Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mennyire vagytok kiközösítőek...

Mennyire vagytok kiközösítőek a pogányokkal?

Figyelt kérdés
Ha tegyük fel egy értelmes és kulturált ember kerül egy olyan társaságba ahol csak ő az egyedüli ateista. Ha nem kezdeményezi hogy vallásról beszéljetek, és nem agresszív vagy negatív hanem teljesen kulturáltan és értelmesen viselkedik, akkor ez a szituáció kelt bennetek ellenérzést amivel közösen ellene fordultok azért mert ő ateista?
2018. ápr. 1. 19:48
1 2
 11/13 KZitus ***** válasza:
47%

Szia

Ha azt vesszük alapul, hogy keresztényekként a krisztusi tanítás és alapelvek szerint élünk, és tekintjük a világot, akkor hogyan lehetünk kiközösítőek bármiben hívő emberekkel? Krisztus kivel volt kiközösítő? Nem a "pogány" embereket jött Istenhez téríteni? Ő nem volt személyválogató, és előítélet sem volt benne. Ha ebben követjük mi is őt, illetve utánozzuk őt ebben - akkor??

MINDEN emberért meghalt! Csak egyesek vagy nem tudják ezt, vagy nem hisznek ebben. Minden ateistának is ez ad egy lehetőséget - választhat.

Nem lehetünk kiközösítőek senkivel úgy, hogy Isten kedvezően tekintsen ránk.

2018. ápr. 2. 11:33
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Más nevében nem nyilatkozhatok,de a mi közösségünkben semennyire. Pont tegnap a húsvéti Istentiszteletre az egyik gyülekezetbe járó hívő nő egész ateista családja elment,akik közül a férje a legellenszenvesebb,eddig azért is morogni szokott,hogy a felesége oda jár,nemhogy még ő is elmenjen. Istentiszteletek után nálunk úgy szokott lenni,hogy van egy 20 perces közösségi idő,amikor kávézunk,sütizünk és mindenki beszél azzal,akivel akar,aztán ez után egy közös beszélgetés,ahol megvitatjuk,hogy miről szólt az óra,itt akinek kérdése van,fel tudja tenni,ha nem értett valamit. Hát én nem tudtam velük beszélgetni,mert kismama vagyok és kb minden alkalommal ugyanazok az emberek körém gyűlnek és megkérdezik ugyanazokat,amiket előző héten is ( a baba egészségéről mondjuk megértem,hogy mindig kérdeznek,de ha a múlt héten fiú volt,akkor ezen a héten is az :D ). De láttam,hogy a többiek beszéltek velük és jól elvoltak,láttam az ateistákon is,hogy magával a társasággal nem volt kifogásolni valójuk (hogy az órán elhangzottakkal mennyi volt,azt meg ők tudják.)
2018. ápr. 2. 12:21
 13/13 anonim ***** válasza:
Semennyire
2018. ápr. 2. 16:30
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!