Máté 25,33 "és a juhokat jobb keze felől, a kecskéket pedig bal keze felől állítja. " Előbbiek mennek az örök életre, utóbbiak az örök gyötrelemre! Miért jobbak a juhok, mint a kecskék?
"A régi hiedelemvilágban termékenységi jelkép, az Ég, a szerelmi vágy, a bujaság szimbóluma. Dionüszosz szőlőisten állataként gyakran ábrázolják szőlőtővel. Ez látható például a Hanva nemzetség címerében. Bacchus és Juno kultuszában a "tejelő" fügével együtt szerepel (vö. latin caprificus 'fügefa'). A keresztény szimbolikában a Bujaság és az elkárhozottak jelképe. A középkorban a fekete kecskebak a boszorkányszombatokon elnöklő sátán képmása."
Wikipedia
Jézus egy másik helyen azt mondja, hogy Én vagyok a jó pásztor, aki életét adja a juhaiért. A "juh" szimbólum azt jelenti, hogy az illető követi a pásztorát, mégpedig az Igének és a Szent Szellemnek figyelésével, engedelmességgel.
Ellenben a kecske önfejű, nem lehet irányítani.
A kecske viszont azt mondja: "nekem senki ne mondja meg, hogy higgyek, majd hiszek a magam módján".
A Biblia ezzel szemben kimondja, milyen az élő hit, és hogyan kell hinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!