Mi van velem? Hogyan döntsek?
MENEKÜLJ !
Felejts el itt, ( és vallásilag ) a környezetedben is MINDENKIT.
Hagyd magad dönteni, majd kialakul. Akkor legalább tudod, hogy a tiéd a döntésed, érzéswd
"remeltem valaki mar volt esetleg hasonlo helyzetben"
Persze, hogy egy csomóan voltak már. Csak nem járnak erre éppen mostanában.
Ami a zsidó felmenőket illeti, ha teljesen anyai ági ( anyai Nagymama, az Ő Anyukája és így tovább ), akkor elvileg, a zsidó vllási jog szerint zsidó vagy, akár hány vallást "kóstolgattál" közben.
A zsidó vallás tartalmába betekintést kaphatsz Mózes második könyve 20-24 fejezetébŐl, ezt úgy is nevezik, hogy a "Szövetség könyve". Kb 5 - 6 oldal. Peresze a magyaráazatokat is kell hozzá olvasni. Ez a vallás alapja. A kiválasztottság tartalmához a Mózes első könyvét is el kell olvasni kivált Ábrahámtól kezdve. Ami elõtte, az pont azért fontos, hogy megértsd, megjegyezd: mindanyian EGY emberpártól származunk, vagyis EGYENLÕK vagyunk. Persze, ahhoz is kellenek a magyarázatok, mert a héber eredeti nagyon tömör, de még a fordítás során betoldott kiegészítésekkel se könnyû. Sok olyan rész van, mint "ahogy mutattam netek" vagy hasonló, ami akkor a meglevõ ismeretanyagra utalt, nem részleez, ezeket cssak a szakértõ ( rabbi ) segítségével lehet helyesen megérteni. ( Mózes öt könyve: [link] ? magyarázatok: [link] )
A Biblia zsidó fordítása: zsido.com - mindent a zsidóságról - könyvtár - Biblia ( ott csak a Tóra van, a többihez ott a "Biblia" szóra kell kattintani. )
Kedves Kérdező!
Gondolod, hogy a katolikusoknál, a protestánsoknál, a metodistáknál, az evangélikusoknál, a zsidóknál nincsenek olyan közösségek ahol az ördögtől vezérelve ne lennének hazug, tolvaj, gonosz tagok? Ez még nem azt jelenti, hogy az egyházak egyet értenek ezekkel a rossz emberekkel. Gondolom neked is rosszul esik mikor valaki a szüleid vagy a barátaid alapján akar megítélni. Jézus tanítványai között is volt tolvaj, Júdás nem csak elárulta a Megváltót hanem folyamatosan lopott a tanítványok közös pénzéből. Péter hazudott mikor azt állította háromszor is, hogy nem ismeri az Urat. Hát ilyenek vagyunk mi tökéletlen emberek, folyamatosan csalódást okozunk Istennek.
Menj vissza a reformátusokhoz, keress egy másik közösséget és ne okozz több csalódást Istennek!
Szia!
Gyerekkoromban református nevelést kaptam, de soha se kényszerítettek arra, hogy gyülekezetbe eljárjak. De a szellemiség református volt. Középiskolában belekóstoltam a neo-protestáns közösségek világába. Utána a keleti vallások felé nyitottam nagyon. Majd onnan a római katolikusokhoz tértem.
Mindezek után végül felismerve és megértve dolgokat, a Bibliát tanulmányozva felnőtt fejjel visszatértem a református közösséghez.
Szükségem volt a kitérőkre, mert így nem csak bemondásra, másodkézből, hanem személyes megtapasztalás alapján utasítom el azt, amit.
Én hiszem, hogy a Bibliában kinyilatkoztatott Isten az Úr mindenek felett és egyetlen egy út vezet hozzá - Jézus Krisztus.
Minden más csak bonyolítás, ennek elfedése, amely miatt sokan eltévelyegnek.
NEM, nem mondom azt, hogy a református egyház az egyedüli üdvözítő, én a valóban hívőket egybefogó láthatatlan egyházban hiszek, amelynek felekezet nélkül tagja mindaz, aki tudja, hogy az Úrhoz csak Krisztuson át vezet az út.
De amíg itt a földön élünk, kell egy közösség...és én ezt a református közösségben találtam meg.
Személyes megtapasztalásomat írtam le, ezt tekintsd annyinak is.
Remélem, megtalálod az egyetlen helyes utat az Úrhoz, és akkor minden más a helyére kerül. :)
#19.vagyok, még ezt leírnám
A saját hitednek alapköveit neked kell lefektetned, és abból majd apránként,
sorozatosan, folyamatosan kirajzolódik a saját vallásod, saját stabil
hitrendszered, amit akár fölül is bírálhatsz, hogyha változik valamiről a
véleményed. Ez rugalmas dolog. Nem úgy van, hogy mondjuk pár ember
összeült, kitalálták, és azt mondták, hogy higgyétek el, mert ez így van. Meg pl a hópelyhekre valaki pl mondta, hogy nincs két egyforma hópehely. De honnan tudhatnánk, ha nem is láttuk mindet. Tehát valaki teljesen kizárja, valaki meg fenntartja, hogy lehetséges a létezése, létezhet olyan. Ha te eddig úgy voltál vele, hogy nincs ilyen tutira , de ha esetleg mégis találnál pont kettő egyformát, akkor meg úgyis fölülbírálnád:) Filozofálgattam ma délután, gondoltam, már ezt a hópelyheset is leírnám. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!