Biblia valóra válik?
"Világi vagy vallásos?"
Vallásos - de IGAZ válasz kell.
Jelen esetben fel kell sorolni azokat a jövendöléseket, amelyek már igazra váltak.
PONTOSAN.
A ködös jövendölések - az, hogy nagy harc lesz, meg éhínség, és birodalmak szétesnek - nevetségesek. Ilyen minden évben van. Ez nem jövendölés, ez csak találgatás!
Kedves 32-s!
Nincs itt semmiféle ködösítés. Ha valóban érdekli a válasz akkor vegyen egy könyvet ami a bibliai Jelenésekkel foglalkozik. A legrövidebb is több, mint 100 oldal, ennek a tartalmát ide bemásolni lehetetlen.
Jelen esetben nem kell ide az összes magyarázat.
Elsőre kellene pár olyan prófécia, ami már beteljesült, mondjuk az elmúlt 1000 évben.
Aztán ennek a leírása, hogy hogyan teljesült be.
10-10 mondat, egyenként.
Kedves jelina72!
"Ha ön károsnak gondolja a vallást akkor miért írogat ebben a témában? Akkor miért foglalkoztatják az ilyen jellegű kérdések? "
Ha soha nem lettek volna olyan emberek mint én, akkor mára mindenkinek kötelező lenne a hitgyakorlás és nagyjából mindenki hívő lenne és még ma is vallásháborúk dúlnának a népek között. Az olyan emberek mint én vagyunk akik gátat szabnak eme fertőzés terjedésének. Mi vagyunk a karantén.
Templomok helyett inkább az iskolák építését, fejlesztését szorgalmazzuk. Templomból ember még nem jött ki okosabban, de iskolából igen.
Kedves jelina72!
Önnek is minden jót és kérem ne haragudjon az őszinteségemért. Remélem nem bántottam meg. Abszolút nem ilyen szándék vezérelt.
Szép álmokat!
"Templomból ember még nem jött ki okosabban"
Ezt így nem mondanám, mivel pár évszázada még minden alap iskola a templomban volt.
Sajnos egy kicsit szélsőséges vagy, ami aláássa a tekintélyed is. Jobb lenne előbb tájékozódni, és nem elrohanni a legszélsőségesebb álláspont felé, mert az szinte biztos, hogy nem igaz.
A vallásokban sok pozitív elem is van: pl. a közösségformáló erő, a törvények betartatása, a tudás terjesztése, az ember kiemelése a szürke mindennapokból... az más kérdés, hogy mindez MA MÁR gond nélkül megoldható másképp is, de régen ez nem volt így.
Van egy olyan tudásszint (ősember), amihez egyértelműen a vallás illik (sokkal hatékonyabb így) - és van a modern ember, amihez a vallás nélküliség.
Közöttük van egy olyan állapot, amikor a vallásnak el kellett volna veszíteni az irányító hatalmát.
Ez még sajnos még nem jött össze... EZEN kellene dolgozni, és nem a vallás teljes eltörlésén, mert ez szerintem káros lenne.
Nem bántott meg kedves Attila, mert semmilyen személyeskedés nem volt a válaszaiban. Megteszik ezt ön helyett mások. Amikor vitatkozunk és értelmes választ nem tudnak adni akkor sértegetnek, ócsárolnak.
Jó éjszakát!
" Jelen esetben nem kell ide az összes magyarázat.
Elsőre kellene pár olyan prófécia, ami már beteljesült, mondjuk az elmúlt 1000 évben.
Aztán ennek a leírása, hogy hogyan teljesült be.
10-10 mondat, egyenként."
Rengeteg prófécia szól arról, hogy a Messiás megjelenése Izraelben, Jeruzsálemben, a saját népe között fog megtörténni.
Ahhoz, hogy az erről az eseményről szóló próféciák beteljesedhessenek, elengedhetetlen feltétele, hogy Jézus második eljövetele előtt a zsidók visszatérjenek a Szentföldre, legyen Jeruzsálem a fővárosuk, és szabadon gyakorolhassák a zsidó vallást, vagyis legyen Jeruzsálemben templomuk és áldozati szertartásaik.
Ezekből a feltételekből az összegyűjtés és Izrael államának a léte az, ami a próféták beszédei alapján kétségtelenül beteljesedett és most is zajlik. Majdnem 1900 évet kellett erre várni!
A mai modern zsidó állam rengeteget köszönhet a cionista keresztény irányzatoknak, akik a próféciákból értették meg, hogy a zsidó államnak újjá kell születnie először nyilvánvalóan fizikailag, majd később szellemileg és erkölcsileg is. A cionista keresztény irányzatok az Izraelre vonatkozó jövőbeni próféciákat ugyanis nem allegórikusan, hanem szó szerint értelmezik.
Dereck Prince bibliatanitó egy egész könyvet írt Izraelről és az egyházról szóló próféciákról, nincs kedvem kimásolni azt a rengeteg próféciát amelyet logikusan érthetően olyan megvilágitásban magyaráz, amelyek nem a távoli múltban, hanem csakis a modern kori Izraelbem teljesedhettek be.
Csak egy-két próféciát had elemezzek a modern Izraelről. Kommentárral együtt, mert ha nincs hozzá magyarázat, akkor homályban marad sok kétkedőnek, hogy miért a mai időkről szól:
“ Halljátok az ÚR igéjét, ti népek, hirdessétek a távoli szigeteken, és mondjátok: Aki szétszórta Izráelt, össze is gyűjti, és őrzi, mint pásztor a nyáját "
Miért vonatkozhat ez csak a modern kori Izraelre???
Mert volt már egy szétszóratása és összegyüjtése Izraelnek i.e. VII. sz-ban amikor Nabukodonozor Babiloni király elfoglalta Jeruzsálemet a zsidóságot pedig Babilonba hurcolta Isten itéleteként. 70 évi fogság után térhetett vissza Izrael, és újból felépithette a templomot. De nagyon jól tudjuk, hogy Kr.u. 70-ben Titusz légiói újból elpusztutitották Jeruzsálemet és szétszórták a zsidókat a népek közé.
Ezért nem vonatkozhat ez a prófécia a Babiloni szétszóratás utáni összegyűjtésre, mert úgy fejeződik be, hogy miután összegyűjti őket Isten, meg is fogja őrizni őket mint pásztor a nyáját. Vagyis az összegyüjtésről úgy beszél ami után Izrael már soha nem fog a létezésében megszűnni se erőszakkal se önként. Ez a több mint 2000 éves prófécia csakis a modern kori Izraelre vonatkozhat.
Ki si másolok erről Dereck Princtől is néhány megjegyzést:
" Isten itt a nemzetekhez szól, nem Izraelhez. Gyakorlatilag ezt mondja: “Az a tervem, hogy helyreállítom az én zsidó népemet azon a földön, amit én adtam nekik. Ha ti ellene tesztek annak, amit én cselekszem, akkor úgy kell bánnom veletek, mint ellenségeimmel.”
Ez most már történelmi tény. Az, aki szétszórta Izraelt, nemcsak össze fogja gyűjteni őket, hanem már most összegyűjti. Ne feledjük, hogy ezek a szavak kétezer évnél is régebben hangzottak el. Mégis, pontosan leírják Izrael mai helyzetét. A prófécia nyelvezete különösen is pontos. A héber nyelvben az „ össze fogom gyűjteni őket kifejezés egyetlen szó, és ugyanaz a töve, mint a kibbutz szónak. A kibbutz egy olyan különleges közösség, amely akkor keletkezett, amikor a zsidók először kezdtek visszatérni Izrael földjére. Tehát ezt a kijelentést így is értelmezhetjük. “Az, aki szétszórta őket, kibbutzokba fogja gyűjteni őket.”
Csodálatos példája ez annak, ahogyan Isten szó szerinti betekintést ad abba, ahogyan cselekszik. Személy szerint meg vagyok győződve arról, hogy Izrael nem élte volna túl az elmúlt 54 évet a kibbutzok nélkül.
Amikor csak krízis áll be Izraelben, én megerősítem: “Aki szétszórta Izraelt, nemcsak össze fogja gyűjteni őket, hanem, már most is ezt teszi és meg is tartja – megvédi őket. ”
A kifejezés, hogy megtartom, megőrzőm őket arra utal, hogy lesz krízis, lesz válság, hogy nem átlagos vagy békés helyzetekről van szó.
Tehát, ha bekapcsoljuk a rádiót és egy újabb krízisről hallunk, ezt mondom magamnak: “Az, aki szétszórta Izraelt, nemcsak összegyűjti őket, hanem meg is tartja őket.”
Személy szerint engem ezek a kritikus idők nem töltenek el félelemmel. Igyekszem reálisan felmérni a helyzetet és józan védelmi lépéseket teszek. De ez nem rázza meg azt a meggyőződésemet, hogy „Az, aki szétszórta Izraelt, nemcsak összegyűjti őket, hanem meg is tartja őket.”
Következő prófécia legalább 2500 éves, és szintén a mai időkhőz kapcsolódik. Dereck Prince bibliatanitótól másolom:
" „ amikor felépíti Siont az ÚR, és megjelenik dicsőségesen”
A Sion (Jeruzsálem) korunkban történő felépítése az egyik legizgalmasabb jele annak, hogy Jézus hamarosan valóban visszatér.
A 102 Zsoltár 19. verse ezt mondja:
„ Meg kell ezt írni a jövő nemzedéknek, hogy dicsérje az URat az újjáteremtett nép”
Erről a versről egy zsidó barátommal beszélgettem, aki rámutatott, hogy a héber nem azt mondja, hogy “az eljövendő nemzedék”, hanem hogy az „utolsó” nemzedék. Tehát mindez az utolsó nemzedékhez íródott."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!