Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztény emberek, akik nem...

Keresztény emberek, akik nem vagytok házasok és nem éltek párkapcsolatban, mennyi ideig bírtátok megállni az önkielégítést?

Figyelt kérdés
2018. febr. 6. 19:33
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

3. vagyok

Megtérésem után, 27 éves koromtól kezdve nagyon komolyan vettem a szexuális tisztaságot.

Az első pár hét volt kemény, utána már nem, így működik a biológia.

Persze a kísértő helyzeteket tanácsos elkerülni, mert a test reagál, és úgy már nehéz ellenállni. Én is így botlottam meg öt év után, de egy rövid rossz időszakot követően talpra álltam.

Ismerek olyan keresztényt is, aki évekig aszexuálisnak hitte magát, de már megnősült azóta, és minden rendben ezen a téren.

2018. febr. 7. 19:13
 12/17 anonim ***** válasza:
8-ik éve, Isten segítségével.
2018. febr. 8. 21:26
 13/17 A kérdező kommentje:

12-es!

1-szer sem 8 év alatt?

Mekkora akaraterő kellett hozzá?

2018. febr. 8. 22:21
 14/17 anonim ***** válasza:

--------

12-es!

1-szer sem 8 év alatt?

Mekkora akaraterő kellett hozzá?

--------

Egyszer sem. (Azelőtt évekig benne éltem, majdnem napi szinten.) Nem az akaraterőn múlik, különben nem lennének egyenlőek az esélyeik az embereknek. Inkább azon, hogy mennyire mélyen gyűlöljük meg a bűnt, amivel Krisztust meggyaláztuk, és mennyire mélyen engedjük, hogy megtisztítson a szívünk legmélyén, hogy az Ő képmására formáljon. Nyilván, mi is hozzá kell adnunk a magunk részét, ha jön a kísértés, a tisztátalan gondolat, vágy, helyzet, elutasítjuk-e Megváltónk iránti szeretetből és hűségből, vagy eljátszunk a gondolattal... Ez egy céltudatos harc, amihez az erőt Isten adja, ha mi akarjuk, és a helyzetben segítséget kérünk Tőle. Ő meg tud óvni, ha gyermeki lelkülettel Hozzá fordulunk.

2018. febr. 9. 11:14
 15/17 anonim ***** válasza:
Hol ír olyat a Biblia, hogy az ember ne végezzen önkielégítést?
2018. febr. 9. 23:16
 16/17 anonim ***** válasza:

Hálát adok saját magamnak hogy van bennem erő a félelem megtagadásához, amely félelem korábban rákényszeritett az önmegtartóztatásra.

Amig ebben az elnyomásban éltem addig asszem 3 hónap volt a maximum.

De a 3 hónap végén akkorát robbant a kéjvágy hogy automata üzemmódban dobáltam le a ruháimat és dugtam meg az ágyat. Bocsánat a naturális leírásért.

Nem is ez a szomorú, hanem az hogy azt kell mondanom az a pár pillanat volt a legboldogabb az életemben. Persze amíg el nem öntött az a förtelmes, pokoli bűntudat.

2018. dec. 6. 23:42
 17/17 anonim ***** válasza:

júj micsoda kamugépek...

A spermatermelést is leállítjátok? Vagy évek óta gyülekezik?

2019. máj. 5. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!