Isten minek köszönhetően tudott egy olyan csodálatos tökéletes világot teremteni mint az Éden kert?
Tudom hogy nem valami érdekes kérdés de mégis elképesztő hogyan hogy tudta olyan gyönyörűen meg alkotni ?
Talán a kreativitásának köszönhető ?
Előre is köszönöm szépen a válaszokat!
"Ez így elég vicces azok után, hogy a válaszadók jóformán csak a Bibliát kritizálták meg személyeskedtek. :D"
Szerintem irónia volt az a mondat.
Egyébként elnézésedet kérem, Kérdező, nem akartalak megbántani! Csak hát, őszintén, elég bugyuta egy kérdés amit feltettél, nem is feltételeztem hogy komolyan gondolod, és eszerint is válaszoltam.
Amit pedig a 40%-os kreacionistának írtam, azt ne vedd magadra, se más keresztényekre! Amiket írtam, kizárólag rá vonatkozott a hírneve alapján, amit ő alapozott meg saját magának. Aki már egyszer is vitázott vele, az tudja hogy rajta tényleg nincs mit komolyan venni.
De ettől még, hogy ő úgy viselkedik, mintha a kereszténység erőltetett paródiája próbálna lenni, tudom hogy azért a hívők többsége még értelmes ember :)
Tisztelt utolsó hozzászóló: egyáltalán nem haragszom Rád egyáltalán nincs is miért haragudnom Rád! Köszönöm szépen a véleményeteket.
Lehet nem sok értelme van a kérdésemnek de ha már mód van rá gondoltam magamban fel teszem ezt a kérdést és kíváncsian várom a válaszokat.
A kérdező Isten alkotásáról kérdezett,s így világos,hogy a Biblia által leírt teremtésről szólt a kérdés.
Az ember világa,valóban csodálatos!
Nem csak tökéletesre,gyönyörűre teremtette Isten,a mi világunkat.
Őt,a Teremtőt,alkotásain,és Jézuson keresztül ismerhetjük meg,legkézzelfoghatóbban.
Valaki már írta,hogy Ő a tökéletesség,s ehhez csak annyit tennék hozzá,hogy Ő a művészet. JS Bach,vagy Mozart nem alkothatott volna olyan gyönyörűséget,mint amit tettek,ha nem lettek volna alkotásukkor Isten közelségében.
Az istentelenek tudatlan kritikáihoz:
Isten alkotása nem lehetett volna tökéletes,ha nem adta volna meg a lázadás esélyét intelligens teremtményeinek,ugyanis a kényszerből fakadó engedelmesség,nem hasonlítható a szeretetből fakadó engedelmességhez.
A bűn létrejötte,s annak megoldása,nem véletlen baleset volt,hanem az isteni tervezés része.
Isten önfeláldozó szeretetét,kegyelmességét,nem lehetett volna érthetőbben világosabban elmagyarázni,mint ahogyan az a kereszt történetével történt.
Jellemző,hogy az istentelenek köpni-nyelni nem tudnak-,mivel érveik nincsenek-csak ész nélkül nyomkodni a piros pacsit.
Ezt hívják vak fanatizmusnak.
"Szerintem irónia volt az a mondat."
Nem, nem az volt. :)
Szia
Ha felnézel az égre egy felhőtlen éjszakán, mit árul el számodra az amit látsz? Évmilliárdok óta rend, és rendezettség uralkodok a csillagok és a galaxisok között. Isten törvényei alapján léteznek a maguk pályáján. Mekkora tudásra lehetett szükség ahhoz, hogy Isten mindezt létrehozza!
És most olvasd el a kérdésedet!
A csillagos éghez(az emberről már nem is beszélve) képest ugyan mi erőfeszítésbe kellett/tellett egy kertet létrehozni?!
Miért gondolod, hogy az Éden(gyönyörűség) szép lehetett? Miből? A róla szóló beszámoló, az 1Mózes 1:26–3:24-ben található.
Ma is csodálatos tájakat lehet látni szerte a világban - mégis, meg sem közelíti azt, ahogyan az Éden kinézhetett, hiszen mára már tönkretette az ember a földünket. Legalább is annyira, hogy a négy évszak fenekestől felfordult! Nincsen sem tiszta víz, sem levegő...
De Isten újból paradicsommá alakítja a földet, ahol élhetnek azok, akikről a Jelenések 2:7 v. ír:
"Akinek van füle, hallja meg, mit mond a szellem a gyülekezeteknek: aki győz, annak meg fogom engedni, hogy egyen az élet fájáról, mely Isten paradicsomában van.«
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!