Honnan tudhatjuk, ha létezik is isten, hogy bármelyik vallásnak is igaza van vele kapcsolatban?
Kedves Kérdező!
Én "vallásokkal" nem szoktam beszélgetni, csak emberekkel. Így nem nagyon érdekel, hogy melyik vallásnak van igaza :)
Embereknek bizonyos dolgokban viszont igazat szoktam adni, még akkor is, ha ehhez a saját véleményemet meg kell változtassam és ezt be is kell vallanom. Egy ideje bátran vállalom, hogy nyugodtan bizonygatni lehet, hogy hülye vagyok - tudom magamról. De ki nem az? Van, aki tökéletes?
Van-e olyan ember, aki teljes igazságnak birtokában volt valaha is? Nincs! Ahhoz Istennek kellene lennie! Mert csak Ő ismer mindent - tehát csak Ő látja teljesen jól a dolgokat. Ez persze még nem bizonyítja, hogy létezik.
De még sosem bizonyította be kétséget kizáróan azt se senki, hogy nem létezik - maximum azt, hogy nem lehet ujjal rámutatni vagy szemmel látni. De ez még nem bizonyíték. Hiszen az agyadat se lehet látni szemmel vagy a levegőt. Vagy a szelet ...
Nincs teljes bizonyíték sem erre, sem arra. Ezért nem tudod eldönteni, melyik "vallás" képviselőjének van igaza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!