Ha szeretnék támogatni nem tanúként több Jehova tanúja szegényebb sorsú családot, azt hogy és hol tehetem? Elég, ha bemegyek egy királyság terembe, hogy kaphassak neveket vagy írnom kell engedélyért valahova?
Érdekes a kérdés.
Nem hinném, hogy kell ehhez bármilyen engedélyt kérned.
Ha ismersz egy tanút, aki szegény, egész egyszerűen elmondod neki, hogy szeretnéd őt megajándékozni, és ha elfogadja, megajándékozod.
Ha nem ismersz szegény tanút, de ismersz valamilyen tanút, akkor megkérdezheted tőle, hogy ismer-e egy olyan tanút, aki szegény, hogy megajándékozhasd.
Ha nem ismersz semmilyen tanút, elmehetsz egy királyságterembe, és elkezdhetsz ismerkedni is, és akkor vagy megismersz egy szegény tanút, vagy megismersz egy olyan tanút, aki tudja egy másik tanúról, hogy szegény.
Azt nem tudom, hogy a vének mondanának-e neveket, ha arra kérnéd őket, hogy mondjanak neveket, hogy megajándékozhasd őket. Ha nem, akkor talán óvatosságból tennék, mert hogy el tudd vinni az ajándékot, talán lakcímre is szükséged lenne, és talán csak egyszerűen gyanúsnak tűnnél. De meg lehet próbálni, gondolom.
Az egyes válasza egyébként nem valós információkat tükröz. Ha adnál nekik, azt nem kérnék el tőlük, és ez teljesen biztos. Adományokat sem "kunyerálnak", hisz "a vidám adakozót szereti az Isten" (2Korittusz 9:7). Ezzel összhangban senkit sem kényszerítenek az adományozásra, hanem mindenki úgy cselekszik, "ahogy eltökélte szívében". Szóval biztos, hogy nem kérnék el tőlük az adományod.
Szóval a lényeg, hogy nem kell semmiféle kérvényt írnod, ugyanúgy megajándékozhatod Jehova Tanúit, mint bárki mást.
Csak egy javaslat: ne karácsonyi ajándéknak szánd. Ha karácsonyi ajándékként tekint rá az illető, akkor valószínűleg nem fogadja el.
Azt nem tudom, miért éppen Jehova Tanúit szeretnéd megajándékozni, de a szegények támogatása mindig is nemes dolog volt (kivéve persze ha csak a dicsekvés lenne a cél - 1Kor 13:3). "Aki jóindulattal bánik a szegénnyel, Jehovának ad kölcsön, és ő megjutalmazza tettéért" (Példabeszédek 19:17).
Szia
Szeretnék néhány gondolatot hozzáfűzni ka.ka.o írásához.
Azért tartom én is érdekesnek a kérdésedet, mert én szinte egész évben(életemben) támogatom a rászorulókat és soha nem gondoltam arra, hogy ehhez bárkitől valamiféle engedély, vagy felhatalmazás kellene.
Erre maga Isten ad nem is csak engedélyt, de inkább állandó ösztönzést a Jakab 2:15,16-ban.
Ez folyamatos dolog az egész világon élő tanúk között, sőt rengeteget segítünk azoknak is akikkel kapcsolatban vagyunk, és az ismerősöknek, szomszédainknak, munkatársainknak....
Tapasztaljuk Krisztus igazát, miszerint sokkal de sokkal jobb adni, mint kapni...bár sajnos ebben a világban látjuk annak jó hatását, amikor megadhatjuk a rászorulóknak azt, amire szükségük van. Bármit adunk, azt csak azért tehetjük, mert Istentől mi is kaptunk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!