Ha valaki keresztény hisz Istenbe és nem jár tempóban az bűnnek számit?
Sziasztok!
#2!
Levezetnéd, hogy a 3. parancsolatból miképp következik a templombajárás?
"Ha a 10-ből egyet nem tartasz meg,annyi,mintha egyet sem tartottál volna be."
Akkor,ha valaki nem jár templomba,vagy mondjuk kleptomániás,az olyan mintha ölt is volna?
"Ha a 10-ből egyet nem tartasz meg,annyi,mintha egyet sem tartottál volna be."-írod.
Igazad van, ez így van az, az ószövetség alatt lévő zsidó emberek számára. Akik pogány háttérből tértek meg, azoknak a Jézus által választott apostolok elrendelték, hogy nem kell a mózesi törvényt megtartaniuk, sőt a 10 parancsolatból a szombatot sem. A többit igen, sőt a ne ölj jézusi értelmezése az, hogy aki ok nélkül haragszik, méltó a gyehenna tüzére.
(Csak zárójelben jegyzem meg, hogy a szombat megszentelése több szempontból is problematikus templomba járással, mert 1 a mise vasárnap van 2 a papok erkölcsi állapota és a templomi szoborpark miatt a templomba látogatás az nem a nap megszentelése, hanem sokszor sokkal inkább a beszennyezése. A 2. parancsolat azt írja elő, hogy ne csinálj szobrot, ne tiszteld, ne imádd! A templomba járással nagyon sok katolikus a 2. parancsolatot szegi meg, mert a szobroknak tiszteletet adnak, meghajolnak előtte, vagy imádkoznak előtte, sokan hozzá. A papok erkölcsi állapota pedig azért aggályos, mert a kötelező papi cölibátus nagyon sokszor kettős életet takar sajnos.)
Ez így egyszerű lenne ha listáznánk a cselekedeteket hogy ez bűn, ez nem bűn, és akkor keressük a kiskapukat...
Az cél az lenne hogy miután Krisztust követed, akkor minél inkább olyan akarj legyél mint amilyen Isten szeretné.
Téged alaposan megvert vagy megerőszakolt egy pap, hogy kényszeresen minden egyes kérdésnél ezt hozod fel, aminek semmi köze a témához?
Újfent csak javasolni tudom, fordulj orvoshoz és szedd a gyógyszereket.
igen, mivel:
1: az Úr napját szenteld meg
2: Mert ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük
3:Aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, annak örök élete van, és én feltámasztom őt az utolsó napon.
Mindhármat, de főként az utolsót, csak úgy tudod megvalósítani, ha misére\istentiszteletre mész.
2: Hmm, akkor most a mindenhol ott van, vagy csak ott van ahol legalább 2-3 ember van ott iylen célból, a két állítás ellentmond egymásnak.
3: Szép dolog a kannibalizmus, nyilván mindenható meg minden, de az kell hozzá, hogy az emberek egyenek egy kis pékterméket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!