Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Összefér a vallás és a leszbik...

Összefér a vallás és a leszbikusság egymással?

Figyelt kérdés
Saját nemét szerető ember is lehet vallásos, vagy inkább ne is törje a fejét ezen?
2018. márc. 6. 17:34
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
89%
Rendkívül keveset tudnak a legtöbb vallásról azok akik ilyet kérdeznek. Persze, hogy összefér
2018. márc. 6. 17:40
 2/16 anonim ***** válasza:
71%
Persze, hogy összefér. Az Úr Jézushoz mindenki mehet bizalommal. Közvetítő sem kell
2018. márc. 6. 17:42
 3/16 anonim ***** válasza:
13%
A keresztény vallás szerint bűn a leszbikusság. De ha őszintén keresed Istent és meg akarsz térni, akkor küzdeni fogsz a leszbikusságod ellen, amiből kigyógyulhatsz, mert Isten képes mindenből megszabadítani.
2018. márc. 6. 17:46
 4/16 anonim ***** válasza:
7%

A vallásokról hadd ne szóljak!

Krisztus egyháza,egy lelki kórház,ahova a bűnbeteg emberek járnak gyógyulni.

Bűneink különbözőek,és mind kárhozatos,Krisztus kegyelme nélkül,viszont Krisztus vére mindet eltörölheti.

A homoszexuális viselkedés egy a sok bűn között.

Hol máshol gyógyulna meg a beteg,mint a gyógyításra rendelt intézményben?

2018. márc. 6. 17:58
 5/16 A kérdező kommentje:

Muszáj megkérdeznem, mivel eddig csak egy oldalt ismerek.

Eddig csak a harmadik válaszhoz hasonló véleményeket kaptam, így le is tettem az egész vallás dologról pár éve. Bár, tudtommal mindannyian bűnösök vagyunk, tehát sosem értettem igazán ezt az ujjal mutogatást. De tiszteletben tartom ezt a véleményt is. Ennek ellenére, hiszek Istenben, a családom katolikus és annak is neveltek, ők elfogadnak. Igazából csak azon tűnődtem, hogy érdemes lenne jobban beleásnom magam az egészbe vagy sem, mivel az utóbbi időben sokkal többször lépett be a vallás az életembe.

2018. márc. 6. 18:03
 6/16 anonim ***** válasza:
33%
Isten a bűnösökhöz jött, miért ne férne össze. A tény, hogy valaki leszbikus, nem bűn. Ha összefekszik más nővel, az bűn.
2018. márc. 6. 18:23
 7/16 anonim ***** válasza:
30%
Vallással összefér, csak attól függ melyikkel.
2018. márc. 6. 18:33
 8/16 anonim ***** válasza:
74%

"Eddig csak a harmadik válaszhoz hasonló véleményeket kaptam, így le is tettem az egész vallás dologról pár éve. Bár, tudtommal mindannyian bűnösök vagyunk,"

Csak a keresztény (helyesebben ábrahámita) vallások szerint bűnös minden ember eredendően. De azért az ábrahámita vallásokon kívül van még kismillió más vallás is, amelyek szerint nincs semmiféle eredendő bűn meg hasonlók. Szóval ha lelkiismeret-furdalás nélkül szeretnél leszbikusként vallási csoporthoz tartozni, akkor javaslom, hogy az ábrahámita vallásokon kívül nézz körül, keresgélj. Biztos hogy találsz olyat, amelyben nincs semmiféle probléma a leszbikussággal.

2018. márc. 6. 18:57
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Hogy fogalmazzak... Legyél tisztában azzal hogy a bibliai értelemben vett tökéletes ember milyen lenne HA LENNE ilyen. De az élet megannyi más területén szintén eltérsz tőle, ahogyan mindenki más is!
2018. márc. 6. 19:17
 10/16 anonim ***** válasza:
65%
senkinek semmi köze a szexuális irányultságodhoz. bár nem értem, hogy miért tartoznál önként egy olyan társulathoz, ami megvet téged (főleg a keresztényre gondolok)
2018. márc. 6. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!