Isten mit csinál addig, amíg mi itt a földön töltjük az életünk hosszára kiszabott időt?
Ha létezik, elég fura hogy ránk se bagózik.
Ha nem létezik, nos, az sokmindent megmagyaráz...
@jelina72
Hát persze és ezért hal meg annyi ember a világon értelmetlenül.
Jézus ezt tanította:
Hogy legyetek a ti mennyei Atyátoknak fiai, aki felhozza az ő napját mind a gonoszokra, mind a jókra, és esőt ád mind az igazaknak, mind a hamisaknak.
Tudjuk, hogy a Föld forog a nap körül, és a víz körforgását is, de ezeket a folyamatokat fenn is kell tartani, pl. hogy ne csapódjon meteorit a Földbe, stb.
Jób könyve 39 rész:
1
Vadászol-é prédát a nőstény oroszlánnak, és az oroszlánkölykök éhségét kielégíted-é;
2
Mikor meglapulnak tanyáikon, és a bokrok közt lesben vesztegelnek?
3
Ki szerez a hollónak eledelt, mikor a fiai Istenhez kiáltoznak; kóvályognak, mert nincs mit enniök?
4
Tudod-é a kőszáli zergék ellésének idejét; megvigyáztad-é a szarvasok fajzását?
5
Megszámláltad-é a hónapokat, ameddig vemhesek; tudod-é az ellésök idejét?
6
Csak összegörnyednek, elszülik magzataikat, vajudásaiktól megszabadulnak.
7
Fiaik meggyarapodnak, a legelőn nagyranőnek, elszélednek és nem térnek vissza hozzájok.
8
Ki bocsátotta szabadon a vadszamarat, ki oldozta el e szamárnak kötelét,
9
Amelynek házául a pusztát rendelém, és lakóhelyéül a sósföldet?
10
Kineveti a városbeli sokadalmat, nem hallja a hajtsár kiáltozását.
11
A hegyeken szedeget, az ő legelőjén mindenféle zöld gazt felkeres.
22
Egy özvegyet vagy árvát se nyomorítsatok meg.
23
Ha nyomorgatod azt, és hozzám kiált, meghallgatom az ő kiáltását.
24
És felgerjed haragom...
25
Ha pénzt adsz kölcsön az én népemnek, a szegénynek aki veled van; ne légy hozzá olyan, mint a hitelező; ne vessetek reá uzsorát.
26
Ha zálogba veszed a te felebarátod felső ruháját: naplemente előtt visszaadd azt néki:
27
Mert egyetlen takarója, testének ruhája az: miben háljon? Bizony, ha én hozzám kiált, meghallgatom; mert én irgalmas vagyok.
Tehát Isten különleges módon gondoskodik az özvegyekről, árvákról, szegényekről.
Jézus ezt is tanította:
7
Kérjetek és adatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek.
8
Mert aki kér, mind kap; és aki keres, talál; és a zörgetőnek megnyittatik.
9
Avagy ki az az ember közületek, aki, ha az ő fia kenyeret kér tőle, követ ád néki?
10
És ha halat kér, vajjon kígyót ád-e néki?
11
Ha azért ti gonosz létetekre tudtok a ti fiaitoknak jó ajándékokat adni, mennyivel inkább ád a ti mennyei Atyátok jókat azoknak, akik kérnek tőle?!
Zsid 11,6:
Hit nélkül pedig lehetetlen Istennek tetszeni; mert aki Isten elé járul, hinnie kell, hogy ő létezik és megjutalmazza azokat, akik őt keresik.
Aki hittel keresi Istent, aki kér Tőle, azokat megjutalmazza. Ezt a személyes tapasztalataimmal az életemben is meg tudom erősíteni.
"létben tart, folyamatosan a jóra és a megtérésre motivál"
Szerintem ez idiótaság,
Megintcsak ott van az, hogy Isten mindent tud, azaz, azt is tudja ki fog a mennybe és ki a pokolba menni, ami ugye meghatározza azt hogy milyen személyiségünk lesz, azaz, Isten amikor "élet ad" már eleve úgy hozza az élővilágba a kisbabát, hogy eldönti hogy az mennybe vagy a pokolba fog kerülni, szóval olyan sincs hogy megtérésre motivál, hisz ő már előre tudta, előre úgy "programozta be" a döntéseinket és tetteinket.
- (Nagyon Szkeptikus vagyok Istennel kapcsolatban)
"azaz, azt is tudja ki fog a mennybe és ki a pokolba menni, ami ugye meghatározza azt hogy milyen személyiségünk lesz"
Nem. Azért, mert mindent tud nem jelenti azt, hogy mindenbe beleavatkozik. Ez belátható? Te a 'tudást' és a 'beavatkozást' szinonimaként használod, pedig az tévedés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!