Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Megtörténhetett volna, hogy...

Megtörténhetett volna, hogy Jézus úgy dönt : nem váltja meg az embert, nem hal kereszthalált?

Figyelt kérdés
Ha igen , miért dönthetett volna így ? Ha nem , miért nem ?

2018. jan. 25. 15:37
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Kedves emánuel13!

Ha én tudatlan vagyok akkor te még inkább.

Én mindent alá tudok támasztani a Bibliából szemben veled aki a hozzászólásaid végén még azt is odaírod, hogy NEM a Bibliából idéztél.

Ne fáradj a válasszal!

2018. jan. 26. 15:03
 12/17 Ozcar ***** válasza:

Szerintem dönthetett volna. Sátán kísértéseinél is elbukhatott volna. A lehetőség adott volt, de az ő ereje igazából a hitében rejlett.

Amikor Sátán azt mondta, hogy ugorjon le az épületről, mert nem hal meg, hisz meg van írva, hogy az angyalok védelmezik őt, igazat mondott Sátán, de egy kis csúsztatás volt a beszédében, mert szerintem meghalt volna, ha onnan leugrik.

De ha tényleg túl is élte volna a zuhanást, akkor is elbukott volna hitben, kárhozatra kellett volna menjen, sőt Sátán még nagyobb hatalomra tett volna szert, talán már-már Isten közeli állapotba kerülhetett volna.

Az, hogy az angyalok védelmezik Jézust inkább arra érthető, hogy amíg be nem tölti küldetését, addig önhibáján kívül nem érheti olyan baj, ami ezt megakadályozná, mondjuk meghal idő előtt betegségben, balesetben stb.

Ha Isten ellen vét, szerintem nem védelmezte volna tovább őt Isten.

2018. jan. 29. 15:43
 13/17 HaEv ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Igen, dönthetett volna így. De Ő azzal a döntéssel jött a Földre, hogy megteszi. 33 éven át ki is tartott a döntése mellett. Bármikor, dönthetett volna úgy is, hogy szétcsap a tanítványok között - de nem tette meg. Ma is dönthetne másként. Sőt, akár Noét is elpusztíthatta volna kapásból, de akkor az Ádámnak és Évának tett ÍGÉRETÉT megszegte volna. Ahogy az összes többi embernek tett erre vonatkozó ÍGÉRETÉT megszegte volna. Több ezer éven át úgy döntött, hogy megteszi. És ma sem bánta meg!

Annyira hálás vagyok a kérdésedért! Komolyan! Köszi!! :)

2018. jan. 31. 19:34
 14/17 A kérdező kommentje:
Kedves Haev - nem kevered Istent Jézussal ?
2018. febr. 1. 05:47
 15/17 A kérdező kommentje:
Mert Jézust istennek , isteni lénynek mondják , de nem azonos Istennel , annak a fia - a Biblia szerint .
2018. febr. 2. 07:28
 16/17 anonim ***** válasza:

Nem keveri. Keresztény szemszögből Jézus Isten. A Szentírás pedig világosan tanítja, hogy Jézus kezdetektől fogva létezik, ahogy az Atya is.

Mivel Jézusról, a megváltásról szól a kérdés, ezért szerintem a keresztény álláspont a mérvadó ebben.

2018. febr. 2. 08:39
 17/17 HaEv ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Ha Jehova Tanúi szerinti válaszokat szeretnél, akkor kérlek, legközelebb a kérdésedben szólítsd meg őket, és akkor nem fogom megszólítva érezni magam.

Rengeteg időmet megspórolnád! Nem szeretek olyan kérdésekre válaszolni, ahol már régen kész a vélemény, és csak teszteli a közönséget, hogy kötözködéseket indíhasson.

Tisztelettel köszönöm.

2018. febr. 3. 10:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!