Különbség van gonosz szellem és démon között?
Meggyőztél, nem értjük egymást!
Te csak mondod, hogy "Az Ige önmagában megáll és teljes." és mellé mindenféle sátáni maszlaggal kombinálsz. Én törekszem kiiktatni minden idegen forrást és mindössze ennyit javasolnék neked is, de ragaszkodsz a vegyítettséghez. Innentől kezdve tényleg nem lehetünk egy hullámhosszon. Ismét bocsánatot kérek, hogy megszólítottalak, megtévesztően hatott, hogy általam is nagyra tartott segédeszközt (Balázs Károly - Szómutató)
használsz.
Kívánom a legjobbakat...
"Minden gyümölcs zöldség, de nem minden zöldség gyümölcs."
Minden démon is csak zöldség.
Nekem sincs kedvem folytatni a diskurzust, nyugodtan maradhatunk abban, hogy helytelen jelzőt használtam Plátó és/vagy Dante ihletettségéből fakadó teóriákra (nem téged minősítettelek, csak a kovászt ami a felfogásodba keveredett)Azonban ez nem oldja fel az ellentmondást amibe keveredtél (teljes az Ige és megáll önmagában, azonban mégis kell hozzá a - biztosan nem Szent Szellemtől ihletett - adalék)
Bár elzárkózol a javaslataimtól, mégis megpróbálom ráirányítani a figyelmedet Kol 2:8 -ra.
(Balázs Károly fordításában): "Óvakodjatok, nehogy valaki kifosszon titeket holmi bölcselet vagy üres csábítás által, mely az emberek hagyományaihoz, a világ¬rend alapelemeihez és nem Krisztushoz igazodik."
Ja, meg kikeresheted a "Sátán" (4466) jelentését Balázs Károly szómagyarázatainál...
Még egy apróság.
Te sérelmezed, hogy sátáninak (ellenségesnek) titulálom a nem igei eredetű teóriáidat. Ez alapján kétségbe vonod az Istent félésemet. Ezek után felmerült bennem a kérdés, hogy a nekem szegezett vádak vajon nem fordíthatóak-e vissza?
Álláspontod szerint nem vagyok Istenfélő, mert nem tévedést feltételeztem. És Te? miért nem önmagadon próbálod ki először a saját mércédet?
A feléd megfogalmazott kritikámat magamra is alkalmazom és folyamatos munkában vagyok a felfogásom kitisztításával, mivel sok tudományos, vallásos és egyéb ellenséges szeméttel vagyok magam is szennyezve. Abban igazat adok, hogy az önmagammal szemben felállított kritérium rendszert nem illő más felé érvényesíteni, ezért bocsánatot kérek és zárásként kérlek tekints el mindentől, amit vádlásnak éreztél, viszont megvizsgálhatod javaslataimat.
Ha új aspektust nem nyitsz, akkor lezárhatjuk, ha személyes mondanivalónk kerekedne, azt - szerintem - inkább privát üzenetben írjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!