Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Biblia valóra válik?

Biblia valóra válik?

Figyelt kérdés
Nem vagyok kritikus a vallással szemben, de tényleg valóra válik majd az, amit a Biblia ír? Én nem tudok róla szinte semmit, de például az idősebb emberek sokasága azzal magyarázza a mai "össze-vissza" időjárást, hogy már közel a "vég". Ez tényleg valóra válik, amit ők mondanak, vagy ez csupán véletlen, hogy a globális felmelegedés és más időjárási jelenség hatására előjönnek a Bibliában is írt események?

2017. dec. 10. 19:03
1 2 3 4 5
 1/47 anonim ***** válasza:
48%
Elismerem, hogy a bibliaban tobben hisznek, mint a csillagok haborujaban, de megsem gondolkodik azon, hogy mikor epitik ujra a halalcsillagot es veszelyben van e a fold. Mondjuk
2017. dec. 10. 19:09
 2/47 anonim ***** válasza:
35%
En a hupikek torpikeket elhiszem :)
2017. dec. 10. 19:10
 3/47 anonim ***** válasza:
88%
A Biblia azt is írja hogy a "vég" pontos időpontját senki nem tudhatja, és azt is hogy váratlanul fog jönni igazából.
2017. dec. 10. 19:32
 4/47 anonim ***** válasza:
22%
A Biblia Isten szava, benne van a múltunk, jelenünk és a jövőnk is. Minden igaz ami benne le van írva. Véletlenek nincsenek, minden következik valamiből, minden összefügg valamivel. A globális felmelegedés is azért következett be, mert nem tartottunk be Isten törvényeit a Föld használatával kapcsolatban.
2017. dec. 10. 19:41
 5/47 anonim ***** válasza:
18%

1212 ember 1212 házban 1212 ben 12.12-èn is èlt.

11111111 <- biblia

22222222 <-valóság

12,12,12,12,12,12,12,12 <- tudományos magyarázat.

ooooO.Ooooo

2017. dec. 10. 19:50
 6/47 anonim ***** válasza:
31%
Persz, hogy valóra válik, ha egyszer le van írva, hogy valóra válik.
2017. dec. 10. 20:21
 7/47 anonim ***** válasza:
76%

''Biblia valóra válik?''

Szerintem igen, vagyis én hiszek Istenben, de én inkább a beteljesedés szót használnám.

Már több dolog beteljesedett.

Máté evangéliuma 24. rész, és a Biblia utolsó könyve a Jelenések könyve ír az apokalipszisról, ha érdekel olvasd el.

De!

Ahogy leírják az evangéliumokban azt az órát senki se tudja se az ég angyalai csak az Atya, de lesznek jelek, ezeket megtalálod Máté 24, Jelenések könyvében.

2017. dec. 10. 20:23
 8/47 ka.ka.o ***** válasza:
100%

"Az ég és a föld elmúlik, de az én szavaim semmiképpen nem múlnak el" (Máté 24:35)

Nem úgy kell érteni, hogy el fog pusztulni az ég vagy a föld, hanem hogy még az is hamarabb múlna el, mint hogy a Bibliában lejegyzettek meg ne történjenek. Másszóval mondva: lehetetlen, hog, ne történjen meg minden, ami le van bele írva.

Vagy Ézsaiás próféta által egy élénk szóképpel fejezi ki Isten, hogy mennyire biztos, hogy minden szava valóra válik:

"Mert ahogy az eső és a hó lehull az égből,és nem tér oda vissza, csak ha megitatta a földet, hogy kihajtsanak a növények, és gyümölcsöt teremjenek,hogy legyen magja a magvetőnek, és kenyere annak, aki enni kíván, 11 úgy lesz az én szavammal is, amely elhagyja a számat. Nem tér vissza hozzám eredménytelenül,hanem mindenképpen véghez viszi azt, amiben kedvem lelem,és sikeres lesz abban, amiért elküldtem" (Ézsaiás 55:10,11).

Ugye te sem láttál még olyat, hogy az eső leesett a felhőből, majd megállt félúton, és visszatért oda? A Biblia szerint épp ilyen lehetetlen, hogy Isten Szava ne váljon valóra.

És gondolj bele: ha valóban Isten íratta le a Bibliát, az Ő üzenetét közvetíti, akkor a világegyetem leghatalmasabb személyének a szava az. És ki lenne képes megakadályozni a Mindenhatót akaratának végrehajtásában?

Persze ahhoz, hogy higgyünk a benne leírtakban, hinnünk kell abban, hogy van Isten, és hogy a Biblia az ő Szava. Ezt a témakört most nem fejtem ki, hisz nem erre vonatkozott a kérdésed, de a lényeg, hogy

ha a Biblia Isten Szava, akkor garantált, hogy minden, ami abban van, színigaz, és valóra fog válni.

2017. dec. 10. 20:27
 9/47 anonim ***** válasza:
57%
Kivève ha èrintetlen Jèzus minden leírt szava. Az időnek fogai vannak ès folyton èhes. Megeszik ezt azt.
2017. dec. 10. 20:33
 10/47 imakommandós ***** válasza:
37%

A biblia nem közöl semmi jót a jövővel kapcsolatban azokról akik nem kötelezik el magukat teljesen Jézus Krisztus mellett.

A közeljövő csak rosszat igér nekik.

Éhinségek járványok háborúk, természeti csapások, plusz még gonosz szellemi lények kínzásai.

Most még lehet szabadon választani, és akár el is lehet kerülni min dazokat amik be fognak következni, ha megtérnek.

2017. dec. 10. 20:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!