Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Én lányként, ha vallással...

Én lányként, ha vallással szeretnék foglalkozni, akkor hova kell továbbtanulnom?

Figyelt kérdés

Milyen munkám lehet?

Még nagyon távoli ez a dolog. 14 éves vagyok...

És református, ez fontos!

2017. dec. 17. 19:35
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
82%

Ha református, akkor elvégzed a református teológiát és lehet belőled pl. lelkésznő.

Egyébként katolikusoknál is elvégezheti nő a teológiát (nem kell, hogy apáca legyen, barátnőm is elvégezte és házas). És akkor lehet belőle hitoktató vagy pl. kánonjogász.

2017. dec. 18. 08:36
 12/20 anonim ***** válasza:
90%

"Miért fontos, hogy református?"

Mert reformátusként valószínű nem fog katolikus egyetemre menni.

(Ja és nem nyomtam pirosat)

2017. dec. 18. 08:56
 13/20 anonim ***** válasza:
35%
sry tizeske, nem tudtuk, hogy a Jóisten is itt gyakorizik - most hogy kijelentetted, hogy te vagy az, mindjárt más. Húzzál el innen egyébként.
2017. dec. 18. 09:13
 14/20 anonim ***** válasza:
27%
Húzzál te el, ha a vallási kérdéseknél Istent nem tartod kompetensnek, pláne úgy, hogy mindenben ott van mindenkor.
2017. dec. 18. 09:38
 15/20 anonim ***** válasza:
40%

14 vegyél vissza magadból, nem a te ostoba sötét gondolkodásodon és írásodon keresztül lehet meghallani Isten szavát. A kérdező egy rendszerben van, családjában ezt kapta - ebből kell kiindulni. Ugyancsak a családnak kell megvédeni attól, hogy mindenféle szétesett - valójában lényegileg csak a kereszténység megszüntetését célzó - ostoba szektába keveredjen.

Na szia, menj máshol hirdesd magad, itt a tanulmányokra vonatkozott a kérdés.

2017. dec. 18. 09:44
 16/20 A kérdező kommentje:

A családom nem vallásos, én magamnak választottam a hitem, ezért otthon furcsa szemmel néztek rám.

Én saját magam átélem Isten szeretetét nap mint nap, és én teológiával szeretnék foglalkozni a késöbbiekben.

Konfirmandus vagyok, tehát járok konfirmációs előkészítő órákra.

2017. dec. 18. 18:16
 17/20 anonim ***** válasza:
most sima gimi, ha van humán tagozat, esetleg nyelvek, tervezhetsz külföldre is kimenni, Hollandiába pl, tanulhatsz történelmet, ókori kultúrákat, filozófiát bölcsészkaron, lehetsz hittanár, lelkész, szociális munkás, egyházzenével is foglalkozhatsz.
2017. dec. 18. 18:32
 18/20 anonim ***** válasza:

10.Hsz!

Ha egy 14 éves lánynak fontos,hogy ő református,ha te beleszakadsz akkor is fontos.

Jobb,ha ezt megérted!

2017. dec. 18. 19:14
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Sok városban működik református középiskola,ahol folyamatosan építheted ismereted Istenről,és tervéről,amit kimondottan rád szabott.

Nyilván adott-sok esetben-a kollégiumi elhelyezés is,amely szintén jó lehetőség.

Teológiára való felvételidre,egy református-esetleg evangélikus-középiskolában,már olyan felkészültséggel rendelkezhetsz,amellyel felelősséggel döntheted el milyen útra akarsz felkészülni egy felsőfokú intézményben.

Elvileg,egy átlag humán gimiből is felvehetnek akár teológiára is,de ahhoz sokat kell tanulnod mellé,hogy a felvételire felkészülhess.

2017. dec. 18. 19:26
 20/20 anonim ***** válasza:
0%
Ha azért akarsz református lenni mert ott kuffanthat egy pap is, akkor megértelek. Tulajdonképpen egy temányinger az egész.
2017. dec. 23. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!