Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek mi PONTOSAN a...

Szerintetek mi PONTOSAN a sátánizmus?

Figyelt kérdés
Igazából tudom mi az de kíváncsi vagyok hogy ti szerintetek mi lehet. Nagyon sokan félre értelmezik. Én egy nagyon régi könyvből olvastam erről amikor ez elkezdődött, de azt oecesen ismerik. Ti mit gondoltok erről mi ez mit helyent. Kik a sátánisták?
2018. márc. 25. 20:22
1 2 3
 11/21 nemdogma ***** válasza:
Bocs.. látom a hibákat, de ez telóról ment.
2018. márc. 29. 10:53
 12/21 anonim ***** válasza:

Többnyire egyetértek veled, de nem ártana megjegyezni néhány fontos dolgot a Spirituális Sátánizmussal:

- Ez a jelenlegi Spirituális Sátánizmus (Spirits of Eridu stb oldalak) eszméi nagyon hasonlítanak Nietzsche filozófiájához, az egész oldalon egy csomószor mintha Nietzsche munkái köszönnének vissza.

- A másik fontos dolog, hogy (csakúgy mint minden másban) itt sem szabad mindent elhinni. Noha a Spirituális Sátánistáknak sok mindenben igazuk van és legalább a szándék megvan, de van pár olyan dolog, amiben igen durván tévednek és rossz (=bezsidósított) úton járnak.

2018. márc. 29. 16:26
 13/21 nemdogma ***** válasza:

12 válaszoló.

Rendben. Egy kicsit pontosítanád ezt a " Nietzsche érzést" ?

Én is olvastam több művét is, és kíváncsi vagyok, hogy mire gondolsz?

Ez azért érdekes, mert nagyon sok könyvön túl vagyok, és találkoztam összefüggésekkel, ugyan azon gondolatokkal, - nyilván más környezetben, sőt akár más értelmezésben is - más időben, társadalmi rendszerben, és földrajzi helyen élő emberektől.

Ami még érdekelne, hogy mire gondolsz a "bezsidósított" dolgokon.

Beszélhetünk itt is, és priviben is ha gondolod.

Szép napot

2018. márc. 29. 17:39
 14/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Ha valaki szeretne a könyvről kérdezni sajnos nem tudom megmondani ki írta vagy hol írta mert ütött, kopott. Nagyon sokat nem tudok a könyvről csak azt tudom elmesélni miket írnak benne hogy néz ki hány oldalas esetleg.
2018. márc. 29. 17:54
 15/21 anonim ***** válasza:

Elsősorban azért hoztam fel Nietzsche-t, mert ő mondta azt mindig, hogy a kereszténység a szolgák és a gyengék vallása: hogy az eredeti antik értékrendeket, mely magába foglalta a bátorságot, erősséget, dicsőséget lecserélte a judeokereszténység a rabszolga megalkuvó-szolgalelkű mentalitásra. (nyilván igaza is volt ebben)

A bezsidósított dolgokon melyek megfertőzték a Spirituális Sátánizmus weboldalait meg több mindent is értettem, melyeket itt most nem szeretnék kifejteni, meg amúgy is hosszú lenne. De mint mondtam a SS követőinek végül is nagyon sok mindenben igazuk van és legalább a szándék megvan...

2018. márc. 29. 18:32
 16/21 nemdogma ***** válasza:

Tisztelt kérdező !

Említettem már a priviben is, hogy szívesen venném, -ha megtisztelsz vele- hogy elmondod mit ír a könyv. Ezt továbbra is fenntartom, és érdeklődve várom válaszodat.

Köszönöm

Szép napot

2018. márc. 29. 18:59
 17/21 nemdogma ***** válasza:

15, válaszoló

Ha jól emlékszem Nietzsche az Antikrisztus-ban úgy fogalmaz, hogy "dekadence"

És igen az, hogy hasonlóan gondolkodnak dolgokról, különböző korban és földrajzi helyeken élő emberek, az nem újdonság számomra, hisz csak arról van szó, hogy hasonló a megítélésük, vagy egy a véleményük dolgokról.

Tehát az, hogy látsz hasonlóságot az Eridu és Nietzsche között, az az bizonyítja, hogy hasonlóan gondolkodnak egy dologról. Mert azt nem lehet mondani, hogy Nietzsce írásaira épül az Eridu.

Csak egy dologról hasonlóan gondolkodnak.

A válaszod második részének kifogását megértem. Ám vedd figyelembe, hogy a nyilvánosságot nem kell bevonni ha nem akarod, mert ott van a privi küldési lehetőség.

Vagy csinálsz egy email fiókot valahol, amit csak erre használsz- mivel biztos ami biztos- és ott beszélgetsz, cserélsz véleményt idegenekkel. Én azt tapasztaltam, hogy a priviben meg lehet beszélni dolgokat, hisz a véleménycsere nem tilos.

Így örülnék neki, ha privátban megtisztelnél a véleményeddel.

szép napot

2018. márc. 29. 19:21
 18/21 A kérdező kommentje:
Irok szívesen mesélek de annyi minden van benne, hogy az egészet elmondani elég nehéz lehhe. Nyomokban leírom mik vnnak benne és ha az eggyik mondat vagy szó érdekes azt kifejtem,mert szinte minden benne van. A hamis vallások hogy alakúlt át mik az ágazatai. Vannak latin szövegek aut sajnos nem értem XD. Ez a spirit of Eridu szerepel pl még van egy idéző ige szerű kis szöveg is benne ha érdekel valakit. Szó esik benne legendákról pl:lucifel figyelő ami nem feltétlen köthető őssze a sátánizmussal de azért ír rolla. A szerző saját gondolatait is beleírta. Van szó arról hogy sátán mint jelkép minek a jelképe ha ezen az ágon gondolkozunk.leírja bibliai szó szerinti szemszögből ilyenek vannak benne
2018. márc. 29. 19:30
 19/21 anonim ***** válasza:

31%

Azt ne feledjük el, hogy Nietzsche filozófiájából nagyon sokat merített az NSDAP (náci-párt) a saját ideológiájának kialakítására. A Spirits of Eridu meg gondolom köztudott, hogy nagyon sokban a náci ideológiára támaszkodik.

Ha rámírsz privátban szívesen elmagyarázom mikre gondoltam.

Üdv!

2018. márc. 30. 12:05
 20/21 anonim ***** válasza:

# 7

TÉVES!

1.Akik hisznek a mitológiai sátánban és nem akarják istent szolgálni hanem a "szabad gondolkodású" sátánt választják!

2.Akik nem hisznek semmilyen természetfeletti lényben hanem csak a mitológiai sátán szabadelvűségét hirdetik!

2018. márc. 30. 12:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!