Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Sokat hallani arról, hogy pap...

Sokat hallani arról, hogy pap és lelkészhiány van. Szerintetek imám-hiány is van?

Figyelt kérdés
Csak eszembe jutott, hogy vajon mennyire van hiány az imámokból?

2018. febr. 6. 19:20
 1/9 anonim ***** válasza:
Ilyenről nem tudok. Mindenesetre nehezebb felmérni, mert muzulmán egyház gyakorlatilag nincs
2018. febr. 6. 21:41
 2/9 A kérdező kommentje:

Ez igaz. Az iszlám mindig sokkal rugalmasabb vallás volt. Csakugyan nincs hierarchikus egyházi berendezkedés.

Mindössze csak vannak bölcs emberek, akikre felnéznek, vagy megegyeznek, hogy imámok lehessenek.

2018. febr. 6. 21:44
 3/9 anonim ***** válasza:

Mivel alig néhány mecset van, nem nehéz imámot találni, ha máshonnan nem, külföldről. Több embernek is megvan hozzá a megfelelő végzettsége.

A nagy mecsetben külföldek szoktak prédikálni, az egyik kisebbnek pedig magyarjai szoktak lenni.

Szóval én még nem láttam olyat, hogy nincs imám, de nem tudom mennyire nehéz a mecseteknek beszerezniük vagy megtartani őket.

2018. febr. 7. 07:22
 4/9 anonim ***** válasza:
Abból 1 is sok.
2018. febr. 28. 09:32
 5/9 A kérdező kommentje:

Attól függ hol. Egy naurui muszlim közösségben lehet, hogy sok egy imám, de máshol viszont néha egy tucat sem elég.

2018. febr. 28. 22:30
 6/9 anonim ***** válasza:
Az az én imám, hogy a muszlim bevándorlók menjenek haza!
2018. márc. 11. 15:08
 7/9 A kérdező kommentje:

Ki beszélt itt bevándorlókról?

Ez is csak egy buta semmitmondó komment.

És képzeld, én mint muszlim is ellenzem a migránsok betelepítését. Ennek semmi köze ahhoz, hogy ki milyen vallású, ezek akik idejönnek egyszerűen nem menekültek és csak a segélyekért jönnek. Arról nem is beszélve, hogy közel sem mind muszlim. Aki azt mondja, hogy a migránsok mint muszlimok az hazudik. Vannak köztük keresztények is szép számmal (pl kamerunból).

Ellenben a fidesz viszont, tabaly több ezer mingránst telepített be Magyarországba, melyek közül már több is összetűzésbe került a törvénnyel. Úgyhogy ha nem akarod, hogy be legyenek telepítve a migránsok (akik közel sem mind muszlimok) akkor ne szavazz a fideszre (és egyéb liberálisokra), mert ők tavaly egy városnyi migrénst telepítettek be!

2018. márc. 12. 11:47
 8/9 A kérdező kommentje:

márc. 11. 15:08

Arra elég nagy fiú voltál, hogy ideböfögd a semmitmondó „válaszod”. De amint reagáltam rá, már egyből mint egy nyuszi elfutottál, úgy tűnik amikor érvekre kellene reagálni, akkor már közel sem vagytok akkora nagyfiúk.

Amikor mecseteket kell összefirkálni, akkor hősködtök, de amikor azt kell kimagyarázni, hogy az Orbánotok többezer bűnöző migránst fogadott be csak tavaly, akkor meg szintén lapítotok. Az érekhez már nincs annyi agysejtetek mint a zagyvaságok okádásához...

2018. márc. 16. 21:56
 9/9 anonim ***** válasza:
Imádkozz sokat, és akkor lesz sok imád :)
2022. jún. 20. 16:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!