Létezik olyan lelkész, aki eltemet valakit egyházilag plussz költségek nélkül?
Én minden költség nélkül temetek el bárkit(református lelkész vagyok).
A kegyeleti szertartást,és az üzletet nem tudom összeegyeztetni.
Tudomásom szerint,az adventisták sem fogadnak el pénzt temetésért.
Szia
Jehova tanúinál nincsenek lelkészek, de minden temetés és azzal járó szertertás ingyenes. Sőt, ilyen alkalommal sokféle képpen segítjük a gyászolókat.
Talán ennél a sajnálatos eseménynél domborodik ki a legjobban az, hogy "nagyobb boldogság adni, mint kapni" és az "ingyen kaptátok, ingyen adjátok".
Szia!
Szeretném megerősíteni az első hozzászóló lelkész testvérem állítását: az adventista lelkészek sem fogadnak el pénzt a temetésért.
Üdv. Péter
Nincs.
Ha van is, már korábban tized formájában régen behajtották.
Esetleg ha tudták, hogy nagyon szegény a család, akkor eltekintenek a temetési költségektől.
Azt írod, hogy már 20 éve nem tud járni templomba. Nálunk a pap havi egyszer meg szokta látogatni az időseket, beszélget velük, gyóntat, áldoztatja őket. Gondolom nálatok is lehet hasonló, ezért ha templomba nem is tud eljárni betegsége miatt, a lelkész olykor ki szokott járni, úrvacsoráztat, stb... Ilyen módon azért nem szakadt meg kapcsolata a közösséggel.
Ha pedig megszakadt, akkor minek gondolkoztok egyházi temetésen?
Jézus senkit sem temetett el, tehát senkinek sem adott végtisztességet.
De már az őskeresztények is összedobták amilyük volt, hogy fenntartsák a közösséget. Sőt Jézusnak is kellett a kenyérszaporításhoz felajánlott kenyér és hal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!