Mivel növelheted a lelkipásztorod hatékonyságát? Adj neki rendes fiztesét! Mi erről a véleményetek?
Már nem vagyok hívő, de az voltam. Biológiailag a hívő ember működése sem eltérő. Neki is szüksége van levegőre, ételre, italra, alvásra, és - bárakármilyen hihetetlen, még - szexre is. A Biblia ilyesmieket ír:
- "Ha tökéletes akarsz lenni, menj, add el mindenedet, és árát oszd szét a szegények között"
==> Vajon tényleg helyes döntés lenne? Vajon mit szólnának ehhez a gyerekeid?
- "Nézzétek az ég madarait! Nem vetnek, nem aratnak, csűrbe sem gyűjtenek..."
==> Viszont élelem után járnak, és fészket építenek. Néha éhen halnak, néha megfagynak, néha áldozatul esnek egy ragadozónak.
- "Nézzétek a mezők liliomait, hogyan nőnek: nem fáradoznak, nem szőnek-fonnak"
==> Ha jön a tél, elpusztulnak.
Szóval egy hívőnek is szüksége van pénzre, különben éhen hal, megfagy, legjobb esetben büdös, beteg hajléktalanként vegetál.
Ez egész pontosan a szombatiban volt, aki szeretné, itt el tudja olvasni az aznapi számot.
Hát, tény és való, hogy a papok nem keresnek valami sokat, csak abból élnek, amit a gyülekezet fizet nekik. Hát, nyilván nem arról van szó, hogy erődön felül adakozz, de azért ne legyél fukar. Nekik is meg kell élniük valamiből.
Azért nem jó ötlet, mert ha fizetsz neki, az alkalmazottad lesz. Akkor pedig nem azt nézi, hogy a Biblia szerint mit kéne tennie, hanem a te véleményedet követi.
Már a búcsúcédulák vásárlása sem volt jó dolog.
Nehezen tudom elképzelni, hogy Isten gyermeke vagy.
Tudod amikor az általad idézett bibliai szöveg íródott még mindenki fizette a tizedet, ami a papok ellátását és a templom fenntartását fedezte. Ma ilyen nincs. A papi/lelkészi hivatás ugyanolyan, mint pl. a bolti eladó vagy a vízvezeték szerelő. Miért kellene Isten szolgáinak ingyen dolgozniuk? Ők nem éhesek, nekik nem kell ruha? Te miért nem dolgozol ingyen? Igenis meg kell becsülni Isten szolgáit, mert egész életükben lelkeket mentenek, lehet, hogy a tiedet is. És én úgy gondolom, hogy a szóban forgó idézet elsősorban nekünk, hétköznapi embereknek szól, egy lelkész egész életében Isten országának építésén fáradozik, nekünk kell az igazságot keresnünk elsősorban, mert mi csak néha-néha szolgáljuk Istent.
Sajnálom, hogy ilyen keserű és irigy vagy. Talán ha nem volnál ilyen kemény szívű, Isten is kedvesebben fogadná az imáidat.
Nem állt szándékomban kioktatni, sajnálom, hogy anyagi gondjaid vannak. De gondolod, hogy ilyen keserűséggel és lelkülettel, ilyen kritikával az egyház és a lelkészek irányában, Istennek örömet szerzel a munkáddal?
Mondd meg a papnak/lelkésznek, hogy ingyen nem dolgozol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!