Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Különbség van gonosz szellem...

Különbség van gonosz szellem és démon között?

Figyelt kérdés

#gonosz vagyol
2018. jan. 6. 23:19
1 2
 11/16 Középút ***** válasza:

Meggyőztél, nem értjük egymást!

Te csak mondod, hogy "Az Ige önmagában megáll és teljes." és mellé mindenféle sátáni maszlaggal kombinálsz. Én törekszem kiiktatni minden idegen forrást és mindössze ennyit javasolnék neked is, de ragaszkodsz a vegyítettséghez. Innentől kezdve tényleg nem lehetünk egy hullámhosszon. Ismét bocsánatot kérek, hogy megszólítottalak, megtévesztően hatott, hogy általam is nagyra tartott segédeszközt (Balázs Károly - Szómutató)

használsz.

Kívánom a legjobbakat...

2018. jan. 11. 07:01
 12/16 anonim ***** válasza:

"Minden gyümölcs zöldség, de nem minden zöldség gyümölcs."

Minden démon is csak zöldség.

2018. jan. 11. 15:29
 13/16 anonim ***** válasza:
Részemről semmi probléma, nem kell okvetlenül egyet értenünk. Az azonban hitelteleníti az Igéhez való ragaszkodásodat, hogy sátáni maszlagnak nevezed azt, amivel nem értesz egyet, amit nem tartasz igeinek. Ha ragaszkodunk Isten Beszédéhez, az Ige a bölcsesség - és így a bölcselkedés - négy fajtáját különbözteti meg: felülről való, földi, pszichikai és démonikus (Jk 3,15). Te nem sokat teketóriázol, azonnal a legrosszabb minősítést adod annak, amit leírtam. Egy Istenfélő ember nem tenne ilyet, akkor sem, ha nem tudja elfogadni. Nem azt mondod, hogy itt és itt tévedek, mert ellenkezik azzal, amit a Biblia itt és itt mond, hanem a tekintélyelv alapján lehúzod, még azt a lehetőséget sem adva meg, hogy a tévedésem - ha ugyan valóban tévedés - emberi. Teszed ezt úgy, hogy láthatólag nem is igazán hiszel abban, hogy a Szent Szellem ajándékai, így a bölcsesség beszéde, a tudomány beszéde, illetve a szellemek megkülönböztetése ma is működik. Mégis melyik igén állsz, már akkor, ha valóban az Ige kősziklája van a lábad alatt? Nem kell válaszolni, elég az is, ha elgondolkodsz rajta. Én sem igazán akarom folytatni a társalgást.
2018. jan. 12. 03:56
 14/16 DR. HOFFMANN GÉZA ***** válasza:
Mind a kettő szellemi lény. Köztük két irányultság van. Az egyik Isten oldalán áll, a másik a sátánt szolgálja. Mindet Isten teremtette, de az utóbbi elfajzott. A szellemi lények (angyalok - fejedelemségek, hatalmasságok, sötétség szellemei, e föld gonoszságának világbírái, nevesítve is pl. jézabel, antikrisztus, pokol, halál..szellemei) képesek elhagyni e föld atmoszféráját, a démonok nem (akik emberi testben érzik jól magukat lehetőleg nagyszámú csoportokban egy-egy erősebb irányítódémon parancsnoksága alatt). Egyébként mindkét szerzet képes a mai értelembe vett időutazásra. Ezen szellemi lények totális módon uralmuk alatt tartják a testet, a lelket (az akaratot, az érzelmeket, a tudatot).
2018. jan. 12. 08:28
 15/16 Középút ***** válasza:

Nekem sincs kedvem folytatni a diskurzust, nyugodtan maradhatunk abban, hogy helytelen jelzőt használtam Plátó és/vagy Dante ihletettségéből fakadó teóriákra (nem téged minősítettelek, csak a kovászt ami a felfogásodba keveredett)Azonban ez nem oldja fel az ellentmondást amibe keveredtél (teljes az Ige és megáll önmagában, azonban mégis kell hozzá a - biztosan nem Szent Szellemtől ihletett - adalék)

Bár elzárkózol a javaslataimtól, mégis megpróbálom ráirányítani a figyelmedet Kol 2:8 -ra.

(Balázs Károly fordításában): "Óvakodjatok, nehogy valaki kifosszon titeket holmi bölcselet vagy üres csábítás által, mely az emberek hagyományaihoz, a világ¬rend alapelemeihez és nem Krisztushoz igazodik."

Ja, meg kikeresheted a "Sátán" (4466) jelentését Balázs Károly szómagyarázatainál...

2018. jan. 12. 09:29
 16/16 Középút ***** válasza:

Még egy apróság.

Te sérelmezed, hogy sátáninak (ellenségesnek) titulálom a nem igei eredetű teóriáidat. Ez alapján kétségbe vonod az Istent félésemet. Ezek után felmerült bennem a kérdés, hogy a nekem szegezett vádak vajon nem fordíthatóak-e vissza?

Álláspontod szerint nem vagyok Istenfélő, mert nem tévedést feltételeztem. És Te? miért nem önmagadon próbálod ki először a saját mércédet?

A feléd megfogalmazott kritikámat magamra is alkalmazom és folyamatos munkában vagyok a felfogásom kitisztításával, mivel sok tudományos, vallásos és egyéb ellenséges szeméttel vagyok magam is szennyezve. Abban igazat adok, hogy az önmagammal szemben felállított kritérium rendszert nem illő más felé érvényesíteni, ezért bocsánatot kérek és zárásként kérlek tekints el mindentől, amit vádlásnak éreztél, viszont megvizsgálhatod javaslataimat.

Ha új aspektust nem nyitsz, akkor lezárhatjuk, ha személyes mondanivalónk kerekedne, azt - szerintem - inkább privát üzenetben írjuk.

2018. jan. 12. 09:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!