Miért nem ismeri fel az emberiség azt, hogy az élet legnagyobb ellensége a pszichológia?
A pszichológia keresztényellenes, vallásellenes.
A pszichológia erkölcsellenes, liberális.
A pszichológia támogatja a válást, a nemtelenséget.
A pszichológia bomlasztja a társadalmat.
A pszichológia erkölcsidegen.
Stb.
Miért lenne az élet ellensége a pszichológia?Inkább kfejezetten hasznos.Nem muszáj a liberális pszichológiát követni.Vannak keresztény pszichológusok is.Meg a pszichológiának mint tudománynk nagyon sok ága van és sok pozítív hozadéka is van.Nekem sokat segített,hogy jobbna megértsem,megismnerjem,kiismerjem az embereket.Mi a teológián is tanultunk valláspszichológiát,pasztorális pszichológiát.Ezeken belül meg általános pszichológiát is,abból is sok minden felhasználható.Lehet szelektálni is a dolgokat pl.nem kell egyet érteni Freud ösztönelméletével,a Gender elmélettel meg sok más modern irányzattal.
Nagyon sok jó keresztény pszichológiai könyv is van.Pl.Gary Chapman írásai.
Mellesleg vannak keresztény pszichológusok,terapeuták, mentálhigiénés szakemberek is.
Lelki betegségekből megtérés nélkül nem lehet meggyógyulni, (a pszich. csak valamilyen felületes, pótcselekvést idéz elő) mivel a lelki betegségek pontosan az Istenbe vetett hitnek a hiányából, vagy téves istenképekbe vetett tévhitekből erednek. Jézus nem véletlenül mondta, hogy "én vagyok az élet" "én vagyok az emberek fénye", nélküle a lelki sötétség terjed.
A pszichológia, ha nem ehhez, tehát nem Jézushoz vezeti el a beteget, akkor többet árt, mint használ.
ui.: Aki töröltette az előző hozzászólásomat, szégyellhetné magát...
"nagyon mélyen hívő keresztény, mégis vannak lelki problémái, enyhe depressziója"
Pont ez az, hogy akkor milyen hívőről van is szó? A bálványimádást, téves istenképeket nem lehet "mélyen hívőnek" tekinteni. Pont a depressziói árulják el a vallásos emberről, hogy vallásos létére, téves a hite, és még az igazi megtérése előtt van.
Bibliai személyek,akik depressziósak voltak:
Jób,Illés,Jónás,Saul király,Ezékiás király,Júdás,Péter,Keresztelő János a börtönben.
Szia
Az élet legnagyobb ellensége a Sátán. Ő vezette, és vezeti(a Jelen.12:9 szerint) ma is félre az embereket. Ha nem lenne Sátán, nem lenne szükség?? pszichológiára. Ő a legnagyobb pszichológus, mert sajnos nagyon tudja manipulálni az ember gondolkodását :-(
gondolkodását rossz irányba....
ez lemaradt
Szóval a ciencológusunk fordított pszihocicával akarja az egeret csalogatni?
Nem hal éhen? :')
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!