Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves Testvérek! Felnőttként...

Kedves Testvérek! Felnőttként keresztelkedtem és hosszú ideig egy kis egyház tagja voltam. Téves tanítások miatt kiléptem az Egyházból, töröltettem magam, a keresztségem ettől még érvényes ugye? Nem szükséges másik Egyháznál újra megkeresztelkednem?

Figyelt kérdés
2018. jan. 21. 19:08
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
88%

Ez attól függ, hogy hol keresztelkedtél és melyik felekezetbe akarsz majd tartozni.

Csak ennek tudatában lehet választ adni rá.

2018. jan. 21. 19:11
 2/21 A kérdező kommentje:
Egyelőre nem szeretnék egy szervezett Egyházba se belépni, Krisztus Szellemi Egyházához tartozom így, ennek fényében érdekel, hogy a keresztségem érvényes -e.
2018. jan. 21. 19:14
 3/21 anonim ***** válasza:
94%
Ha az Atya, a Fiú, és Szentlélek nevében végzik a keresztséget (és azt vallják hogy a Fiú a Szentháromság Isten második személye, aki a bűneid miatt halt meg), akkor érvényes a keresztség.
2018. jan. 21. 19:43
 4/21 anonim ***** válasza:
56%

Továbbra sem árulod el, hogy hol voltál, így továbbra sem lehet tudni.

Az említett egyház valószínűleg nem Krisztusé, hanem a tiéd. Az első keresztények az egyetemes Egyházba tartoztak, azon belül volt antióchiai, efezusi, jeruzsálemi, római, stb.. gyülekezet.

2018. jan. 21. 20:00
 5/21 A kérdező kommentje:
Nem szeretném említeni az Egyház nevét,mert utána valószínűleg más irányba mozdulna a beszélgetés, és kritizálni se szeretném őket.
2018. jan. 21. 20:05
 6/21 anonim ***** válasza:
68%

Így lényegében felesleges volt feltenned a kérdést.

Egyébként alapvetően 2 féle keresztség van. Az egyik a jánosi bűnbánati keresztség (csak jelképes tett), a másik a krisztusi, ami vízzel és Szentlélekkel történik. Sakkozd ki, hogy te melyikben részesültél.

2018. jan. 21. 20:15
 7/21 A kérdező kommentje:
Sakkozni nem szükséges, alámerítéssel történt a keresztségem, az Atya , a Fiú és a Szent Lélek nevében kereszteltek.
2018. jan. 21. 20:21
 8/21 anonim ***** válasza:
69%
Csak a történelmi egyházaknál történő keresztelkedést fogadja el egy másik történelmi egyház. Ha netán a jövőben megint egy másfajta egyházhoz csatlakoznál, ebben az esetben nem lehet tudni, hogy ők mit fogadnak majd el.
2018. jan. 21. 20:25
 9/21 anonim ***** válasza:
88%
ez függ attól is az adott kisegyháznak milyen a teológiája ha bizonyos alapvető kérdésekben egyet ért a többi egyházzal pl szentháromság Krisztus emberi és Isteni természete, stb akkor nem kell, ellenben pl jeova tanúi is az atya és fiú és szentlélek nevében keresztelnek de mást értenek alatta, vagy egyes pünkösdisták tagadják az Istenben lévő személyek különbözőségét mondván ez csak másik név másik megnyilvánulás, ilyen esetekben újra kell keresztelkedni
2018. jan. 21. 21:01
 10/21 anonim ***** válasza:
Ha valamelyik protestáns felekezetnél keresztelkedtél akkor úgy tudom ha másik keresztény felekezetbe kezdesz el járni ott elismerik azt,hogy megkeresztelkedtél/bemerítkeztél máshol.Lehet,hogy tévedek és vannak kivételek azt nem tudom.Ha valamelyik történelmi egyházhoz térnél át(katolikus,evangélikus, református)ők valószínűleg kérnék a keresztséget,meg hogy ismerd a hitünken az alap igazségait,hitvallásukat.
2018. jan. 21. 22:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!