Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok, mi lehet a...

Mit gondoltok, mi lehet a jelentősége, hogy a teremtés korszakait épp 6 "napra" osztja fel a Biblia?

Figyelt kérdés
2018. jan. 9. 13:58
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Nincs benne racionalitás, ha rá akarod erőszakolni a szó szerintiséget, mert ez ellentmondana a teremtett világgal. Ez a lényeg.

De veled se fogok vitázni, bocsi.

2018. jan. 10. 16:18
 12/20 anonim ***** válasza:

Különös az emberek hozzáállása a bibliai írásokhoz!

Ahol nyilvánvalóan tanmesét mond Jézus,azt szó szerint értelmezik,s ami nyilvánvalóan szó szerint értelmezendő,azt jelképesen értelmezik.

Végtére,az ember füle járásra,és a bokája hallgatásra való.

2018. jan. 10. 17:59
 13/20 A kérdező kommentje:

A Biblia Isten kinyilatkoztatása, a világ amiben élünk, Isten teremtése. A helyes értelmezés nyilvánvalóan az, ahogyan a kettő összeegyeztethető. Mi ebben a különös?

Ha ahhoz ragaszkodunk, hogy a Genezist szó szerint kell elképzelni, akkor a Biblia összeegyeztethetetlen lesz a világgal, Isten teremése meghazudtolja Isten szavát. Tehát nyilván téved, aki szó szerinti értelmezésben gondolkozik, mert ezzel Isten szavát állítja be hamisnak.

2018. jan. 10. 19:46
 14/20 anonim ***** válasza:
Én sem akarok vitázni, csak azt mondom, hogyha korszakoknak, meghatározatlan időintervallumoknak veszed a napokat, az nem megoldás a problémádra.
2018. jan. 10. 21:32
 15/20 anonim ***** válasza:

Semmi, ezek nem korszakok, hanem sima napok. Lsd.: lőn reggel és este, valamint az eredeti héberben használt szót is a 24 órás napra alkalmazzák. Szar ügy lett volna a növényeknek egy hosszú korszakon át a sötétben:)

A törzsfejlődés és egyéb alternatívák már meg vannak cáfolva, így a hatnapos teremtés az egyetlen elfogadható alternatíva, amit még senki sem tudott megcáfolni

2018. jan. 11. 11:17
 16/20 anonim ***** válasza:

"Úgy, hogy ez nem egy olyan mondat, amit szó szerint lehetne venni, hiszen úgy értelmetlen. Hiszen a teremtés közben nem léteztek esték és reggelek. "

Így van. A kb. 24 órás napot szimbolizálják. Negyedik naptól meg már szó szerint voltak reggelek és esték

"mert ez ellentmondana a teremtett világgal. Ez a lényeg."

Minek mond ellent?:) Pl. léteznek a kutyák, ezért nem igaz a hatnapos teremtés?:)

"akkor a Biblia összeegyeztethetetlen lesz a világgal, Isten teremése meghazudtolja Isten szavát"

Mert?:) Mindig elfelejted kifejteni, így ez egy üres mondat, érdemi tartalom nélkül. Amolyan mantrázás

2018. jan. 11. 11:22
 17/20 A kérdező kommentje:

Komolyan, kreacionisták, nektek mi bajotok van? Ürügyként használni a Bibliát csak a vitakényszeretek kiélésére, szégyelljétek magatok!

Még ha legalább érvelnétek, de nem, csak idejöttök kötözködni és okoskodni, szégyelljétek magatok!

Ráadásul ennyi butaságot összehordani.

A héber yom szó sosem jelentett meghatározott intervallumot, egyszerűen a nappalt, a megvilágított időszakot jelölték vele. A sarkokon fél évet jelölt volna ugyanaz a szó. Már csak ezért sem vehető szó szerint.

A növények nem hajtanak ki egy nap alatt, napfény nélkül pedig sosem. Még mindig nincs mit szó szerint venni ilyen állításokon, hiszen mint látjuk, összeegyeztethetetlen a valósággal.

A kutyák meg hogy jöttek ide? Bár éppenséggel a szó szerinti teremtésre ők is cáfolatok, igen, hiszen az ember hozta létre őket mesterséges szelekcióval, tehát nem együtt lettek teremtve a többi élőlénnyel.

A törzsfejlődés meg egy tudományos elmélet, azaz senki nem cáfolta még, különben nem lehetne az.

Tessék, ha ennyire mániátok hogy szó szerint kéne venni a teremtést, szívesen bebizonyítom nektek hogy tévedtek, de legalább próbáljatok valami tényt, érveket hozni! Vagy cáfolatot, ha szerintetek létezik ilyen!

Személyeskedésre vagy értelem nélküli kötözködésre nem fogok reagálni.

2018. jan. 11. 11:45
 18/20 anonim ***** válasza:

Érdekes, tegnap még azt írtad, nem akarsz vitázni.

Írtam, hogy én sem, csak gondolj bele, hogy a korszakolással nem érsz el semmit.

Erre most vitakényszeres kötözködő vagyok.

És még állítólag én személyeskedek. :)

2018. jan. 11. 13:32
 19/20 A kérdező kommentje:

Nem is akartam, de kihoztok a sodromból. Bár még te a legkevésbé, bár tőled sem értem miért erőlteted ennyire ezt a gondolatmenetet. A nem vehető szó szerint nem azt jelenti, hogy akkor egy mondatot nem szó szerint értelmezek, de a többit akkoris ugyanúgy szó szerint erőltetem! A nem szó szerint azt jelenti, hogy nem kontextusból kiragadott részleteket próbálok a saját szám íze szerint elemezni, hanem a teljes szöveg jelentését egységesen értelmezem, ahol szó szerint nem lehet, ott nyilván metaforikusan.

Viszont a 41%-os volt itt a legbosszantóbb, nem te, bocsánat. De ilyen szintű tömény arroganciát és butaságot régen láttam már. Konkrétan én szégyellem magam, hogy egy keresztény testvérem ilyen modort megenged magának.

2018. jan. 11. 13:54
 20/20 anonim ***** válasza:

Vagy úgy! Akkor te nem simán csak korszakoknak hiszed a napokat, hanem a teljes teremtési beszámolót metaforikusan kezeled. Már értem.

Ez esetben az is elég beszédes, hogy senki nem válaszolt érdemben a kérdésedre, mivel senkinek halvány fogalma sincs róla, mi értelme volt egy metaforikus leírást ilyen felosztással, részletekbe menően leíratni.

Ui.: Téged aztán nem nehéz kihozni a sodrodból. :D

2018. jan. 11. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!