SOS! Ki kicsoda az alábbiak közül?
Parittyával kezemben győztem le emberemet.-
Legifjabb tanítványként evangéliumot is írtam.-
Testvéreim irigykedtek,mert szép köntösöm volt.-
Fiatalon lettem király,templomot újítottam.-
Ifjúként kövezők ruháit őriztem.-
Pál apostol tanítványaként leveleket is kaptam.-
Papcsaládból származom,Isten megszólított.-
2.Írj egy képzeletbeli párbeszédet a fenti személyek valamelyikével,amiben ő tiltakozik a feladat ellen,te pedig igyekszel meggyőzni őt arról,hogy mennyire fontos az,és ő mennyire alkalmas arra!
3.Hogyan jellemeznéd Nikodémust a tanult történet alapján?Sorold fel néhány tulajdonságát!(Beszélgetés Jézussal:Nikodémus
4.Igaz vagy hamis?
a)Nikodémus az újjászületésről kérdezte Jézust.
b)Jézus tanította Nikodémust az újjászületésről.
c)Nikodémus félreértette Jézust a tanításával kapcsolatban.
d)Nikodémus azt hitte,hogy újra kisbabának kell lennie ahhoz,hogy Isten országába kerüljön.
e)Jézus arra tanította,hogy Isten tudja megújítani az ember életét.
5.Hogyan jellemeznéd a tanult történetből Máriát és Mártát?Sorold fel néhány tulajdonságukat!(Jézus a helyes sorrendről tanít: Mária és Márta története)
1. Dávid, 2. Mózes.
Bár innentől nincs értelme, de te kérdezted:
3. Nikodemus
4. Nikodemus és Jézus
5. Mária és Márta
Parittyával kezemben győztem le emberem.Dávid
Legifjabb tanítványként evangéliumot is írtam.János Testvéreim irigykedtek, mert szép köntösöm volt. József Fiatalon lettem király, templomot újítottam. Jósiás
Ifjúként kövezők ruháit őriztem. Saul (Pál apostol)
Pál apostol tanítványaként leveleket is kaptam. Timóteus Papcsaládból származom, Isten megszólított. Jeremiás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!