Szerintetek a vallások el fognak valaha tűnni?
Már volt egyszer teljesen ugyan ez a kérdés, nézd meg az ottanni válaszokat. Nem igazán értem, hogy miért kell ugyan azt többször megkérdezni.
Egyébként ott az ateisták jelentős része is azt mondta, hogy nem fognak eltűnni.
#9-es
Elmondanád azt is, hogy melyik vallás lesz kötelező Vasárnaponként ?
Csak azért, hogy rá tudjak készülni. :)
"Istennek, a Teremtőnek, szerintem mindegy, hogyan hívjuk. Neki."
A keresztény vallást veszed alapul a válaszodban ?
De mi van, ha olyan vallásod van, ahol nincs teremtő és egyéb cirkuszi akrobata ?
Mi van, ha én a kannibalizmus egyik istenében hiszek ? Az is egy vallás, akkor most egyelek meg ?
A hívőkhöz szól a kérdésem:
Hogyan lehetséges az, hogy a különféle vallások különböző módon magyarázzák ugyanazon dolgot.
Például a föld keletkezését.
Tessék tessék hívők, várom a válaszotokat.
Csak erre adjatok választ és ígérem megtérek... :)
Mert az akkori (tehát időbeli) és helyi felfogás alapján írta. Ha valaki ma alapítana egy vallást, a jelen ismereteink szerint írna benne, lehet 2000 év múlva ugyan úgy kinevetnék, hogy milyen képtelenségeket, tudományosan régen meghaladott elméleteket írt.
Természetesen ezek a kérdések lényegtelen, a Biblia azt tanítja, hogy van Isten, aki a mindenséget teremtette. Teljesen lényegtelen, hogy miként.
Basszus, pont erről beszéltem.
Mi az, hogy a biblia írja ?????
A bibliát emberek írták !
Ismered az írókat ?
Hitelesek ?
Minden ember azt ír amit akar biblia címén.
Te aki a bibliát hozod fel , mint magyarázat, ha olyan országban születsz, akkor kötelezően el kellene égetned a bibliát, mert különben halott lennél.
Akkor is a bibliából idéznél ?
Tudjátok mit hozott fel az egyik betévedő hittérítő, hogy azért ne lehet a véletlen (evolúció) műve az ami körülöttünk van, mert ha fogunk 40 golyót, amiből 20 piros és 20 fekete van, majd becsukott szemmel kiveszünk a 40-ből 20-at, akkor soha nem lesz olyan, hogy egyszínű golyókat vettünk volna ki a csomagból.
Ez csak akkor lehetséges, ha a felsőbb erő (isten) ezt így teremti meg.
Hát én erre kiröhögtem, hogy még a matematika is isten törvényei szerint működik.
Elképesztő ostobaságot mondott egy ránézésre intelligens ember. Ennyire van kimosva az agyuk.
A biblia szerint 6000 éves a világmindenség.
A föld legidősebb élő fája 9550 éves.
Ergo, az összes vallás aminek az alapját a biblia alkotja, az csak mese.
Persze mindenkinek jogában áll ezek után is istenben hinni. Valószínűleg isten nem tudott számolni, mert csak 3 elemit végzett el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!