Kedves Testvérek! Felnőttként keresztelkedtem és hosszú ideig egy kis egyház tagja voltam. Téves tanítások miatt kiléptem az Egyházból, töröltettem magam, a keresztségem ettől még érvényes ugye? Nem szükséges másik Egyháznál újra megkeresztelkednem?
Önként tetted az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében? Igen. Amúgy üdvösség kérdés? Nem. Van élő szeretet kapcsolatod Istennel? Feltételezem igen. Ez számít? Igen. Hiszed az ÚrJézust, aki életét adta érted és hiszed e, hogy feltámadt harmadnapon? Igen. Ez üdvösség kérdés? Igen!
:)
Amúgy tényleg attól függ, hogy a későbbiekben hova akarsz járni, mert sajnos vannak olyan felekezetek, ahol feltételhez kötik sajnos a gyülekezethez tartozást, mégpedig úgy, hogy ott újra meg fognak keresztelni.
Ha töröltetted magad, az azt jelenti, hogy a keresztséged NEM érvényes többé, ezt te magad jelentetted ki.
Ha ezek után keresztény szeretnél lenni, ismét meg kell erősítened a keresztséged.
Hogy ezt hogyan teheted meg, és ki fogja ezt elfogadni, az már más kérdés.
Tudomásom szerint minden egyház elfogadja a másik egyházban történt keresztséget,ha az saját hit alapján történt.Rendszerint a felnőtteknek bizonyságát kell tenniük,a keresztény közösség előtt,az "Apostoli Hitvallás"alapján hitüknek.
Nem a te esetedben,hanem csecsemő keresztségben részesültek esetében ,a hitvalló bemerítést végző közösségek,javasolják a felnőttnek a bemerítéses hitvalló keresztséget,a hitvallás megerősítése végett.
"Ha töröltetted magad, az azt jelenti, hogy a keresztséged NEM érvényes többé, ezt te magad jelentetted ki."
Ez nem így van. Nem a Kirsztushoz, hanem az adott egyházhoz való tartozását töröltette.
Köszönöm a megerősítést, nincsen rossz erzésem csak elbizonytalanítottak azért írtam ki a kérdést.
Köszönöm a váladzokat!
Kedves kérdező! Szerinted vajon miért nincs erre útmutatás a bibliában? Hogyan kerülhetett volna szóba, hogy az egyik egyház (nem gyülekezet, hanem különálló egyház!) keresztsége érvényes-e egy másik egyházban? Természetesem sehogy sem kerülhetett volna szóba. De miért? Mert akkor még nem volt több, magát "kereszténynek" valló egyház? Ma meg van? De miért van és ami a legfontosabb kérdés: mit szól ehhez Isten Szava? Mert erről viszont már van határozott véleménye Istenek!
Márpedig Isten a szent Szavában egyértelműen tiltja a szakadásokat, de még a hitbéli elhajlást is. A Biblia Istene az biztos nem legitimizálja a ma látható, zűrzavaros, gyakran egymás elem harcoló, de magukat "kereszténynek" mondó egyházak sokaságát. Igencsak furcsa is lenne a szeretet Istenétől, nem gondolod? De akkor hogy van ez?
Miért az emberek véleményére vagy kíváncsi egyházpolitikai kérdésektől Isten véleménye helyet?
Isten felhasznál Testvéreket is mindenki életében. Miért ne kaphattam Istentől választ közvetve Valakitől?
Amúgy természetesen először Istennel beszéltem a kérdésemről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!