Miert támadják olyan sokan a katolikus egyházat?
Egyetértek az előttem szoloval.
Csak annyit tennék hozzá pontosításul, a legfőbb probléma a katolikus egyház TANTÉTELÉVEL van.
NEM AZ BECSÜLETES HÍVŐKKEL!
Csak sok van itt a különféle neoprotestáns gyülekezetek hívei közül, pl. adventisták, hitgyülisek, nekik azt tanítják, hogy a katolikus egyház az ellenség, meg hogy eltértek a helyes úttól, Máriát imádják, meg bálványimádók, meg ott minden csak a pénzről szól, holott ez nem igaz, és bármelyikük utánanézhetne, dehát kell egy ellenségkép, így próbálják vonzóbná tenni a saját egyházukat. :/
Vicces például, hogy mi mindig megkapjuk, hogy bálványimádók vagyunk, csak mert képek is vannak a templomainkban. Igaz, hogy az ortodoxoknál, evangélikusoknál és az anglikánoknál is vannak képek, mégis csak a katolikus egyházat szapulják. :/
Azért, mert ennek be kell teljesednie, maga Krisztus beszélt róla, hogy támadni fogják.
De biztosított minket arról is, hogy a pokol kapui se vesznek erőt rajta, bárhogy próbálkozik is a sátán.
Két magyarázatot adok, egy sajátot és a katolikus egyház saját magyarázatát.
A katolikus egyház a legnagyobb, a leggazdagabb és a legrégibb keresztény egyház. Emiatt katolikusok követik el a kereszténységben a többi egyházhoz képest a legtöbb bűnt és a legnagyobb bűnöket is. Emiatt támadják sokan, hiszen az általa hirdetett tökéletes erkölcshöz egy katolikus sem ér fel, mind méltatlan. Más egyházakban kisebb a merítés, kevésbé vannak szem előtt.
A katolikus egyház magyarázata persze az, hogy mivel az övék az igaz tanítás, azért őket támadja leginkább az ördögök, közvetlenül és közvetve, emberek útján is. Az egyház emiatt nem tetszik a kívülállóknak.
Mert a legtöbb ember hihetetlenül tájékozatlan, és sajnos nem is nagyon van arra igényük, hogy fejlesszék magukat. Nem értenek a történelemhez, a dogmatikához, fogalmuk sincs, hogy az exegézist eszik-e vagy isszák, ókeresztény írók leveleiről csak hirből hallottak, katekizmust meg maximum csak láttak. Tudom, 0%-os leszek ezért, de sajnos ez van.
Nem azt akarom most ezzel mondani, hogy akkor mindenki legyen katolikus, mert én sem vagyok hívó, de amíg a legtöbben csak addig látnak, hogy "bálványimádás" meg "nincsenbenneabibliába", addig felesleges szerintem erről vitatkozni.
Akit valóban érdekel a téma, és nem csak prolimantrákat akar szajkózni, annak melegen ajánlom a történelem behatóbb tanulmányozását. Higgyétek el, megártani nem fog.
Szerintem egyszerű: mivel a katolikus egyház a legnagyobb és a legmeghatározóbb felekezet. A legmeghatározóbbat úgy értem, hogy a többihez képest jobban jelen van a társadalomban. Pl. a pápaválasztást egy egész világ követi. Ha meghal a pápa: vezető hír. Ha meghal a canterbury érsek, csak max. valahol a hírek alján megtaláljuk, vagy ha rákeresünk konkrétan. Legalább is itt, Magyarországon.
Persze, ennek oka az is, hogy a többi keresztény felekezetnél nincs egy ilyen kiemelkedő vezető. Másfelől a pápa - vagy a helyi egyházak püspökei - megnyilatkoznak társadalmat érintő kérdésekben. Lehet, hogy életem nagy tévedése, de még nem láttam adventista lelkészt vagy mormont, hogy a húsvéti beszédét élőben közvetítette volna valamelyik nagyobb nézettségű csatorna. Történelmi protestáns egyházakét már inkább. (Valószínűleg az orosz ortodoxiában megint másképp van)
A katolikus egyházat sokan ismerik - vagy ismerni vélik. Mindenki látott már papot. Több a kapcsolatunk az egyházzal, mint más felekezettel - tehát jobban is támadható.
Valószínűleg a Fény Gyermekei Magyar Esszénus Egyházat nem támadják ennyire, mivel az emberek azt sem tudják, hogy létezik. Pedig, biztosan vannak tévtanításaik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!