Kereszténység és a Harry Potter? (Bővebben lent)
" Mind a kettő világ keresztény írók műve"
Rowling is keresztény, az egész sorozaton végigkövethető a Biblia legfőbb tanítása - a szeretet képes megmenteni a haláltól.
Kedves kérdező!
Harry Potter létezik és Dart Vader is! Könyvet és dokumentumfilmet is kiadtak!! PL: A spagettiszörnyet a fogtündér teremtette, és istent, pedig a láthatatlan rózsaszin unikornis teremtette, ez pedig alap! Tudod? Csak a fontos információkat eltitkolják a becsületes kisemberek előtt a háttérhatalmak, és a tudjukkik. Ne dőlj be az összeesküvés gyártók hiányos bizonyítékainak!! Minden lehetséges amire nincs bizonyíték!
A kérdésre válaszolva: Harry Potter abszolút nem mond ellen semmilyen vallásnak!! Reménykedem, hogy sikerült megnyugtatnom!!
Én is nagyon szerettem a Harry Pottert gyerekkoromban. Katolikus iskolába jártam, és nálunk is sláger volt annak idején, de nem mondta senki, hogy ne olvassuk, ne nézzük... igaz, nem is nagyon volt téma a tanárokkal, hogy milyen könyveket, filmeket szeretünk - mindig volt más, pl fegyelmezni kellett az osztályt, az jobban lekötötte őket :-D
Még régebben támadta a Harry Pottert némelyik egyház, de azóta már lecsengett ez, legalábbis én úgy tudtam. Ez csak egy mese, és nagyon is mély mondanivalója van, egyáltalán nem arról szól, hogy hogyan legyünk okkultisták. Jellemzően azok szólják le, akik nem olvasták, csak annyit tudnak róla, hogy varázslás van benne.
Akkor én vagyok a kivételb mert nem olvastam el a szóban forgó könyvet. Nem az itt leírt okok miatt, hanem mert nem érdekel annyira...
Viszont aki akarja, az nyugodtan. Nem kell rögtön okkultizmust meg hasonlókat vizionálni: ennyi erővel az összes mesét tiltani kelene, mert tele vannak varázslással, boszorkánysággal, stb.-vel. De ez még mindig nem a valóság. Az, hogy egy adott könyv univerzuma hogyan működik, a történet szempontjából van jelentősége, a való viágot semmiben nem befoyásolja. Egy olvasott ember nem fogja összekeverni a kettőt. Aki igen, az pedig jobban teszi, ha nem képzeli azt, hogy mindenki megrekedt ezen a szinten és nem tartja feladatának hogy másokat megmentsen ettől a tévedéstől...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!