Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek mi PONTOSAN a...

Szerintetek mi PONTOSAN a sátánizmus?

Figyelt kérdés
Igazából tudom mi az de kíváncsi vagyok hogy ti szerintetek mi lehet. Nagyon sokan félre értelmezik. Én egy nagyon régi könyvből olvastam erről amikor ez elkezdődött, de azt oecesen ismerik. Ti mit gondoltok erről mi ez mit helyent. Kik a sátánisták?
2018. márc. 25. 20:22
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Vallási kérdés.
2018. márc. 26. 01:04
 2/21 anonim ***** válasza:
Sátánisták akik lázadnak Isten ellen, tudják, hogy létezik Isten, de ők a gonosz mellett állnak, mágiával is foglalkoznak. :(
2018. márc. 26. 07:22
 3/21 anonim ***** válasza:

#2 vagyok.

Mit gondolok erről? Én azt tanácsolom, hogy kerüld el, mert ennek csak rossz vége lesz.

2018. márc. 26. 07:24
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

A LaVey-féle irányzat után olvastam. Arról az a véleményem, hogy rettentő sekélyes.

De ezen kívül egy csomó verzió van, van amelyik teljesen okkult, van, amelyik nem. Nem gondolok róla különösebben semmit, mivel ahány ember, annyi eset. Ami közös, hogy nyilván valami pótlékot keresnek az életükhöz, amit Isten helyett ebben találnak meg.

2018. márc. 26. 09:18
 5/21 anonim ***** válasza:
53%

# 4

"Ami közös, hogy nyilván valami pótlékot keresnek az életükhöz, amit Isten helyett ebben találnak meg."

Az istenhívők ugyan ezt csinálják pótlékot keresnek egy istenes mitológiában!

2018. márc. 26. 09:30
 6/21 anonim ***** válasza:
35%

"Az istenhívők ugyan ezt csinálják pótlékot keresnek egy istenes mitológiában!"

De ez hogy jön a kérdéshez? Itt most a sátánizmusról volt szó.

2018. márc. 26. 14:06
 7/21 anonim ***** válasza:

Elég sokféle sátánizmus van... de lényegében 2 csoportra oszlik:

1: istengyűlölők. Itt ez a lényeg, a sátán csak mellékes.

2: sátánimádók, Na, ők pedig az istennel nem foglalkoznak sokat. Őket a sátán érdekli.

2018. márc. 26. 21:16
 8/21 anonim ***** válasza:
Szerintem meg te sem tudod kérdező.
2018. márc. 26. 22:44
 9/21 A kérdező kommentje:

Miből gondolod?

Sok ága van de én nem neten szedet dolgokat tudok hanem egy elég régi könyből tanulom. Egy antikváriumból kerűlt hozzám.benne van minden ága és értem is. Csak szerentém tudni hogy a mai emberek mit értenek ez alatt mert a fele nagyon de nagyon félre érti

2018. márc. 28. 13:02
 10/21 nemdogma ***** válasza:

Hát az itt válaszolgatók nem nagyon tudják, miről is beszélnek.

Leginkább az Ábrahámita kultúrkörük által elterjesztett, egymondatos baromságokat "mantrázzák".

Valamelyik "nagyonnagytudású" azt találta írni, hogy sekélyes.

A Sátánizmushoz képest az Ábrahámiták olyanok, mintha az űrállomást hasonlítanám össze egy faékkel.

Nyilván a Sátánizmus az űrállomás.

Két alapvető változata van. Nem fontossági sorrendben.

1,

Anton Szandor LaVey által alapított Sátán Egyháza által képviselt LaVey-i Sátánizmus.

Ami adatot tudni kell róla, arra tökéletes a Wiki ( támogassátok őket )

A személyes véleményem összetettebb erről, úgyhogy ezt itt nem is fogom ""idepászítani.

2,

A Spirituális Sátánizmus.

A természeti vallásokon túlmutatva, a tiszteletre, az igazságra, ezek személyes megélésére, a valódi értékek felfedezésére ösztönöz. Az őszinte - nem mindenkinek járó, és mindenkire pazarolandó - szeretetre, az egyéni felelősségvállalásra tanít meg.

Továbbá a Spirituális Sátánizmus, valós spiritualitással bíró, az egyént felemelő, nem elnyomó, hit- és vallásrendszer, amely az emberi lélek kiteljesítését, fejlesztését, az ember " istenné " válását tűzi ki végső célul, mely cél elérésére segítséget kap Sátán-tól, és Démonaitól.

Továbbá spirituális tanítást, és segítséget kap arra, hogy kikerülhessen,az Ábrahámitá által tervezett igából.

Továbbá, Sátánnak semmi köze az Ábrahámita kultúrkörhöz, nem kapcsolódik ahhoz, bár az izraeliták, kereszténység, és az iszlám triumvirátusa, mindent elkövet ennek érdekében.

Sátán és Démonai nevét - lehúzva a saját hazug mocskukba,- beszennyezték, kitalált történelmük és legendáik segítségével.

Mivel az ember egyszerű lény, így meghallja a hívó szót és mint birka feladva személyiségét és értékei, boldog bégetéssel csatlakozik a vágóhídra ballagó csordához.

A kerítést átugrók, annak résein - az emberiséget ébreszteni, és saját lelküket menteni igyekezve- magukat átpréselve menekülők,... ők a Spirituális Sátánisták.

Röviden. Lenne egy kérdésem tőled priviben.

szép napot

2018. márc. 29. 10:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!