Mivel növelheted a lelkipásztorod hatékonyságát? Adj neki rendes fiztesét! Mi erről a véleményetek?
Ingyen kaptátok, ingyen adjátok....
Aki Isten szavával nyerészkedik, az nem értette meg, az Istennek végzett imádat lényegét.
Érintett vagyok a kérdésben.
Én,egy kaliforniai kis keresztény közösség lelkésze vagyok.
Közösségem,az itteni bérminimum felét tudja adni nekem,és szolgálati lakásunk sincs. Sajátmagamnak kell megoldani a lakhatásunkat.
Természetesen abból az összegből lehetetlen lakhatást,ennivalót,utazási költséget(130Km-re lakom a templomtól)fedezni,s ezért ezermesterkednem kell.
Nyilván,a megélhetésemért végzett munka mellett nem tudok annyi időt fordítani a lelkészi munkámra,amennyit kellene.
Van ötletem,hogy mit tehetnék közösségemért,ha a templom közelében lakhatnék,és nem kellene mást tennem,mint lelkészi szolgálatomat.
Nem egyszerű a kérdés.
Annyi biztos, hogy ez egy hivatás, aki azért vállalja, hogy ebből jól éljen, ne tegye. Olyan lesz, mint a megélhetési politikusok.
"Sok lelkész életét nehezíti a szűkös jövedelem,ettől stresszes az életük és aggódnak családjuk anyagi szükségeltei miatt."
Igen, ezzel én sem értek egyet. Mit mondott Krisztus azoknak akik követni akarják Őt?
"Bizony mondom nektek, mindenki, aki értem és az evangéliumért elhagyja otthonát, testvéreit, anyját, apját, gyermekeit vagy földjét, százannyit kap, most ezen a világon otthont, testvért, anyát, gyermeket és földet - bár üldözések közepette -, az eljövendő világban pedig örök életet."
Ha a családja megélhetéséért aggodalmaskodik, akkor kárnak lett lelkész. Akkor nem Istennek és a közösség szolgálatának adta életét, hanem két urat próbál szolgálni.
Viszont nekik is kell enni, ruházkodni, nekik is vannak létszükségleteik, tehát ennek megfelelő jövedelmet kell nekik is adni.
"Hogy a kisnyugdijas nénikének aki ingyen takarítja a templomot lehet a következő nyugdíjig nincs mit ennie.Pár ezer forintot kaphatna a szolgálaáért"
Ez butaság, hidd el el sem fogadnák. A közösségben nem azért végzik a munkát, mert fizettséget várnak érte, esetleg csak a túlvilágon ("Isten fizesse meg!"), hanem odaadó szeretetből. Ha segítek ismerősömnek, rokonomnak, én sem várok érte pénzt. Ne legyél ennyire anyagias.
"Vagy a teológus aki ingyen hitokat,más abból él meg amellett,hogy ez egy hivatás is valaki számára abiztos megélhetést is jelenti."
Ne keverd a dolgokat. Vannak teológusok, vannak hitoktatók, egyetemi oktatók, természetesen ez számukra munka. Egy matek tanár és egy hittan tanár között mi a különbség? Miért járna egyiknek munkájáért pénz, míg a másiknak nem?
"Nem vagyok anyagias meg nem is a pénz miatt csinálom."
Ennek azért ellent mond, amit előtte írtál. Sajnos anyagias vagy. De mindannyian bűnöktől szenvedünk, ki ilyen bűntől, ki olyantól.
Akkor keress munkát magadnak.
Általában a papok, stb. elég nagy része anyagi gond nélkül él.
Aki mégsem, az a ritkább.
"De vannak papok/lelkipásztorok akik kifejezetten jó anyagi helyzetben vannak."
A folyóirat cikke gondolom nem rájuk utal. Bár én meg veled ellentétben protestáns vagyok, így nem tudom mi a helyzet nálatok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!