Mivan ha kiderülne hogy Istenn egy földönkivüli faj tagja volt?
"avilagtitkai kedvenc oldalam én elhiszem."
Az írásod alapján olyan 10, max 12 éves lehetsz. Hidd el, mire kijárod a 8. osztályt, eljutsz oda, hogy megkérdőjelezd ezeket az őrült állításokat tartalmazó cikkeket. Mire kijárod a középsuli, lesz annyi eszed, hogy egyből átláss ezeken az írásokon.
De addig még sokat és szorgalmasan kell tanulnod.
"Mivan ha kiderülne hogy Istenn egy földönkivüli faj tagja volt?"
A kérdés önellentmondást tartalmaz. Ha valaki egy faj tagja nem lehet Isten
Erre mondják azt, hogy szelektálni kell az információforrások között. Mikor a neten olvasok egy cikket, először (mivel laikus vagyok) megnézem, hogy:
- Mi az oldal címe?
azigazsagittvan.sufninet.bla jellegű/című oldalak valóságtartalma kevés, mint téliszalámiban a hólánc. avilagtitkai is kb. ilyen clickbait húgy oldal.
- Mennyire ismert az oldal?
Pl. egészségüggyel foglalkozó oldalaknál mindig azokat részesítem előnyben amik ismertek és tényleges orvosok publikálnak oda, azaz webbeteg.hu, hazipatika.com, stb. ők a nevüket is odaírják és felvállalják.
- Biztonságos-e az oldal?
https-el kezdődik-e a címe?
- Hiteles személy írogat-e oda?
Felvállalja-e a saját arcát, van-e valami szakirányos végzettsége, szakmai múltja, stb. Ha Pistike88457 nevű felhasználó tölt fel egy cikket arról, hogy a citrom meg a szódabikarbóna együtt gyógyítja a rákot, akkor annak a valóságalapja megint kevés, mint Izraelben a fitymaszűkület.
Ha mindezen a szűrőn keresztül megy az általad látogatott weboldal még mindig nem biztos, hogy hasznos információhoz jutsz, ám fényévekkel nagyobb az esélyed erre, mint a ittgyogyitomarakot.lofasz.eu oldalakon.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!