Úgy érzem, hogy hiszek Istenben, de Jézusban már kevésbé, ez nagy baj, hogy tudnék erősebben hinni benne?
Ha Istenben hiszel és üdvözülni is szeretnél, akkor Jézusban is hinned kell és elfogadnod, hogy az Atya csak is kizárólag Jézusra való tekintettel bocsájtja meg bűneinket. Vagyis az üdvösséghez újjá kell születned, ami a gondolkodásod és a cselekedeteid megváltoztatását jelenti azután miután megértetted és elfogadtad, hogy Jézus váltságáldozata révén kaptunk Istentől kegyelmet.
„Én vagyok az út, az igazság és az élet – válaszolta Jézus. – Senki sem juthat el az Atyához, csak általam." (János 14:6)
Volt egy alkalmazottam,aki képtelen volt bármilyen külső tanácsot,útmutatást követni munkájában.
Egyszer megbíztam,hogy rakjon össze egy lemezből készült fészert,ami kb.1000 különböző darabból áll,és részletes utasítás van hozzá,hogy lépésről lépésre melyik alkatrészt kell összecsavarozni. A doboz kibontása után,a srác első dolga volt a szerelési útmutató összetépése. Az első gond a tetővel volt,mert a különböző méretű darabok nem jöttek ki négyzet alapúra,és a tető darabjai nem voltak hajlandók megnyúlni.A követlező,az ajtó volt. Kicsinek bizonyult.
Megfogadtam,hogy többé nem adok neki munkát.
Isten megismerésének is van egy egyszerű útja,s ez,Krisztus megismerése. Igaz,Istent valamilyen módon,és mértékben megismerheti a brazil őserdő indiánja is ,de Krisztus ezt olyan mértékben adhatja,amennyire valóban szükségünk van.
*Nincs vele semmi baj.
(már elküldtem,amikor eszembe jutott,hogy tényleg még ezt is le kéne hozzá írni; mert ilyen értelemben meg nincsen hibás, selejt hit, amit erőszakosan meg kéne magadban változtatnod; csak érzések, eszmék, de bármit amíg nem ártasz másnak)
#8 vagyok, a választ a #7-esnek írtam, nem kérdezőnek.
le lettem pontozva :(
Ha belegondolunk, tényleg nehéz elképzelni, hogy a végtelen Isten hogy születhetett bele egy gyenge emberi formába. Miért kellett szenvednie és meghalnia? Ha megjelent, miért nem tette mindenki előtt nyilvánvalóvá a dicsőségét?
Ezek a kérdések addig merülnek fel, amíg nem szembesülünk az emberiség bűnös mivoltának reménytelenségével. A bűneink minket Istentől örökre elválasztanának, ha nem volna Jézus hatalmas áldozata, és ezáltal Isten kegyelme.
Isten = Jézus
Ha azt szeretnéd hogy Isten jobban megnyilvánuljon az életedben Kövesd Jézust.
És kérd az Atyától a Szent Lélek erősitését!
Mert aki kér mind kap...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!