Muszlim férfi és magyar nő házasságából születő gyermekek csak muszlim vallásúak lehetnek, ha Magyarországon élnek?
Mindenki saját elvei, gondolatai, akarata és attitűdjei mentén, avagy ráfordítható ideje szerint neveli gyerekét.
A nevelés során átadja neki hozott, vagy megszerzett szociális, társadalmi és kognitív tudását, beidegződését.
Ezek az elvek sokfélék lehetnek, de ha a fentiek társadalom és emberiségellenesek, erőszakosan elnyomók, valamint az élet minden területét egy eszmerendszer szolgálatába kívánják állítani, akkor az csak kártékony lehet.
Az iszlám destruktív rátelepedése a társadalomra, nekem visszataszító és dekadens, még akkor is, ha bizonyos (társadalmi, etikai) szabályok alkotása, betartatása mellet maradéktalanul kiállok.
Az iszlám pusztító vallás, és ilyentén nem tudom elfogadni, a kettős -igaz, hamis - valláskövetők vitáját sem, sőt csak megerősít ebben a megyőződésemben.
Ezt leírhattad volna úgy is, hogy:
"Igen, igazad van. És szerintem az iszlám rossz."
Ami persze nem igaz, és nem is ez volt a kérdés.
Na látod.
Pontosan ilyen asztallap egyszerű -cinikusan lenéző - az iszlám, mint a válaszod is.
A lényeg mellett elsikló követőkkel, akik a hallgatásukkal - sunyi mosolyukkal - beleegyező, támogató hátországot alkotják.
Viselkedésük, az etikai megítélés keretein kívülre helyezi őket.
Többek között, ezért is viszolygok az iszlámtól mint hitrendszertől, valamint a szakálsimogató, "béke vallását " követő - vagy álságos, vagy a végtelenségig buta - emberanyagától.
Ez van. Ez a véleményem.
Nem a sértés volt a szándék, csak a véleménynilvánitás.
Ha ez neked nem tetszik, vagy sértődést okoz, azzal én nem kívánok foglalkozn.
Engem nem tudsz megtéveszteni, a bölcsnek, nyugodtnak ható, de a végletekig kétszínű válaszoddal.
Bocs de ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!