Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit is jelent a keresztelkedés...

Ka.ka.o kérdése:

Mit is jelent a keresztelkedés, mi a jelentősége?

Figyelt kérdés
Érdekelnek a nézeteitek. Ehhez kapcsolódó dolgokat is leírhattok, de kérlek, ne beszéljetek becsmérlően.
2017. dec. 4. 21:50
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
59%
Hiába pontoztok le kedves szektások, csak leírtam, hogy miként vélekednek a keresztségről az igazi protestáns felekezetek (evangélikus, református, metodista) és az ortodoxok. Láthatjátok, egyetlen katolikus véleményt sem idéztem.
2017. dec. 5. 20:24
 12/16 anonim ***** válasza:
40%

Ha őszintén áttekintjük korunk népességét,talán nem tévedek,ha az saccolom,hogy mintegy 0.1 ezrelék követi Krisztus tanítását életében,szavaiban jellemében.

Ez,a világ népessége alig számottevő kisebbsége,s hitem szerint CSAK ez az út,ami a boldogsághoz vezet.

Az igazság mibenlétét,nem az azt követők aránya határozza meg.

Ez a helyzet a keresztséggel kapcsolatban is.

2017. dec. 5. 21:51
 13/16 anonim ***** válasza:
87%
Miért? 0.1 ezrelék az adventisták száma, akik szombatot tartanak?
2017. dec. 5. 22:19
 14/16 anonim ***** válasza:
43%
Természetesen,Krisztus követése NEM felekezet függő,s így jól tudom,hogy az adventisták egy számottevő része nem Krisztust követi,hanem emberek alkotta dogmákat.
2017. dec. 5. 22:44
 15/16 yesyesyes ***** válasza:
...keresztség, a mi nem a test szenyjének lemosása, hanem jó lelkiismeret keresése Isten iránt, a Jézus Krisztus feltámadása által. 1 Pét. 3,21
2017. dec. 8. 17:00
 16/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!

AZ ÉN VÁLASZOM RÖVIDEN

(a Róma 6:1-4,6,11-re alapozva):

Róma 6:3,4

"Vagy nem tudjátok, hogy mindnyájan, akik megkeresztelkedtünk Krisztus Jézusba, a halálába keresztelkedtünk meg? Ezért vele együtt eltemettek minket azáltal, hogy megkeresztelkedtünk a halálába, hogy miként Krisztus feltámadt a halottak közül az Atya dicsőséges hatalma által, úgy mi is új életet éljünk"

A Róma 6:1-4,6,11 (fókuszálás, nem kiragadás; el lehet olvasni a többit is, sőt, ajánlom) arról ír, hogy a keresztelkedést/bemerírést azt jellemzi, hogy felhagyunk bűnös életünkkel, és a további életünket Istenért éljük, vagyis azt tesszük, ami az ő szemében helyes. Bemerülünk Krisztus halálába, s ezzel meghalunk a bűnnek, és életre kelünk Isten akaratának cselekvésére.

EGYÉB DOLGOK, AMIK KEVÉSBÉ FONTOSAK A TÉMA SZEMPONTJÁBÓL:

A 2. válaszoló egyik gondolata ("a keresztelő víz alá merülve eltemeti régi bűneit, s abból felemelkedve új életre támad fel") hasonlít ahhoz, amit a Róma 6:4 ír.

5-ös válaszoló (Merete):

Szerintem sem minden keresztény (Krisztus követője), aki meg van keresztelkedve vagy annak mondja magát. Közel sem mindegyikük Isten akaratának cselekvésének él, mint ahogy Jézus is tette. ("mert én nem azért szálltam alá az égből, hogy a magam akaratát cselekedjem, hanem annak akaratát, aki küldött engem" - János 6:38).

2017. dec. 8. 18:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!