Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Régen az Isten szólt az...

Régen az Isten szólt az emberekhez, de Jézus után miért maradt abba?

Figyelt kérdés
2018. febr. 15. 08:14
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
78%
Ezt a kérdést valamilyen formában gyakran felteszik, hogy ha a Bibliában olyan sok a csoda meg a próféta meg minden, akkor manapság hova tűnt mindez. Hát a Biblia több ezer évet ölel fel magában, és nem úgy kell elképzelni az ókori zsidókat hogy minden sarkon vagy próféták álltak vagy csodák történtek. A zsidók több mint 99%-a akkor is élte a hétköznapi kis életét, etette az állatait, művelte a földet, elment néha a templomba áldozatot bemutatni, stb... Ők sem feltétlenül láttak prófétákat meg csodákat.
2018. febr. 15. 16:10
 12/20 anonim ***** válasza:
50%

van világszerte számos csoda, régen is most is, vannak akikhez szól Isten, nem csak "érzem a szívemben" meg beleolvasok a bibliába és érzem hogy nekem ez most azt kell jelentse stb stb, hanem fizikailag is, persze erre mind rá lehet mondani hogy "kamu" még ha a szemünk előtt történik is, mert hát ilyen az ember ami ellenkezik a világkéépével azt szereti kizárni, ha bele gondolok lehet hogy ha valakit pl látnék feltámadni előbb vonnám kétségbe a saját ép elmémet mint azt hogy talán valahogy mégis megtörténhetett

Jézussal csak az úgy álltalában az emberiségre vonatkozó kinyilatkoztatás ért véget

2018. febr. 15. 23:03
 13/20 anonim ***** válasza:

Jézus azt mondta, hogy a "juhaim hallják az én szómat". Aki nem hallja, az nem az Ő juha - még. Nem véletlen, hogy Jézus ezt mondta: "akinek füle van, hallja". A Jelenések könyve apró módosítással, ugyanezt mondja hétszer:

"Akinek füle van, hallja, mit mond a Szellem a gyülekezeteknek."

Jézus azt mondta, hogy a világ nem lát engem többé, de ti megláttok engem, mert én élek, ti is élni fogtok." Ez egyben azt is jelenti, hogy nem is hallja Őt a világ többé, de az Övéi hallják.

Kifelé ezt semmivel sem lehet igazolni. Ha ez lehetséges volna, akkor megszűnne minden vita azok között, akik azt állítják, hogy Isten ma is szól, és azok között, akik szerint Isten nem is létezik. Mindenkinek saját magának kell meghallani Isten hangját, a természetes fülekkel ez azonban lehetetlen. Minden általam ismert esetben úgy történt a dolog, hogy valaki, aki életében nem hallotta még Isten hangját, gyakran nem is hitt ilyesmiben, szemtől szembe találta magát Istennel, és el merte ezt hinni. Ettől fogva pedig számos esetben hallotta meg Isten hangját, ami az esetek túlnyomó részében valóban egy nagyon csendes hang.

2018. febr. 16. 06:07
 14/20 követ62 ***** válasza:

Isten ma is szól az emberekhez.

-A Biblián keresztül.

-A lelkiismeretem keresztül.

-Vannak akik álmokat kapnak (Joel.2:28-32). De az álom tartalmát mindig ellenőrizni kell a Bibliával. Ha ellent mond a tanításának akkor nem Istentől van.

2018. febr. 16. 08:10
 15/20 anonim ***** válasza:

Borrrrzasztó,hogy Amerikában az emberek zöme nem tud beszélni!

Kérdeztem New Yorkban,hogy merre voltak az ikertornyok,de legtöbben,csak valami olyasmit makogtak,hogy"Szori.Áj dont andersztend jú".

Ugyanez a helyzet azokkal,akik nem hallják,nem értik Isten szavait az egyénekhez.

Nem ismerik Isten kommunikációs nyelvét,s azt hiszik,néma.

2018. febr. 16. 08:21
 16/20 Mansour ***** válasza:
33%

"Isten ma is szól az emberekhez.

-A Biblián keresztül.

-A lelkiismeretem keresztül.

-Vannak akik álmokat kapnak"

- Még ha Istent is tartod a Biblia szó szerinti szerzőjének, ez akkor is csak olyan értelemben igaz, mint amikor azt mondom, hogy mondjuk a Szózaton keresztül Vörösmarty Mihály szól hozzám.

- Ez a legvalószínűbb pont, de csak akkor lenne bizonyító erejű, ha mindenkinek a lelkiismerete pont ugyanazt mondaná, ez pedig nem így van.

- Az álmok értelmezése nagyon bizonytalan terület, még a Bibliával összevetve is. Az álom eredete pedig teljességgel bizonyíthatatlan.

2018. febr. 16. 10:25
 17/20 Mansour ***** válasza:
33%

"Nem ismerik Isten kommunikációs nyelvét,s azt hiszik,néma."

Ha van ilyen kommunikációs nyelv, én nagyon szeretném megtanulni! Hol tanítják?

2018. febr. 16. 10:27
 18/20 követ62 ***** válasza:

Na igen.

Aki nem olvassa a Bibliát annak tényleg nem mond semmit és nem is érthető.

Aki el kezdi olvasni rájön, hogy mennyire napra kész, mert nincs új a nap alatt. Csak a történelem ismétli önmagát, mert az emberi természet mindig ugyan az.

És persze az sem mindegy milyen lelkülettel olvassa valaki. Fontos, hogy ágazattal és sok imával.

Ennyit tudtam segíteni.

2018. febr. 16. 12:43
 19/20 Mansour ***** válasza:

"Aki el kezdi olvasni rájön, hogy mennyire napra kész, mert nincs új a nap alatt. Csak a történelem ismétli önmagát, mert az emberi természet mindig ugyan az."

Ezzel teljesen egyetértek. De ettől még nem szól hozzám Isten, legalábbis olyan értelemben, ahogy a kérdésben is szerepel, nem.

2018. febr. 16. 13:07
 20/20 Ozcar ***** válasza:
16%

Krisztus volt az ígéret, akinek eljövetele be kellett teljesüljön. Jézus előtt kellettek olyan emberek, akik átadják Isten szavát a népnek, ők voltak azok a kiválasztottak, akik erre alkalmasak voltak hitük miatt.

Akkoriban még nem volt kinyilatkoztatva írásban Krisztus által az az igazság, ami mára ki van és megtalálható a Bibliában.

Jézus idejében ugye Jézuson keresztül szólt és halála után még a tanítványokon keresztül, akik éltek. Az utolsó közvetlen tanítvány halála után már jóformán megszűnt.

Nekünk itt van a Bibliánk, amit olvashatunk. Le van írva minden, amit tudni kell. Nekünk ez maradt.

2018. febr. 16. 21:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!