Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mikor ölték meg az Úr Jézust?

Mikor ölték meg az Úr Jézust?

Figyelt kérdés

Jézus megette az utolsó vacsorát, ez volt a páska???

Éjszaka elfogták, és másnap feszítették keresztre. Nem tudom, hogy ez benne van e a Bibliában, vagy csak valamelyik filmben láttam, vagy hallottam valahol, de úgy tudom, hogy mikor Jézust keresztre feszítették, akkor a papok leölték a páska bárányt. De hogy ölhették le, ha már előző nap megették?

Szóval a kérdés, mely napon feszítették keresztre Jézust, 14. vagy 15.? Vagy más napon?

2018. márc. 3. 07:27
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem tudom, jól értettem-e a kérdésedet, de: Krisztust a 30-as évek elején feszítették keresztre, alighanem 33-ban, a tavasz közepén, áprilisban.

A Getszemáni-kertben elmondott imája után fogták el, hogy nég aznap a keresztre került-e, nem tudom. De, ha jól emlékszem, az adott napon délután három órakor feszítették meg, este kilenckor halt meg.

2018. márc. 3. 09:02
 2/7 anonim ***** válasza:
Az utolsó vacsora a mai szédernek felel meg. Vedd figyelembe, hogy akkor a zsidóknál napnyugtáig tartott a nap.
2018. márc. 3. 10:05
 3/7 A kérdező kommentje:
Leírom még egyszer: 2Móz 12 szerint a páska az első hónap 14.-től tartott. Estennen kellett elkészíteni a vacsorát. Ez tudomásom szerint meg is történt Jézussal. Megették a vacsorát, elmentek a gecsemáné kertbe, ott elfogták, másnap elítélték. Vagyis e szerint 15.-én feszítették meg(délben történt a megfeszítés, szóval még 15.-én). De valahonnan nekem rémlik, hogy a papok még aznap is mentek áldozni, páskát ülni, nem tudom.
2018. márc. 3. 13:08
 4/7 anonim ***** válasza:
2018. márc. 3. 15:03
 5/7 Dongaben ***** válasza:
0%
A "Keresztre feszítés" másnapján döfték át lándzsával a krónikák szerint. És akkor halt meg, mint ember...
2018. márc. 3. 17:16
 6/7 munyamunya ***** válasza:

Krisztus vagyis a Felkent a mi páskabárányunk, aki mindent "az Írások szerint" vitt véghez és töltött be. A halála pontosan a törvényben meghatározott módon és időben történt meg, különben nem lehetne tökéletes váltságáldozat.

Tehát az utolsó vacsora semmiképp sem lehetett a páska, hiszen saját halálának jelképén nem vehetett részt az Úr (ráadásul valami mártogatós ételt ettek, a bárányt viszont egészben megsütve kellett elkészíteni). Ez a vacsora az ünnep előtti összegyülekezés volt, Júdásról azt gondolják az apostolok, hogy elmegy bevásárolni az ünnepre, ez kizárt lenne, ha már a páska estéjén tartanánk, ami a kovásztalan kenyerek első napja, ami sabbati nyugalomnap, semmi munka és adásvétel nem megengedett. Másnap délután, pont a bárányok leölésével egyidőben halt meg a Felkent, hogy minden igazságot betöltsön.

2018. márc. 3. 21:33
 7/7 munyamunya ***** válasza:

A zsidókról a János 18:28-ban olvassuk:

"Vivék azért Jézust Kajafástól a törvényházba. Vala pedig reggel. És ők nem menének be a törvényházba, hogy meg ne fertőztessenek, hanem hogy megehessék a husvétibárányt."

2018. márc. 3. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!