Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy átlagos nem bűnöző ember...

Egy átlagos nem bűnöző ember mit szokott gyónni?

Figyelt kérdés
Azért merem kérdezni, mert tudom, hogy itt név és arc nélkül lehet beszélgetni! Egy átlagos katolikus, aki nem lop, csal, hazudik, nem beszél csúnyán az mit tud meggyóni? Én most ilyen helyzetbe vagyok, de szeretnék gyónni. Tudna valaki segíteni. Nagyon hálás lennék. Ha lehet az egyház, papok mocskolódását azt hagyjuk.

2018. ápr. 1. 12:32
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Csak annyit írt, hogy nem csalt, nem lopott, nem hazudott és nem beszélt csúnyán, jelentsen ez utóbbi bármit. Hogy ezen felül mit követett el, arról nem számolt be. Ezért nagy segítség a lelkitükör, ami már lett az értelmes hozzászólások közt javasolva.
2018. ápr. 1. 13:59
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Évente legalább egyszer mindenkinek meg kell gyónni, ezt írja elő az egyház, régen ez a határnap volt Áldozócsütörtök (Mennybemenetel), nem hiszem hogy valaki annyira szent, hogy ne követne el egyetlen bűnt sem egy évben. Nem szegtél meg tilalmakat az jó, de van pl. jóra való restség, tettél-e annyi jót másokkal,mint amennyit valójában tehettél volna.

A szentgyónás annak a gesztusa, hogy bocsánatot kérsz Istentől, aki szeretettel megbocsát és ezzel is kifejezed azt, hogy Isten gyermeke vagy. Ezt miért pap előtt kell megtenni és miért nem lehet magadban? Meg kell tenni magadban, de a feloldozás szentségét csak másik ember tudja közvetíteni, a papot is csak egy másik pap tudja feloldozni, nem tudja feloldozni saját magát.

2018. ápr. 1. 14:53
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
A Lelkitükör a segítségedre lesz :)
2018. ápr. 1. 15:14
 14/17 A kérdező kommentje:
Jajj, elnézést én nem úgy értettem. Nem fennhéjázásból vagy ilyesmi okból írtam ki.
2018. ápr. 1. 15:40
 15/17 anonim ***** válasza:
16%
A kereszténységben már attól bűnös vagy, hogy létezel. Minden ember eredendően bűnös Ádám és Éva óta, tehát még ha nem is követtél semmi rosszat, akkor is van mit meggyónnod.
2018. ápr. 1. 20:34
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

" tehát még ha nem is követtél semmi rosszat, akkor is van mit meggyónnod"

Ez nem igaz. Csak azt kell meggyónni, amit elkövetett. A keresztség pedig elmossa az áteredő bűnt.

2018. ápr. 1. 20:44
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
#15 Az eredendő bűn a keresztég által eltörlődik.. Tehát azt az embert, akit megkereszteltek, mentesült az eredendő bűntől
2018. ápr. 1. 20:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!