Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vidám vasárnap. Hogyan lehet...

Vidám vasárnap. Hogyan lehet oda bekerülni?

Figyelt kérdés
Ezekre az Istentiszteletekre csak az mehet aki adományoz? Vagy jegyet kell rá váltani? Esetleg ingyenes? És ha kell kitől lehet jegyet venni, ettől a Németh-től?

2018. jan. 4. 22:54
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
75%

Nem, te vagy az első a világon, aki ezen elgondolkodott. Írj róla könyvet, biztos páratlan munka lesz.

2018. jan. 5. 23:03
 12/20 anonim ***** válasza:
28%

És ezt te gondolkodásnak nevezed? Hol van itt a gondolat a részedről? Legalább valami olyat mondanál, amit annak idején az Állami Egyházügyi Hivatal kommunista propagandája harmincöt éve nem hazudozott össze a Gyülekezetről és a vezetőjéről. De ugyanazoknak a demagóg koncepcióknak a 3897. mutálódott, degenerált változatát darálod, amit annak idején az elődeid.

[link]

2018. jan. 6. 05:35
 13/20 anonim ***** válasza:
53%
Nem kell jegyet venni rá, viszont ki kell öltöznöd. Egy kosarat végigvisznek a gyülekezeten, ha abba 5000 alatt dobsz bele, akkor kinéznek. Belépni könnyű, kilépni nehéz. Ha kilépsz, akkor megátkoznak. Volt hitgyülisek beszámolóit irtam le dióhéjban.
2018. jan. 6. 08:12
 14/20 anonim ***** válasza:

Asperrimus

Ha nem adnál be tizedet,lenne kellemetlen bűntudatod,hogy nem vagy elég jó hívő Isten szemében? Vagy esetleg aki látja,megítélne magában?

2018. jan. 6. 11:25
 15/20 anonim ***** válasza:
55%

Kedves Kakasmanó!

1. A tized bibliai tanítás. Ha nem engedek a lelkiismeretemnek, akkor mindig kellemetlenül érzem magam. Te nem?

2. Hogy képzeled el azt, hogy "aki látja"? Gondolod, hogy úgy adom oda a tizedet, hogy az kívülről jól látható legyen? Én rengeteg adakozást láttam már, de csak nagyon ritkán láttam olyat, hogy valaki pénzt is tesz a kosárba, vagy borítékot, és nemcsak a kezét teszi a kosár fölé. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ahogy én nem látom, ahogy ki ad tizedet, ki nem, ugyanúgy más sem látja, hogy adok-e, vagy nem, hogy ítélhetne meg bárki az alapján, amit nem lát? Jézus azt mondta az adakozással kapcsolatban, hogy ne tudja a te jobb kezed, hogy mit cselekszik a bal kezed. Ezért mindig ügyelek arra, hogy senkinek ne legyen alkalma tudni azt, hogy ténylegesen mennyi pénzt teszek a kosárba, de láthatólag mások is így vannak ezzel.

2018. jan. 7. 09:50
 16/20 anonim ***** válasza:
57%
Tizenhármas, azok az exhitesek felesküdtek Németh Sándor ellen, hogy minden áron tönkreteszik, ha alkalmuk van rá, ezért gátlástalanul hazudnak. Neked soha nem gyanús, amikor elvált házastársak elmondják az "igazságot" a másik félről? Miért jártak oda, amíg oda jártak, némelyek hosszú évekig, némelyek vezetőségi tagok voltak, ha nekik alapvetően más volt az értékrendjük? Egyébként honnan tudná bárki, hogy mennyi pénzt dob X.Y. a kosárba, hogy kinézhesse azt, aki ötezer alatt dob? Én adtam már ekkora összeget, még többet is, de legtöbbször ennél jóval kevesebbet dobok, olyan is van, hogy nincs mit bedobnom, ezért nem teszem. Mi ezzel a probléma?
2018. jan. 7. 09:59
 17/20 anonim ***** válasza:

Asperrimus

Arra vagyok kíváncsi,hogy mennyire működik önkéntes alapon.Mert valamennyit(ha kevesebb is a tizednél) mindenképp adnotok kell,ha jól értelmezem az erre vonatkozó Bibliai részt.

Vagy ha teljesen önkéntes alapú,akkor bárki dönthet úgy,hogy nem ad semmit,akkor viszont miért érezze kellemetlenül magát?

2.

Akkor úgy mondom,ha nem adnál be semmit,csak ülnél/állnál anélkül,hogy megmozdulna a kezed.

2018. jan. 7. 12:06
 18/20 anonim ***** válasza:
Jobban jársz, ha magadnak csinálsz egy vidám vasárnapot.
2018. jan. 7. 13:30
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

A szocializációnak mindig van olyan hatása, hogy az ember kellemetlenül érzi magát, ha bizonyos közösségi elvárásoknak nem felel meg. Nem hiszek abban, hogy létezik olyan hely, ahol rendszeresen ugyanazok az emberek jönnek össze, és ez máshogy működik. Még világi emberek is máshogy viselkednek egy gyülekezetben, mint máshol, pedig ők nem tartoznak a közösséghez, hogy különösebb okuk legyen erre.

Az Újszövetség nem ismer olyat, hogy valamit kell, amire a embert a szíve nem indítja fel. Sőt Pál apostol szerint Isten Jézus Krisztusban odaszegezte a parancsolatoknak tételekbe foglalt törvényét a keresztre, és így félretette azt az útból(Ef 2,15-16; Kol 2,14). Jézus feltámadása óta kizárólag azt kell tennie egy hívő embernek, amit az Isten által a szívébe írt törvény parancsol neki (Zsd 8,10; 10,16). Nekem meggyőződésem, hogy a tized tanítása nem veszítette hatályát, méghozzá nem kívülről győzött meg valaki, hanem belülről tudom. Ha mást teszek, akkor a lelkiismeretem ellen cselekszem, ami nem bölcs dolog. Akinek megengedi a lelkiismerete, hogy a tizedet ignorálja, az tegye azt. Ha a lelkiismerete nem szól, akkor ne érezze rosszul magát, ha nem mozdul mások akaratának megfelelően. Ha azonban arról van szó, hogy a tulajdon lelkiismeretének áll ellen, akkor tök mindegy, hogy én mit mondok, akkor is rosszul fogja magát érezni, ha mindenki más felmenti, ugyanis a lelkiismeretet semmi más nem érdekli, kizárólag az igazság, sem a közvélekedést, sem az egyes emberek véleményét nem veszi figyelembe, még a gazdájáét sem.

2018. jan. 7. 16:16
 20/20 Pietrosol ***** válasza:
100%

Szia!

Kíváncsiságból írtam egy mailt.

"Üdv!

******* vagyok. Nem vagyok a felekezetük tagja. Elmehetek-e a rendezményükre, illetve kell-e belépőt fizetni?"

Ezt a választ kaptam.

Kedves ******! Örömmel várjuk istentiszteletünkön szombaton 17.00-kor a Hit Parkban. Cím: Budapest X.ker. Gyömrői út 69. Belépődíj nincs!

Vidám Vasárnap Szerkesztősége"

2018. jan. 8. 10:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!