Mit gondoltok, mi lehet a jelentősége, hogy a teremtés korszakait épp 6 "napra" osztja fel a Biblia?
Nincs benne racionalitás, ha rá akarod erőszakolni a szó szerintiséget, mert ez ellentmondana a teremtett világgal. Ez a lényeg.
De veled se fogok vitázni, bocsi.
Különös az emberek hozzáállása a bibliai írásokhoz!
Ahol nyilvánvalóan tanmesét mond Jézus,azt szó szerint értelmezik,s ami nyilvánvalóan szó szerint értelmezendő,azt jelképesen értelmezik.
Végtére,az ember füle járásra,és a bokája hallgatásra való.
A Biblia Isten kinyilatkoztatása, a világ amiben élünk, Isten teremtése. A helyes értelmezés nyilvánvalóan az, ahogyan a kettő összeegyeztethető. Mi ebben a különös?
Ha ahhoz ragaszkodunk, hogy a Genezist szó szerint kell elképzelni, akkor a Biblia összeegyeztethetetlen lesz a világgal, Isten teremése meghazudtolja Isten szavát. Tehát nyilván téved, aki szó szerinti értelmezésben gondolkozik, mert ezzel Isten szavát állítja be hamisnak.
Semmi, ezek nem korszakok, hanem sima napok. Lsd.: lőn reggel és este, valamint az eredeti héberben használt szót is a 24 órás napra alkalmazzák. Szar ügy lett volna a növényeknek egy hosszú korszakon át a sötétben:)
A törzsfejlődés és egyéb alternatívák már meg vannak cáfolva, így a hatnapos teremtés az egyetlen elfogadható alternatíva, amit még senki sem tudott megcáfolni
"Úgy, hogy ez nem egy olyan mondat, amit szó szerint lehetne venni, hiszen úgy értelmetlen. Hiszen a teremtés közben nem léteztek esték és reggelek. "
Így van. A kb. 24 órás napot szimbolizálják. Negyedik naptól meg már szó szerint voltak reggelek és esték
"mert ez ellentmondana a teremtett világgal. Ez a lényeg."
Minek mond ellent?:) Pl. léteznek a kutyák, ezért nem igaz a hatnapos teremtés?:)
"akkor a Biblia összeegyeztethetetlen lesz a világgal, Isten teremése meghazudtolja Isten szavát"
Mert?:) Mindig elfelejted kifejteni, így ez egy üres mondat, érdemi tartalom nélkül. Amolyan mantrázás
Komolyan, kreacionisták, nektek mi bajotok van? Ürügyként használni a Bibliát csak a vitakényszeretek kiélésére, szégyelljétek magatok!
Még ha legalább érvelnétek, de nem, csak idejöttök kötözködni és okoskodni, szégyelljétek magatok!
Ráadásul ennyi butaságot összehordani.
A héber yom szó sosem jelentett meghatározott intervallumot, egyszerűen a nappalt, a megvilágított időszakot jelölték vele. A sarkokon fél évet jelölt volna ugyanaz a szó. Már csak ezért sem vehető szó szerint.
A növények nem hajtanak ki egy nap alatt, napfény nélkül pedig sosem. Még mindig nincs mit szó szerint venni ilyen állításokon, hiszen mint látjuk, összeegyeztethetetlen a valósággal.
A kutyák meg hogy jöttek ide? Bár éppenséggel a szó szerinti teremtésre ők is cáfolatok, igen, hiszen az ember hozta létre őket mesterséges szelekcióval, tehát nem együtt lettek teremtve a többi élőlénnyel.
A törzsfejlődés meg egy tudományos elmélet, azaz senki nem cáfolta még, különben nem lehetne az.
Tessék, ha ennyire mániátok hogy szó szerint kéne venni a teremtést, szívesen bebizonyítom nektek hogy tévedtek, de legalább próbáljatok valami tényt, érveket hozni! Vagy cáfolatot, ha szerintetek létezik ilyen!
Személyeskedésre vagy értelem nélküli kötözködésre nem fogok reagálni.
Érdekes, tegnap még azt írtad, nem akarsz vitázni.
Írtam, hogy én sem, csak gondolj bele, hogy a korszakolással nem érsz el semmit.
Erre most vitakényszeres kötözködő vagyok.
És még állítólag én személyeskedek. :)
Nem is akartam, de kihoztok a sodromból. Bár még te a legkevésbé, bár tőled sem értem miért erőlteted ennyire ezt a gondolatmenetet. A nem vehető szó szerint nem azt jelenti, hogy akkor egy mondatot nem szó szerint értelmezek, de a többit akkoris ugyanúgy szó szerint erőltetem! A nem szó szerint azt jelenti, hogy nem kontextusból kiragadott részleteket próbálok a saját szám íze szerint elemezni, hanem a teljes szöveg jelentését egységesen értelmezem, ahol szó szerint nem lehet, ott nyilván metaforikusan.
Viszont a 41%-os volt itt a legbosszantóbb, nem te, bocsánat. De ilyen szintű tömény arroganciát és butaságot régen láttam már. Konkrétan én szégyellem magam, hogy egy keresztény testvérem ilyen modort megenged magának.
Vagy úgy! Akkor te nem simán csak korszakoknak hiszed a napokat, hanem a teljes teremtési beszámolót metaforikusan kezeled. Már értem.
Ez esetben az is elég beszédes, hogy senki nem válaszolt érdemben a kérdésedre, mivel senkinek halvány fogalma sincs róla, mi értelme volt egy metaforikus leírást ilyen felosztással, részletekbe menően leíratni.
Ui.: Téged aztán nem nehéz kihozni a sodrodból. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!