Judaizmus, kereszténység és iszlám vallás, ugyanarról az istenről beszél?
Ha igen, akkor a keresztények szerető istene miért gonoszkodik a
az ószövetség történeteiben? Miért állnak szemben egymással ezek a vallások, ha ugyanaz az isten diktálta nekik a vallási szöveget?
Akkor most alaposan meg fogsz fejelni valamit: nem vagyok zsido, es meg vallasos sem.
Az alapelvem pedig az, hogy HA esetleg a harom szemita vallas kozul 1-nek igaza LEHET, akkor az a judaizmus. Az mar masik dolog, hogy azesetben en megszivtam es sanszosan ez tovabbra is igy marad.
Nem, engem leginkabb a vallastortenet erdekel, de semmikepp sem vagyok zsido.
Viszont azt mar megtanultam h ekkora marhasagokat csak az mondhat aki megkapta a muszlim képzést. A keresztenyeknek legalabb rendelkezesukre allt tudasanyag arra hogy rendesen lemasoljak az eredeti torteneteket, ti meg leirtatok emlekezetbol es lett belole ez. Hogy a zsidok Torat hamisitottak. Ez nevetseges mivel az en szempomtombol nem igazan volt azon mit hamisitani. Nyilvan ehhez hajlam is kell. Ha zsido csaladba szuletsz sanszos hogy kaftános lennél es a masik oldalrol bizonygatnad a fű színét. Bocsanat, utobbi egyertelmu, elobbi pedig kerdeses.
Tudod a zsidok reszerol alapvetoen az hogy ki mit hisz az tokmindegy mivel nen terito vallas.
A muszlimok jonnek a Torahamisitassal ez pedig tok egyertelmu provokacio. Nyilvan lesznek konfliktusok. Meg ugy is felcsesz hogy nem vagyok vallasos nemhogy ha zsido lennek.
A fentebb irt gondolat miatt. Kulturaatvetel es szembement az eredetivel, durva.
"Az alapelvem pedig az, hogy HA esetleg a harom szemita vallas kozul 1-nek igaza LEHET, akkor az a judaizmus."
Aha, egy olyan Isten teljesen logikus neked aki nők és gyerekek kiirtására szólít fel és engedi szexrabszolgák tartását. És igenis meghamisították a Tórát. Erre több bizonyíték is van.
"(...) ott pufoli a muszlimokat ahol tudja, a zsidokat csak az emberek pufoli"
Miért a muszlimokat ki püföli?
"ahol iszlam van ott minden el van rontva az alapoktol"
Ez most provokáció?
Afrikában sokkal több keresztény van, mint muszlim.
A világ legnagyobb lepratelepe, ahol a világ szegényeinek kb 40%-a él, az pedig India, ami pedig szintén nem éppen egy muszlim többségű ország.
Nem beszélve arról sem, hogy a Közel-Kelet közel sem vallásilag egyhangúan muszlim, mint ahogyan azt az egybites széljobberek és hitgyülisek beállítják, keresztények tízmillói laknak a Közel-Keleten.
Szerintem meg az a sors iróniája, hogy szinte kizárólag csak azokban a közel-keleti országokban van káosz, ahol az USA (zsidó parancsra) beavatkozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!