Honnan “lett” Kain felesége?
A biblia azt irja, h Isten megeremte Adamot es Evat, aztan megszuletik Kain es Abel, majd Kain megoli Abelt.
Na, tehat 3-an vannak: Adam, Eva es Kain
Majd azt irja, Kain megismeri a feleseget akitol ugye gyerekei is lesznek, a kerdes, ki a felesege, honnan “lett”???
Mint mondtam, az evolúció tény, ez nem vita tárgya.
És mivel a vallásgyakorlás opcionális, én is hihetek Istenben. De még ha nem is hiszek, érdekelhet a Biblia. Nyilván azért tettem fel a kérdést, mert érdekel a válasz... :D
Az evolúció tény???? :DDDDD
Akkor te abban hiszel, hogy hipp-hopp hirtelen létrejött teljesen véletlenül egy csomó ember (férfi és nő) teljesen hibátlan szaporodó szervekkel (és ez csak a minimum)? Röhögök. :DD
Legalább gondolnád végig... Hol vannak az átmeneti fajok? Vagy a véletlen azonnal tökéletest tudott létrehozni? Hol vannak a leletek? Hol van a bizonyíték? a, hogy neked egy vagy több elmélet a bizonyíték. Sajnállak.
hihetetlen, hogy léteznek még ilyen emberek :D
szerinted a Föld is lapos igaz, és az oltás is a multicégek mérge, vagy mi :D
Az Ószövetségnek ez a kérdés, hogy hogyan "szaporodtak" tovább Ádám és Éva fiai, már nem egy fontos kérdés, ezért nem is részletezi.
A teremtéstörténettel rámutat arra, hogy minden Isten akarata és az embert Isten saját képére teremtette (egyedül a teremtmények között). Megteremti a nagybetűs EMBERT, férfinak és nőnek. A következő kérdés, amire az Ószövetség választ keres, hogy honnan van a bűn a világban, ha az ember Isten képmása? Erre azt a választ találja, hogy már kezdetben az első ember is bűnt követett el, mert "olyan akart lenni, mint Isten". Maga akart Isten helyébe lépni, ez azóta is minden bűn forrása.
A Bibliát ezek a kérdések érdekli. Az nem, hogy hogyan szaporodtak tovább az emberek.
A Biblia már akkor több ezer éve elmondta hogy több a csillag a föld kerek és nem lapos...nézzétek meg a linket.
Evot nem tudom elfogadni
15 ne tereld erről a témáról most el a szót, kérlek.
ennek kultúrtörténeti jelentősége is van, érdemes így is rátekinteni
14 nagyon jó megfogalmazás - ez a mitikus realitás (ha te kérdezted, az előbb) (nem mítosz, az más) Kiegészíteném, hogy a Káin & Ábel történettel a rivalizálás-> és az abból eredő erőszak eredetéről tudunk képet alkotni. Nem történeti időben zajló eseményről, hanem egy történelem feletti keletkezésről. Tehát nem egy eseményről, ami életünkben, vagy múltukban van/volt, hanem egy eredetről.
Talán könnyebb megragadni a fentieket, ha pl. egy Ady verset nézünk.
Ady jött, ment, kávéházban beszélgetett, újságcikkeket írt, élt - és néha ihletetten írt arról, mi keletkezett a lelkében.
Ez mitikus eredet - nem újságcikk valamiről.
Ady Endre
»Ádám, hol vagy?«
Oszlik lelkemnek barna gyásza:
Nagy, fehér fényben jön az Isten,
Hogy ellenségim leigázza.
Az arcát még titkolja, rejti,
De Nap-szemét nagy szánalommal
Most már sokszor rajtam felejti.
És hogyha néha-néha győzök,
Ő járt, az Isten járt előttem,
Kivonta kardját, megelőzött.
Hallom, ahogy lelkemben lépked
S az ő bús »Ádám, hol vagy?«-ára
Felelnek hangos szívverések.
Szivemben már őt megtaláltam,
Megtaláltam és megöleltem
S egyek leszünk mi a halálban.
*
Nem lépkedett senki a kávéházban benne, kár lenne ezt a szép verset hétköznapi - újsághír - értelmezésben olvasni. Nem történt semmi tényleges időben, csak közben esetleg leszállt az este, és bezárt a kávéház - de ez minket nem annyira érdekel (a 6-ost esetleg, mert nem tud felülemelkedni a hétköznapi tudatszinten).
Viszont a versnek idő és tér feletti igazsága van -mitikus realitása - melyet az ihletettség révén ért el.
És a halhatatlanságba emelte a művet.
meglepően érdekes és elgondolkodtató válaszok, köszönöm mindenkinek!
utolsó! külön hasznos, hogy kifejtetted a véleményed
"Az evolúció tény????"
Igen. Hiszed vagy sem, az evolúciós folyamatokat nap mint nap használják kutatók, mérnökök, informatikusok, stb.
Egy példa, az evolúció hatékonyabb antennát tervezett mint arra bármelyik mérnök képes volt:
"Akkor te abban hiszel, hogy hipp-hopp hirtelen létrejött teljesen véletlenül egy csomó ember"
Öhm, ennek, amit leírtál, semmi köze az evolúcióhoz.
Mondjuk így nem csoda hogy nem érted, ha azt sem tudod, mit jelent az a szó, hogy evolúció.
Ajánlom legalább a wikipédia cikkét elolvasásra! Elég minimális, de hátha legalább alapszinten képbe kerülsz, miről is van szó.
-Az utódokban felfedezhető a szülők vonásai, a mutációk öröklődnek, ez a jelenség pedig az evolúciót igazolja.
-A tenyésztett állatainkról és a nemesített növényeinkről elég komoly módszertan született, történelmi -feljegyzések állnak a rendelkezésünkre, és a mai napig tenyésztenek állatokat és nemesítenek növényeket, ez mind az evolúciót igazolja.
-Penicillin rossz használata miatt kialakult baktérium rezisztencia az evolúciót igazolja.
-Régészeti leletek, csontvázak, kezdetleges eszközök az evolúciót igazolják.
-Az influenza és más járványok gyors mutációja az evolúciót igazolja.
-Az afrikai kígyók a megemelkedett emberi vadászat miatt az idegméreg termelődésért felelős gén elterjedését váltotta ki, ez pedig az evolúciót igazolja.
-Fajok közötti utódnemzésre képes hibridek az evolúciót igazolják.
-A mesterséges intelligencia sikere az evolúciós ismereteinknek a következménye.
-A génsebészet sikere az evolúciós ismereteinknek a következménye.
A probléma azzal van, hogy ezek az agyoniskolázott vallási fanatikusok nem tudnak különbséget tenni hipotézis és a tudományos elmélet között. Hiszen soha nem tanították meg nekik, hogy a kettő között mi a különbség. A hipotézis egy feltételezés, amire nem létezik se bizonyíték, se cáfolat. A tudományos elmélet pedig a megfigyelt természeti jelenségek (megfigyelni csak létező jelenséget lehet, tehát TÉNYEK is) egy csokorba szedése, modellezése.
-Az evolúció TÉNY (hiszen fentebb is részletezett létező jelenség).
-Az evolúciós elmélet (miszerint az embert és a ma élő állatokat sem teremtették, hanem kifejlődtek) pedig elmélet.
Nagyon jó egyébként az a link, ami összehasonlítja a Bibliát a tudománnyal, hiszen pontosan jól látszik, hogy míg egykor a vallások mennyire jól megfértek a tudományok mellett, addig a középkorban az degenerált katolikus egyház mennyire ellenezte a tudományos fejlődést és eretnekként üldözte a tudományok művelőit. Ma pedig szintén ez a degenerált réteg kezd felemelkedni, akik "nem hisznek" a természeti jelenségekben, ez pedig sajnálatos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!