Keresztény felebarátaim! Kételkedtetek e már isten létezésében?
Figyelt kérdés
Ha igen, akkor mi az ami visszavezetett titeket a helyes útra?2018. ápr. 2. 04:22
11/15 anonim válasza:
Kedves Molyember.
Nem vagyok hisztis, már régen túl vagyok azon a fázison. :D
Idézlek: "hiszen ő vagy része az univerzumnak, vagy ő maga az univerzum"
Nálam ez egyik sem helytálló, véleményem szerint az Intelligens Tervező az univerzumnál is hatalmasabb ami azt jelenti, hogy azt is Ő alkotta beleértve a fizikai törvényeket így azok Őrá nem vonatkoznak. Egy olyan Entitásról beszélek amely felülmúlja minden elképzelésünket és meghaladja az emberi értelem kapacitását. Emiatt tett Isten az ember felé lépést azzal, hogy egyszerűen emberi értelemhez igazodva mutatkozott be mint Atya, mint Fiú és mint Szentlélek. Három módon három személyben és mégis ugyanaz az Entitás.
12/15 Molyember válasza:
Ha jól tudom, létezőnek azt tekintjük, ami hatni képes. Ha Isten hatni képes a világunkra, akkor valamilyen formában jelen kell lennie, ha viszont jelen van, akkor része az univerzumnak, hiszen az univerzum minden, ami létezik. De értem, hogy mire gondolsz. Az a baj az istenérvekkel, hogy sosem cáfolhatatlanok, ahogy az ellenérvek sem. A magam részéről ezeket tartom a legértelmesebb vitáknak, pedig tudom, hogy sosem lehet végük.
13/15 anonim válasza:
Molyember mennyire igazad van! Nem lehet cáfolni, sem igazolni. A hit az, amitől Isten létezik vagy nem létezik. Nem a bizonyítékok...
14/15 anonim válasza:
Arra céloztam hogy az univerzum az Ő része és nem pedig fordítva. Talán így érthetőbb a hitnézetem.
15/15 anonim válasza:
Vallásosnak tartom magam. Viszont ahogy az életem változott és én is benne, egyre inkább távolodom el a vallások istenétől, így attól is, akiben hiszek. Isten kezd egyre személytelenebb lenni, egyre függetlenebb. Biztos vagyok a létezésében, de már nem a vallásban keresem, hanem megismerhetetlennek tartom. Egyre inkább érdekel az univerzum, a világ és Istent valahol ebben a világban keresem, nem egy 2000 évvel ezelőtt kinyilatkoztatott könyvben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!