Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten minek köszönhetően...

Isten minek köszönhetően tudott egy olyan csodálatos tökéletes világot teremteni mint az Éden kert?

Figyelt kérdés

Tudom hogy nem valami érdekes kérdés de mégis elképesztő hogyan hogy tudta olyan gyönyörűen meg alkotni ?

Talán a kreativitásának köszönhető ?

Előre is köszönöm szépen a válaszokat!

2018. jan. 29. 23:45
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
76%

"Ez így elég vicces azok után, hogy a válaszadók jóformán csak a Bibliát kritizálták meg személyeskedtek. :D"

Szerintem irónia volt az a mondat.

Egyébként elnézésedet kérem, Kérdező, nem akartalak megbántani! Csak hát, őszintén, elég bugyuta egy kérdés amit feltettél, nem is feltételeztem hogy komolyan gondolod, és eszerint is válaszoltam.

Amit pedig a 40%-os kreacionistának írtam, azt ne vedd magadra, se más keresztényekre! Amiket írtam, kizárólag rá vonatkozott a hírneve alapján, amit ő alapozott meg saját magának. Aki már egyszer is vitázott vele, az tudja hogy rajta tényleg nincs mit komolyan venni.

De ettől még, hogy ő úgy viselkedik, mintha a kereszténység erőltetett paródiája próbálna lenni, tudom hogy azért a hívők többsége még értelmes ember :)

2018. jan. 30. 15:20
 22/28 A kérdező kommentje:

Tisztelt utolsó hozzászóló: egyáltalán nem haragszom Rád egyáltalán nincs is miért haragudnom Rád! Köszönöm szépen a véleményeteket.

Lehet nem sok értelme van a kérdésemnek de ha már mód van rá gondoltam magamban fel teszem ezt a kérdést és kíváncsian várom a válaszokat.

2018. jan. 30. 17:02
 23/28 anonim ***** válasza:
17%

A kérdező Isten alkotásáról kérdezett,s így világos,hogy a Biblia által leírt teremtésről szólt a kérdés.

Az ember világa,valóban csodálatos!

Nem csak tökéletesre,gyönyörűre teremtette Isten,a mi világunkat.

Őt,a Teremtőt,alkotásain,és Jézuson keresztül ismerhetjük meg,legkézzelfoghatóbban.

Valaki már írta,hogy Ő a tökéletesség,s ehhez csak annyit tennék hozzá,hogy Ő a művészet. JS Bach,vagy Mozart nem alkothatott volna olyan gyönyörűséget,mint amit tettek,ha nem lettek volna alkotásukkor Isten közelségében.

2018. jan. 30. 17:19
 24/28 anonim ***** válasza:
13%

Az istentelenek tudatlan kritikáihoz:

Isten alkotása nem lehetett volna tökéletes,ha nem adta volna meg a lázadás esélyét intelligens teremtményeinek,ugyanis a kényszerből fakadó engedelmesség,nem hasonlítható a szeretetből fakadó engedelmességhez.

A bűn létrejötte,s annak megoldása,nem véletlen baleset volt,hanem az isteni tervezés része.

Isten önfeláldozó szeretetét,kegyelmességét,nem lehetett volna érthetőbben világosabban elmagyarázni,mint ahogyan az a kereszt történetével történt.

2018. jan. 30. 17:25
 25/28 anonim ***** válasza:
16%

Jellemző,hogy az istentelenek köpni-nyelni nem tudnak-,mivel érveik nincsenek-csak ész nélkül nyomkodni a piros pacsit.

Ezt hívják vak fanatizmusnak.

2018. jan. 30. 18:29
 26/28 anonim ***** válasza:
75%
Nem, ezt ugy hivjak, hogy hulyesegeket irkalsz, ezert lettel lepontozva.
2018. jan. 30. 20:40
 27/28 anonim ***** válasza:

"Szerintem irónia volt az a mondat."

Nem, nem az volt. :)

2018. jan. 30. 23:24
 28/28 KZitus ***** válasza:

Szia

Ha felnézel az égre egy felhőtlen éjszakán, mit árul el számodra az amit látsz? Évmilliárdok óta rend, és rendezettség uralkodok a csillagok és a galaxisok között. Isten törvényei alapján léteznek a maguk pályáján. Mekkora tudásra lehetett szükség ahhoz, hogy Isten mindezt létrehozza!

És most olvasd el a kérdésedet!

A csillagos éghez(az emberről már nem is beszélve) képest ugyan mi erőfeszítésbe kellett/tellett egy kertet létrehozni?!

Miért gondolod, hogy az Éden(gyönyörűség) szép lehetett? Miből? A róla szóló beszámoló, az 1Mózes 1:26–3:24-ben található.

Ma is csodálatos tájakat lehet látni szerte a világban - mégis, meg sem közelíti azt, ahogyan az Éden kinézhetett, hiszen mára már tönkretette az ember a földünket. Legalább is annyira, hogy a négy évszak fenekestől felfordult! Nincsen sem tiszta víz, sem levegő...

De Isten újból paradicsommá alakítja a földet, ahol élhetnek azok, akikről a Jelenések 2:7 v. ír:

"Akinek van füle, hallja meg, mit mond a szellem a gyülekezeteknek: aki győz, annak meg fogom engedni, hogy egyen az élet fájáról, mely Isten paradicsomában van.«

2018. jan. 31. 18:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!