Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Krisztus üzenhet személyesen...

Krisztus üzenhet személyesen nekem?

Figyelt kérdés
Azt kívánja, Jehova tanúja legyek? Emiatt intézte el, hogy ne adhassak már soha többet vért? Vagy csak túl elmélkedett badarság ez a gondolatmenet?
2014. ápr. 20. 23:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Velem igéken keresztül beszél. Az biblikus. A tiéd az?
2014. ápr. 20. 23:15
 2/11 anonim ***** válasza:
Üzenhet, de nem hiszem,hogy ugyan az az, Isten üzent neked mint aki engem kihozott onnan.
2014. ápr. 20. 23:34
 3/11 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, olvasd Jézus szavait és cselekedd meg azokat. Ennyit kell tenned, a többi személyes megtapasztalás Istennel kapcsolatban pedig jönni fog magától. Viszont Jehova tanúit kerüld, mert hazug tanításaik vannak és könnyen elferdíthetnek téged a helyes útról.
2014. ápr. 21. 00:27
 4/11 anonim ***** válasza:

Szia Kérdező !

Szerintem is badarság mert Krisztus életpárti és ő volt a legnagyobb VÉRADÓ !

Nyugodtan adhatsz vért ha akarod és megfelelsz az egészségügyi követelményeknek.

Kedves Katy !

A Mi Atyánk imában miért Atya a megszólítása Istennek miért nem azt tanítja Jézus: Mi Jehovánk?

Ez a kérdést még nem válaszoltad meg !

2014. ápr. 21. 07:52
 5/11 anonim ***** válasza:

Szia.

mert külön a Zsidóknak nem kellett megmagyarázni, vagy közölni, hogy mi az Atya neve,

A zsidók Jehova tanúiként születtek amíg Isten őket választotta népeként, s nem volt kérdés ki az Istenük.

ezért a bibliában nem kellett Jézusnak külön magyarázatot fűzni ehhez.

Katy Weaver

2014. ápr. 21. 11:45
 6/11 anonim ***** válasza:

Ha te nem zsidónak vagyis nem Jehova tanújának születtél az értelmezésed szerint akkor te nem szólithatod Istent Atyádnak csak Jehovának ez megint egy nagy elletmondás.

Ugyanis az Újszövetség Istent Atyának mondja tehát mind a zsidókra mind a nemzetekből megtértekre vonatkozik nem SZÁRMAZÁS !!! hanem MEGTÉRÉS, ÚJJÁSZÜLETÉS és HIT kérdése.

Isen gyermeke vagyok vagy nem ?

Jn 1,12-13:

12.Azoknak azonban, akik elfogadták õt, jogot adott arra, hogy Isten gyermekei legyenek. Mindazoknak, akik hisznek benne.

13.Õk nem a szokásos módon születtek, ahogyan a gyerekek szoktak születni, nem testi vágyból, és nem férfi kívánságából, hanem Istentõl születtek.

Probléma ott van tagadjátok Istem Szellemének mai munkáját mert olyan ma már nincs holott a vele való kapcsolat nélkül nem tudod Istent Atyádnak szólítani, hogy valóságos tartalma legyen ez KÉPTELENSÉG ezért marad a Jehova név.

Ezt igazolom is ezzel a 2 Igével:

Róm. 8,14-16:

14.Mert a kiket Isten Szelleme vezérel, azok Istennek fiai.

15.Mert nem kaptatok szolgaság szellemét ismét a félelemre, hanem a fiúságnak Szellemét kaptátok, a ki által kiáltjuk: Abbá, Atyám!

16.Ez a Szellem bizonyságot tesz a mi Szellemünkel együtt, hogy Isten gyermekei vagyunk.

Gal. 4,5-7:

5.Hogy a törvény alatt levőket megváltsa, hogy elnyerjük a fiúságot.

6.Minthogy pedig fiak vagytok, kibocsátotta az Isten az ő Fiának Szellemét a ti szíveitekbe, ki ezt kiáltja: Abba, Atya!

7.Azért nem vagy többé szolga, hanem fiú; ha pedig fiú, Istennek örököse is Krisztus által.

2014. ápr. 21. 14:29
 7/11 anonim ***** válasza:

Hát ezt jól megkeverted.

Miért ne szólíthatnám Jehovát Atyámnak?

Az Atya szó az élet forrására utal, ennél fogva mindenkinek az Atyja.

Ezért az imámban is többször szólítom úgy, hogy :

Mennyei Atyám, Jehova

Mert így hívják az atyát,

Jézust pedig azért nevezi az Ézsaiás "örökké való Atyának" mert a halálával lehetővé tette az örök életet azoknak akik elhiszik, hogy a halála a megmentés,

De Jézust soha nem nevezi sehol az írás Teremtőnek, legfeljebb Kézművesnek, segítőnek,

ezért Jézus nem egyenlő azzal az Atyával aki az életet létre hozta.

Katy Weaver

2014. ápr. 21. 15:15
 8/11 anonim ***** válasza:

A 6-os válaszolónak szeretnék egy pár szót.

A szellemi Izraeliták azok akik a fiúság szellemét kapják, és ezek nem kizárólag a test szerinti zsidóságra értendő, , mert Isten mint nemzetet már elvetette amikor Jézus megölték.

És megnyitotta az utat a nemzeteknek is ezért írja hogy a 144.000. minden nemzetből valók elpecsételése.

Őket úgy fogadja fiaiként ahogy Jézust, vagy is Jézus alkirályai és al papjai lesznek az égben és a Föld felett uralkodnak majd, és elvezetik az embereket a tökéletességre.

Nem a Macikon, és a struccokon fognak uralkodni, hanem a megmaradt embereken a nagy sokaságon.

2014. ápr. 21. 15:22
 9/11 KZitus ***** válasza:

Szervusz

Krisztus üzenetei, tanításai, amelyek a négy evangéliumban van lejegyezve minden személynek szól, már aki olvassa.

Hohy mit kíván tőled, azt magadnak kell megtalálnod, alapos tanulmányozás közben.

A vérrel kapcsolatos isteni álláspontot is megtalálod a Cselekedetek könyvében.

Hogy miért írtad ki a kérdésedet, azt én nem tudhatom, de neked biztosan meg van rá az indokod:)

2014. ápr. 21. 21:58
 10/11 megfelelő ***** válasza:

Jézushoz küld az Atya mindenkit:

ján.6.37 Akit nekem ad az Atya, az mind énhozzám jön, és aki énhozzám jön, azt én nem küldöm el;

2014. ápr. 22. 10:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!