Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha a mózesi törvényeket Jézus...

Ha a mózesi törvényeket Jézus felülírta, akkor Jézus törvényeinek felülírása i lehetséges? És mi értelme volt a mózesi törvényeknek?

Figyelt kérdés

2018. febr. 23. 15:17
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
59%

"Mert a Zsidóknak nem volt szabad halálra ítélni senkit A RÓMAI URALOM AKATT. De, ha Jézus megteszi rögtön tudják jelenteni a romaiaknak. Ha nem teszi meg a nép előtt nyilvánítják hamis tanítónak."

Ha valóban ezen múlt,akkor ezzel is meg tudta volna fogni őket.Feltárja előttük a tervüket mint igazságot,és erre nem tudnak mit lépni.

Szembesíteni valakit a saját mocskával nem feltétlen egyenlő a megalázással.Azt azért nehezen képzelem el Jézusról,hogy előre megfontolt aljas szándékkal belekötnek,és még ő kér bocsánatot gentleman módjára,nehogy szegénykéknek sérüljön a kis érzékeny lelkük.A szeretet nem erről szól.

2018. márc. 16. 13:33
 22/27 HaEv ***** válasza:
40%

Kedves Kakasmanó!

Jézus nem írta felül a Mózesi törvényt azzal, hogy azt válaszolta, az vesse rá a nőre az első követ, aki sose vétkezett. Nem vonta kétségbe a nő kövezésének jogosságát! Pusztán a többiekkel kezdett el foglalkozni, nem CSAK a nővel. A dolog ugyanis már ott sántított, hogy KIVEL paráználkodott a nő? Hol volt a férfi, akivel ezt elkövette? Őt is meg kellett volna kövezni! Egy ilyen eljárás így indult volna, ha valóban igazságosan akarnak eljárni és nem csak próbára tenni Jézus jogi tudását.

Abból, ahogy Jézus végül a nőnek válaszol, egyértelmű, hogy mit gondolt a tettéről:

"Ekkor Jézus felegyenesedett, és megkérdezte: „Asszony, hol vannak a vádlóid? Senki nem ítélt el téged?” „Senki, Uram” — felelte az asszony. Jézus ezt mondta: „Én sem ítéllek el. Menj el, de TÖBBÉ ne vétkezz!”

Tehát amit tett, az vétek volt Jézus szerint is! Pusztán arra hívta fel az emberek figyelmét, hogy vajon ki lehet valóban igazságos bíró egy vétkes fölött. Ez volt az eredeti üzenete.

És amit Jézus mondott a Mózesi törvény felülírásáról vagy eltörléséről:

"„Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem a Mózesi Törvényt, vagy a próféták tanítását! ELLENKEZŐLEG, azért jöttem, hogy beteljesítsem! Igazán mondom nektek: amíg az Ég és a Föld létezik, a Törvényből egyetlen betű vagy pont SEM VESZÍTI EL ÉRVÉNYESSÉGÉT, amíg mind be nem teljesedik. Ha valaki nem tart fontosnak akár csak egyet is a Törvény parancsai közül, és nem engedelmeskedik annak, sőt, még a többieket is erre tanítja, az lesz a legkisebb Isten Királyságában. Aki viszont megtartja a Törvény parancsait, és erre tanítja a többieket is, az nagy lesz Isten Királyságában. Igazán mondom nektek: ha csak annyira éltek Istennek tetsző módon, mint a törvénytanítók és a farizeusok, akkor sohasem fogtok bemenni Isten Királyságába.”"

Butaság azt gondolni, hogy Jézus felülírt volna ilyesmit, hiszen nem ezt tette.

2018. márc. 16. 14:37
 23/27 követ62 ***** válasza:

Kedves Kakasmanó.

Neked FOGALMAD sincs Jézus jelleméről!

Elképzelésed sincs az Ő alázatáról.

Az Aki (emberileg) elképzelhetetlen dicsőségből a lehető legalantasabb életbe jött el, hogy biztosítsa azoknak akik igénylik az a csodálatos életet amit Ő kínál. Ez tudom sokaknak felfoghatatlan.

Úgy, hogy kár minden szóért.

Csak azt tudom mondani: HOSZSZÚ!

2018. márc. 16. 15:04
 24/27 anonim ***** válasza:

Alázat és megalázkodás vajon ugyanaz?

Szerintem nem.

Puszi drágáim,egyetek valami finomat vacsira:)

2018. márc. 16. 16:53
 25/27 anonim ***** válasza:
Kedvess Kakasmanó! Abban az időszakban halálos ítéletet csak a császári helytartó beleegyezésével szabadott végrehajtani. Ha Jézus azt mondta volna, hogy kövezzétek meg, kész lett volna ellene a vád. A nőt akkor is elengedték volna.
2018. márc. 16. 17:31
 26/27 anonim ***** válasza:
Jézus törvényeit nem lehet felülirni tekintve hogy nem is voltak. Mózes kapta meg a 10 Parancsolatot a Hóreb hegyen ez tény hogy Mózes követői hogyan értelmezték a dolgot nos ez a dolog másik része. Jézus tanúságtétele igaz volt mert mint Ő mondta az én szavaim igazak mert nem a saját szavaimat adtam az emberek tudtára hanem Atyám szavait.Tessék olvasni a Bibliát a két személy nem összekeverendő. És mielőtt jönnének a megbélyegző jelzők nem vagyok náci,Keresztény vagyok.
2018. márc. 24. 00:57
 27/27 Blackice75 ***** válasza:

A kereszténység egy zsákutca, ahogy az összes vallás, egyház, hitrendszer a világon, az ősszes ami létezik!!!

Ezért van az hogy a világ ennyire buta az Írással kapcsolatban!!!

Tisztelet persze az írtó kevés kivételnek!!!

Szörnyű az hogy ez a Sátáni vallásokban megtévesztett világ mint a keresztényseg is, vagyis hívei meg követői azt hiszik hogy tudnak,és válaszként beírnak ilyen kérdésekre egy halom meg jobban butító hülyeséget!!!

Perszr van akik válaszában fellelni némi igazság morzsákat is , de a morzsa a sok szenny között , beszennyeződik sajnos !!!

A legnagyobb igaza itt a válaszadók közül a 26# nak van, vagyis az előttem szólónak van!!!

E feledjük hogy a Megváltó(akinek neve nem jézus amúgy) eltörölte a fizikális egyházat és papságot szó szerint!!!

Ennek ellenére mégis támasztottak több ezret a föld felszínén, köztük a keresztény egyházat is!!

Ha a Megváltó eltörölte, vajon akkor ki támasztatott a Megváltó cselekedete ellen es támasztott több ezret a föld felszínére?

Maga Sátán!!! Ezért nincs ott a tudás ezrkben meg az értelem , mert nem értik meg az Atya szavát mert nem.abban járnak !!!

Hanem abban mesterkednek , hogy lehet azokat megkerülni, letagadni ,semmisé tenni !!!

Ez minden világi egyház, vallás célja és ebben a kereszténység az élen jár!!!

2021. márc. 14. 15:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!