lesz nekik. Aztán jött Jézus, aki sokak szerint megváltoztatott mindent, de ő sem mondott mást, csak azt, hogy aki nem hisz neki és / vagy benne, annak a fogai csikorogni fognak és ki lesz vetve a sötétségre. Aki hisz és megkeresztelkedik, él, aki nem hisz elkárhoznik. Én is túl vagyok a 40-en már, de én sem értem ezt az áldozati dolgot. Meghalt, feltámadt. Ki? Miért? Ezt az emberré lett dolgot sem értem. Egy ember nem szűztől születik, nem prédikál 12 évesen, nem támaszt fel halottakat, nem gyógyít, és nem bocsáthatja meg az emberek bűneit, nem tehet látóvá vakot, bénát járóvá. Tehát nem ember volt, aki nem halt meg, csak 3 napra. Ha én tuti csak 3 napra lennék halott, az vajon áldozat? Nem értem, csak hosszú, nagyon hosszú teológiai magyarázatokkal próbálták megmagyarázni nekem, de kivétel nélkül olyan belemagyarázások voltak, hogy köze nem volt semmilyen bibliai értelmezéshez.
2018. ápr. 7. 08:37
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Nálam már ott bukott a mutatvány, kedves utolsó, amikor isten azt mondta az első emberpárnak, hogy ha esznek a tudás fájáról, akkor irgum-burgum, meghalnak, meg tudomisén milyen szörnyűségek történnek. Erre jött a kígyó, azt mondta, semmi baj sem lesz. Mint utólag kiderült, ő mondott igazat, erre isten megátkozta őt, Ádámot és Évát.

Kafa egy teremtő az ilyen, nem?

2018. ápr. 8. 08:06
 13/14 A kérdező kommentje:

Miquel

Ez szomoru...

2018. ápr. 13. 19:29
 14/14 A kérdező kommentje:

11-es hz

"Nem értem."

Abból amit leírtál nekem úgy tűnik azért nem érted, mert kevés ismereted van Krisztusról, és Istenről.

Isten segítsége nélkül nem fogod megérteni az Írásokat. Máté 11:25 és a Lukács 10:21 szerint.

Jehova az alázatos embereket kedveli, a gőgöseket viszont nem a Jakab 4:6 szerint. Elrejti az igazságot „a bölcsek és a műveltek elől”, mármint akik a világ szemében azok, és akik büszkén és magabiztosan úgy érzik, hogy nincs szükségük Isten segítségére -1Korintusz 1:19–21. Ellenben kinyilatkoztatja az igazságot „a kisgyermekeknek”, vagyis azoknak, akik őszinte szívvel, gyermeki alázattal közelednek hozzá a Máté 18:1–4; 1Korintusz 1:26–28 szerint. Isten Fia, Jézus mindkét típusú emberrel találkozott. Sok büszke, tanult vallási vezető nem értette meg az üzenetét, az alázatos halászok viszont igen ( itt:Máté 4:18–22; 23:1–5; Cselekedetek 4:13). Mindamellett néhány jómódú és művelt ember valódi alázatosságról tett tanúságot, és Jézus követője lett. itt: Lukács 19:1, 2, 8; Cselekedetek 22:1–3 olvashatsz róla.

2018. máj. 2. 09:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!