Ha én egy vérszomjas kannibál tömeggyilkos vagyok, de őszintén hiszek Krisztusban és az Úr Atyában, akkor a Mennybe kerülök?
Több kereszténytől is hallottam, hogy csak az üdvözül, aki hisz Istenben és Krisztusban. Vagyis az üdvözülésnak pusztán a hit a feltétele.
Tehár ha én egy pl egy emberkínzó sorozatgyilkos vagyok, de rendíthetetlenül hiszek Istenben és Krisztuban, akkor a Mennyországba fogok kerülni?
Te jó ég, még mindig ezen pörögsz? Hihetetlen vagy...
Itt többünktől is elég konkrét választ kaptál. Hogy neked ez nem tetszik, és direkt játszod az ostobát csak hogy tovább kötekedhess, ez csak téged minősít.
Egészséges lelkiismeretű embereknél megbánni valamit azt jelenti hogy az ember nem isétli meg többször ugyanazg a hibát. Ennél konkrétabban ezt nem lehet leírni.
Legyél szíves nem tovább tettetni a hülyét! Vagy netán tényleg csak fanatizmusodban provokálsz?
Summa summarum a következőeket szögezhetjük le:
A keresztény vallásban a hit a lényeges és a hitből következnek a tettek. Míg az iszlámban a tettek az elsődlegesek és a tettekből következik a hit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!