Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért van ez itt Magyarországo...

Miért van ez itt Magyarországon is?

Figyelt kérdés
Az emberek miért szeretik a zsidó vallást? Vagyis ahogy hallottam egyre több zsidó van és nem értem, miért pont ezt a vallást választják, ha például nem olyan családba születnek...
2010. jún. 6. 23:55
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
35%
08.14-nek igaza van. Mi a fenének állandóan ezen a "zsidókérdésen" csámcsogni? Most mit vársz kérdező? Arra akarod verni a farkad, hogy az idióták ideírnak egy csomó gyűlölködő választ, vagy mi? Aki zsidónak született, nem tehet róla. Te is születhettél volna zsidónak, én is születhettem volna annak. Semmit nem mond el egy emberről. Az meg, hogy valaki érdeklődik a zsidó vallás, zsidó kultúra iránt MAGÁNÜGY. Más meg a horgászat, autók, divat, irodalom, hímzés, horgolás, kertészet stb. iránt érdeklődik. És akkor mi van? Zsidó vallást úgy tudom nem lehet csak úgy felvenni, de még ha fel is lehetne, neked az miért baj, ha valaki felveszi? Ő dolga, neked nem lesz rosszabb az életed tőle. Semmivel sem rosszabb, mint a képmutató katolikus vallás, sőt lehet, hogy még normálisabb is, zsidó embert még életemben nem hallottam úgy gyűlölködni mint némely "keresztényt".
2010. jún. 7. 09:21
 12/21 anonim ***** válasza:
11%

09:21 akkor olvass egy kicsit, ezt nem keresztény írta ám:

[link]

2010. jún. 7. 09:36
 13/21 anonim ***** válasza:
6%

Kedves 08:12!

Áruld már el, légy szíves, pontosan hogy csinálhatok azt, amit akarok, mert nagyon szeretnék, és disznóság, hogy az összes többi zsidó megteheti, csak pont én, meg az ismerőseim nem. Köszönöm.

2010. jún. 7. 10:04
 14/21 anonim ***** válasza:
Köszönöm a felülbírálóknak, hogy kijavították a Magyarország szót nagybetűre!
2010. jún. 7. 15:48
 15/21 anonim ***** válasza:
De, be lehet térni házasság nélkül is, de nehéz, és az ortodoxok nem is tekintik a betérőket igazi zsidónak, csak majd a gyerekeiket.
2010. jún. 7. 21:20
 16/21 anonim ***** válasza:

"Vagyis ahogy hallottam egyre több zsidó van"

Akkor rosszul hallottad, mert 1950-ben még kb. 100 ezer izraelita volt az országban, míg most jó, ha van 10 ezer.

2010. jún. 8. 01:55
 17/21 anonim ***** válasza:
Kedves vélemény író,aki nem csinálhatja azt, amit akar. (Csak a zsidók tehetik ezt meg.) Mégis mi a fenét akarsz te csinálni amihez zsidónak kéne lenned, sabbathot tartani vagy mit? Aki felnőtt létére még mindig olyan szinten van, hogy nem tudja vállalni a sorsát, hanem másokat hibáztat és bűnbakot keres, az inkább foglalkozzon a saját lelki fejlődésével egy kicsit. (lehet lepontozni.) Én nem vagyok zsidó és egyetlen népcsoportot sem szidok azért, mert a diplomámmal kitörölhetem a hátsómat és nincs elég pénzem. Nem utálok egyetlen fajcsoportot sem, mert rengeteg olyan magyarral (melléknév!) találkozom, aki lop, csal, hazudik, de a nemzetiszín turulmadár ott van a szívében. Most utáljam miattuk a saját népemet? Nem. Inkább VÁLLALOM A FELELŐSSÉGET A SORSOMÉRT és megpróbálom magam szüntelenül építeni. Az antiszemitizmus egy nagy baromság, azoknak az embereknek a mániája akik képtelenek önmaguk lenni.
2010. jún. 12. 11:26
 18/21 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó véleményíró (így, egy szóba). Én zsidó vagyok, és ajánlom, hogy nyiss fel néhány értelmező szótárt az "irónia" szócikknél. Ezzel együtt tisztelettel köszönöm, hogy kiálltál mellettem, még ha azt is hitted, hogy ellenem állsz ki. :)

Az, aki nem csinálhatja.

2010. jún. 12. 12:26
 19/21 anonim ***** válasza:
Én nem ellened akartam kiállni, a zárójeles mondatom annak a személynek szólt, aki azt mondta, hogy vannak dolgok amit csak a zsidók tehetnek meg. Látod azt a zárójelet? Na, az nem véletlen. Merthogy az egész hozzászólásom pontosan arról szólt, hogy mekkora hülyeség már ez. Lehet, egy idézőjellel jobban jártam volna.
2010. jún. 12. 13:53
 20/21 anonim ***** válasza:
Akkor én értettem félre, és természetesen elnézést kérek.
2010. jún. 12. 20:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!